Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή προστασίας για νέο ψυγείο.


zamc

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Μιας και αύριο περιμένουμε το νέο μας ψυγείο θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή προστασίας του.

Εννοώ πως την ιδέα μου την έβαλαν από το κατάστημα αγοράς του (απλά το απέφυγα γιατί πρόκειται  για γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών συσκευών που δεν τους εμπιστεύομαι για τόσο εξεζητημένα θέματα!)

Ψάχνοντας λοιπόν διαβάζω πως μάλλον η πιο καλή λύση είναι ένας σταθεροποιητής τάσης. Γιατί πολλές φορές από τις αυξομοιώσεις της τάσης δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε μια συσκευή όπως το ψυγείο.

Και εδώ αρχίζουν οι απορίες μου, θα αναφέρω το τι μπόρεσα να βρω ως πληροφορίες μήπως και μπορέσουμε να τα ξεδιαλύνουμε!

Καταρχήν από ότι έχω καταλάβει μάλλον χρειάζεται ένας σταθεροποιητής  με καθυστέρηση σε περίπτωση διακοπής ή μεγάλης μείωσης τάσης όπου διακόπτει ώστε να μην ξαναδίνει τάση άμεσα.

Επίσης αν κατάλαβα καλά υπάρχουν αναλογικοί και ψηφιακοί? (διαβάζω sevro με μοτέρ και άλλα που με μπερδεύουν!)

Καθώς επίσης και κάποιου τύπου βγάζουν καλύτερο ημίτονο στην έξοδο οπότε είναι προτιμότερο για το μοτέρ του ψυγείου?   

 

Εδώ λοιπόν είναι που χρειάζομαι βοήθεια! Στην επιλογή του κατάλληλου σταθεροποιητή για ψυγείο. (εκτός να δεν είναι ο σταθεροποιητής τάσης αυτό που τελικά χρειάζομαι και έχω πέσει πολύ έξω!!)

Όπως επίσης και την πιθανή πρόταση σε κάποια αξιόπιστη μάρκα, από ότι βλέπω πιο πολύ παίζουν kebo και vmark.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως ειπε και ο Νίκος , ενα καλό σταθεροποιητή τάσης θές , μην κοιτάς τα ημίτονα και τα άλλα ενα οικιακό ψυγείο ειναι.. Πιο πολύ για να προστατεύσεις τα ηλεκτρονικά - πλακέτα του. Μεγιές!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ καταρχήν!

Καμιά ιδέα για καποιον συγκεκριμενα? γιατί ιδέα δεν εχω και θα ήθελα να δώ κάποιον συγκεκριμένα.

Οχι τοσο για τη μάρκα αλλα για τον τύπο, αν πρεπει να εχει καθυστέρηση ή οχι οταν ξαναδίνει, γιατί μέχει και οτι οι τύπου sevro αν θυμαμαι καλα καπου πήρε το μάτι μου οτι παίρνουν και φωτιά και φοβήθηκα λίγο!!!

Link to comment
Share on other sites

αν θυμαμαι καλα καπου πήρε το μάτι μου οτι παίρνουν και φωτιά και φοβήθηκα λίγο!!!

Δεν είναι μόνο οι συγκεκριμένοι τύποι που μπορούν να πάρουν φωτιά και καλά έκανες και ρώτησες. Εμένα μου έχει πάρει φωτιά ένας απλός - απλούστατος σταθεροποιητής τάσης συνήθης και πολυχρησιμοποιημένος στην εποχή του, σε εγκατάσταση λεβητοστασίου - αντλίας θερμότητας. Ήμασταν τυχεροί που το ανακάλυψε έγκαιρα ο ιδιοκτήτης. Άγιο είχαμε.

 

Θέλει προσοχή. Για αρχή ζήτα πιστοποιήσεις ασφαλούς λειτουργίας και όρια.

