Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άρθρο 29 - Ειδικές Περιπτώσεις


Recommended Posts

Καλημέρα, συνάδερφοι

 

Αντιμετωπίζω ένα θέμα με ακραίο οικόπεδο του ρυμοτομικού, όπου στο ένα όριό του. Υπάρχει ορισμένη ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή, αλλά δεν υπάρχει δρόμος. Το άρθρο 29 του ΓΟΚ παραπέμπει στην παρ.5 των ενοποιημένων άρ. 43,44,45 του ν.δ. 17.7/16.08.1923, και αυτό με την σειρά στον ...υπουργό συγκοινωνιών. Σε ανεπίσημη πληροφορία, και μου ακούγεται αυθαίρετη, προτείνεται χρήση Δ.

 

Μήπως γνωρίζει κάποιος περισσότερα?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εχω πρόσωπο σε δρόμο. Να τα πάρουμε από την αρχη. Έστω οικόπεδο ΑΒΓΔΑ, που είναι σεδόν ορθογώνιο. Η ΑΒ είναι πρόσωπο σε δρόμο, που ισχύουν τα ...γνωστά. Οι ΒΓ και ΓΔ συνορεύουν με άλλες ιδιοκτησίες του ιδίου ΟΤ, που πάλι ισχύουν τα γνωστά. Στην ΓΔ, τώρα, έχουμε το πρόβλημα. Γιατί υφίσταται και ρυμοτομική και οικοδομική ( η υπάρξη οικοδομικής είναι πάραλλογη ) αλλά ταυτόχρονα η ρυμοτομική είναι και όριο του ρυμοτομικού σχεδίου και δασικής έκτασης.... Η δασική έκταση δεν επιτρέπει επέκταση του ρυμοτομικού, ούτε και διάνοιξη οδού.

Link to comment
Share on other sites

γιατι δεν παιρνεις σαν δεδομενα Ο.Γ. κ Ρ.Γ. και να χτισεις συμφωνα με αυτα τα δεδομενα

Τα περι Δ κουφα μου ακουγονται. Το Δ ειναι απο το οριο του οικοπεδου και οχι απο την Ο.Γ.

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση,το όριο του οικισμού έτεμνε το οικόπεδο και το χώριζε στα δυο μας.Το τμήμα 1 ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο και το τμήμα 2 ήταν μη άρτιο και οικοδομήσιμο,εκτός οικισμού και δασικό και μας υποχρέωσαν από την πολεοδομία να κρατήσουμε Δ=2,5 μ. από το όριο οικισμού που ταυτιζόταν και με το όριο του δασικού.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ-ή vioannnis, κατ'αρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, αλλά αν ανατρέξεις στο άρθρο 29 του ΓΟΚ, θα δεις ότι μιλάμε για ειδική περίπτωση... Οι ορισμοί δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την συμπεριφορά του ορίου του ρυμοτομικού, ειδικά όταν δεν προβλέπεται μελλοντική διάνοιξη δρόμου στο όριο του ( λόγω ύπαρξης δασικής έκτασης...).

 

Αγαπητέ-ή katmena. Αρχίζει να κάνει νοήμα. Αν το Δ έχει να κάνει με το όριο του σχεδιού πόλεως και όχι με το όριο του οικοπέδου, μοιάζει να γίνεται πιο λογικό. Στο αίτημα της πολεοδομίας για την χρήση του Δ, στην περίπτωση που αναφέρεις, σας παρέπεμψαν σε κάποιο ΦΕΚ ή κάτι που να είναι λίγο πιο επίσημο?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς κάνω τη μελέτη στην έδρα μου (Αθήνα) και την πληροφορία μου την έδωσε ο τοπογράφος εκεί και οι συνάδελφοι που θα καταθέσουν το φάκελο.Εγώ δεν έχω καμμιά επικοινωνία μαζί τους.Επίσης είπαν ότι μπορείς να κολήσεις στο όριο με την προυπόθεση ότι δε θα υπάρχουν ανοίγματα.Αυτά μου τα μετέφερε ο πελάτης.Επίσης είναι λίγο λεπτό το ζήτημα γιατί στην αρχή είπαν στον πελάτη ότι μπορούσε να κολλήσει ούτως ή άλλως και κανάμε μια προμέλετη που τελικά πήγε στα σκουπίδια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.