Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως υπολογίζεται το πρόστιμο αλλαγής χρήσης ισόγειας οικιακής αποθήκης σε κατοικία


Vasili

Recommended Posts

Γεια σας, πως υπολογίζεται το πρόστιμο στην περίπτωση αλλαγής χρήσης ισόγειας οικιακής αποθήκης σε κατοκία? Για την ισόγεια αποθήκη έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια.

 

στο 4178/13, αρθρο 19, παρ.5 γράφει: "5. Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από κύρια χρήση σε κύρια, εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου, στις περιπτώσεις όπου επέρχεται αύξηση του συντελεστή δόμησης, (αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχή, αυθαίρετη αλ− λαγή χρήσης από βιομηχανία για την οποία εκδόθηκε άδεια κατά παρέκκλιση σε εκτός σχεδίου περιοχή σε κατοικία και άλλα εκτός των τυχόν υπολοίπων συντε− λεστών (εκτός σχεδίου, παλαιότητας κ.α.) υπολογίζεται ο συντελεστής αλλαγής χρήσης κατά το Παράρτημα Α΄ για την επιπλέον της επιτρεπόμενης για τη νέα χρήση επιφάνεια. Για αυθαίρετες αλλαγές χρήσης από βο− ηθητική χρήση σε κύρια, χωρίς την έκδοση σχετικής οικοδομικής άδειας, εντός νομίμου περιγράμματος κτι− ρίου υπολογίζεται η υπέρβαση συντελεστή δόμησης που προέκυψε λόγω της αυθαίρετης αλλαγής και δεν υπολογίζεται ο ειδικός συντελεστής αλλαγής χρήσης κατά το Παράρτημα Α΄ του παρόντος."

 

Το κτίριο έχει οικοδομηθεί εντός οικισμού και επομένως δεν υπάρχουν διαφορετικοί όροι δόμησης για αποθήκη ή οικία όπως στην εκτός σχεδίου.

 

Τι σημαίνει η υπέρβαση συντελεστή δόμησης που προέκυψε. Η αποθήκη είχε υπολογιστεί και ως δόμηση και ως κάλυψη, άρα υπέρβαση δεν έχει προκύψει. Χρησιμοποιώ αναλυτικό προυπολογισμό και το υπολογίζω με βάση τις λοιπές παραβάσεις ?

Edited by Vasili
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που η αποθήκη έχει υπολογιστεί στη δόμηση και στην κάλυψη, θα πας όπως τα λες με αναλυτικό προϋπολογισμό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που η αποθήκη έχει υπολογιστεί στη δόμηση και στην κάλυψη, θα πας όπως τα λες με αναλυτικό προϋπολογισμό.

Σε ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.