 

Μάρκα δεν μπορώ να σου γράψω, αλλά αν θες την προσωπική μου γνώμη, τη στιγμή που πρόκειται μόνο για ένα ψυγείο, απόφυγέ τον. Σκέψου ότι το ψυγείο πρέπει να λειτουργεί στο σπίτι ακόμη και όταν λείπεις...

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Για να πάρεις μια ιδέα σχετικά με το τι παίζει στις επιλογές UPS, σου κάνω κόπυ - πάστε μέρος εμπορικού φυλλαδίου:

 

Πριν την επιλογή του σταθεροποιητή, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατός με τις συσκεύες σας. Για την απροβλημάτιστη λειτουργεία των συσκευών σας θα πρέπει τα συνολικά watt να είναι μικρότερα από το μισό των VA του σταθεροποιητή (watt <= va/2). Εξαιρούνται συσκευές με Μοτερ, πχ aircondition, ψυγεια, γεννήτριες οπού ισχύει (watt <= va/8).

Λόγω της φύσης των μηχανημάτων (ιδιαιτερότητα, βάρος), όλες οι συσκευές ελέγχονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, πριν παραδοθούν/αποσταλλούν. Ως εκ τούτου, εάν έχετε επιλέξει λάθος μηχάνημα, ισχύει η υπαναχώρηση σύμφωνα με τους όρους της ιστοσελίδας, όμως τα μεταφορικά από και πρός την εταιρεία μας (είτε για έλεγχο ή για επιστροφή ή αλλαγή), επιβαρύνουν εξ ολοκλήρου τον καταναλωτή.

 

Δες και ένα άλλο δικό μου: Αν βρίσκεσαι σε περιοχή με μόνιμο πρόβλημα στην τάση του Μ/Σ της ΔΕΗ, δεν ισχύουν ούτε αυτοί οι περιορισμοί που θέτει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής, αλλά πας σε επαγγελματικά μηχανήματα της τάξης "άντε γεια".  

Link to comment
Share on other sites

Είμαι Βριλήσσια, δεν εχουμε κάποιο συγκεκριμένο θέμα εδώ.

Και φυσικά τη λύση του UPS την αποκλείω λόγω κόστους.

Για σταθεροποιητή σκεφτόμουν αλλα και αυτό αν νομίζετε οτι είναι χρήσιμο.

Εμπειρία δεν εχω! Απλά προσπαθώ να καταλάβω (λόγω που είναι καινούργιο το ψυγείο) αν χρειάζεται προστασία και ποια ειναι αυτη

Link to comment
Share on other sites

Είμαι Βριλήσσια, δεν εχουμε κάποιο συγκεκριμένο θέμα εδώ.

Χμ...Στην Φιλοθέη πριν 3 χρόνια και σε κάποιο συγκεκριμένο σπίτι, μέτρησα τάση εισόδου στον ηλεκτρ/κο πίνακα 212V (το διόρθωσε ο ΔΕΔΔΗΕ) και σε μια περιοχή του Αγίου Στεφάνου 210V (δεν μπορεί να το διορθώσει ακόμη). 

 

Πρακτικά, αν σε κάθε πρίζα έχεις συνήθως από 220 έως 230V δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και κατά την άποψή μου δεν χρειάζεσαι σταθεροποιητή. 

 

Αν παρόλα αυτά θελήσεις να εγκαταστήσεις κάποιον, παρότι δεν μου αρέσουν οι γνωμοδοτήσεις σε προϊόντα, ο σταθεροποιητής που σου προτείνει ο Νίκος στο #2 φαίνεται από την γενική του παρουσία προσεγμένος (+).  

 

ΥΓ. Οι παροδικές αυξομειώσεις (σε κάποιο λογικό εύρος) της τάσης δικτύου σε κάποιες στιγμές της ημέρας ή της νύκτας, μπορούν να αντιμετωπιστούν σχεδόν από όλες τις σημερινές οικιακές συσκευές. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.