Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λογισμικό STAADPro


maximos75

Recommended Posts

Έχει κάποιος άλλος συνάδελφος χρησιμοποιήσει το νέο λογισμικό STAADPro V8.i? Κατά τη χρήση του είδα ότι είναι πολύ γρήγορο και χωρίς κολλήματα με τρομερό editor. Θέλω να πάρω και το Proconcrete για σχέδια σκυροδέματος.Στο site http://www.strusoft.eu δεν ειδα όμως κάτι σχετικό. Εάν κάποιος συνάδελφος το έχει αγοράσει η έχει δει κάποια παρουσίαση ας πει τη γνώμη του.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα μπορούσες να ρωτήσεις τον Μαραβέα που έχει γίνει αντιπρόσωπος της Βentley. Aπό ότι έχω ενημερωθεί έχει πολύπλοκο κλείδωμα μέσω internet και "κλειδώνει" στον συγκεκριμένο υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει κλειδί ναι εάν αυτό εννοείς...είναι με κωδικό που πιστοποιείται από το server της Bentley το τσέκαρα. Πάντως το έχω δει και σε παρουσίαση όπου πιστεύω ότι στο τομέα της ανάλυσης και σχεδιασμού ειναι πολύ δυνατό.

Link to comment
Share on other sites

Oλα τα αμερικανικα προγραμματα (sap,etabs,staad) ειναι πολύ καλά σε ανάλυση αλλά πάσχουν από πλευρά διαστασιολόγησης κυρίως στην τεκμηρίωση (π.χ διαστασιολόγηση μεταλλικών με etabs). Δεν ξέρω που θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις στην ελληνική πραγματικότητα γιατί και με την εφαρμογή των eurocodes δεν είναι σίγουρο ότι θα το εναρμονίσουν με όλα τα αρθρα

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα σε σχέση με τα ελληνικά προγράμματα είναι η μέρα με νύχτα. Έβλεπα στο site της Bentley το σχεδιαστικό για σκυρόδεμα και χάλυβα...και δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Προτιμώ επομένως να πάρω κάτι αξιόπιστο μια και καλή να κάνω τη δουλειά μου σε περίπτωση μιας πιο απαιτητικής δουλειάς και ενδεχομένως να χρησιμοποιώ και κάποιο από τα διαδεδομένα Ελληνικά προγράμματα. Αυτό κυρίως που με ενδιαφέρει πιο πολύ διότι εκεί τελικά είναι το σημαντικό είναι η τεχνική υποστήριξη. Και μιλάω για σοβαρή υποστήριξη όχι του στύλ κοίτα το manual τα λέει όλα. Εκεί οι άνθρωποι είναι έτη φωτός μπροστά με ολόκληρα team μηχανικών που ασχολούνται με ότι πρόβλημα παρουσιαστεί είτε προσομοίωσης είτε οτιδήποτε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Εγώ μόλις κατέβασα την τελευταία έκδοση του STAADPro V8.i όπου έχει ενσωματωθεί πλήρως ο ευρωκώδικας 8 (έλεγχοι ακαμψίας ανα διεύθυνση, εύρεση Κ.Μ , Κ.Α υπολογισμός εκκεντροτήτων ανά όροφο, έλεγχοι κανονικότητας καθ'ύψος και σε κάτοψη, ..μέχρι και ικανοτικό έλεγχο !). Θεωρώ ότι για τα λεφτά που έδωσα για τέτοια κατηγορία προγράμματος και σε συνδυασμό με τις συνεχείς βελτιώσεις των εκδόσεων, η αναλογία προσφοράς - ζήτησης είναι πολύ καλή όταν για ένα Ελληνικό πακέτο δίνεις πολλές φορές και τα διπλάσια.

Πόσο κοστίζει;

Link to comment
Share on other sites

Κοντά στις 4000Ε (+ΦΠΑ) Χάρη με ετήσιο συμβόλαιο στα 500Ε για αναβάθμιση και τεχνική υποστήριξη πακέτο. Βέβαια εξόσον γνωρίζω στο email γνωριμίας που μου είχαν στείλει γίνονται και εκπτώσεις κατα περίπτωση (π.χ. σε νέους μηχανικούς, ανάλογα πως πληρώνεις κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Ένα είναι το πρόγραμμα ή αποτελείται από modules που επιλέγεις;

Το κόστος δηλαδή των 4000€ τι περιλαμβάνει;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα είναι ενιαίο και περιλαμβάνει ανάλυση, σχεδιασμό (διαστασιολόγηση) με τους κανονισμούς που θέλει ο πελάτης. Ή έκδοση με τους ευρωκώδικες διαθέτει γραμμικά, καμπύλα, χωρικά, επιφανειακά πεπερασμένα στοιχεία (plate & surface) και έλεγχο βάση Ε2,EC3,EC5,EC8. Οι συνδέσεις μόνο είναι ξεχωριστό module που για νέους μηχανικούς εάν δεν απατώμαι δίνονται δωρεάν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Με τις συνδέσεις τι γίνεται? Πότε θα βγουν με EC3?

Το δούλεψα παλαιότερα σε γραφείο αλλά μόνο για μπετόν. Το βρήκα εξαιρετικό ως προς την ανάλυση αλλά πολύ δυσχρηστο όσον αφορά την εισαγωγή των ιδιοτήτων των διατομών και την αρίθμηση (δουλεύει με beam members για δοκους & υποστ. π.χ αριθμ δοκών 101,102...,201,202... υποστ. 1001,1002...2001,2002 κτλ). Για τα μεταλλικά τώρα 2 απορίες:

1. Πως κάνουμε έλεγχο βέλους σε δοκούς που χωρίζονται σε επιμέρους τμήματα και πως βρίσκουμε το θ των πλαισίων?

2. Φορτία ανέμου τα εισάγουμε με το χέρι η υπάρχει αυτοματοποίηση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.