Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυρασφάλεια ζαχαροπλαστείου


SANDALOS

Recommended Posts

Γειά σας είμαι και εγω νέος στο χώρο και χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Προσπαθώ να κάνω την πρώτη μου μελέτη και οπως καταλαβαίνετε έχω κάποια προβληματάκια. Θα ήθελα αν είχατε καμμία πρότυπη μελέτη πυρασφάλειας ζαχαροπλαστείου η ακόμα και οδηγίες πως να κινηθώ για να την κάνω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.:confused:

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κάνω λάθος το αντιμετωπίζεις ως κατάστημα ( εκτός και έχει τραπεζάκια που τρώνε και καμια παστούλα οπότε παει ως χώρος συνάθροισης) και το παρασκευαστήριο ως βοηθητικό χώρο. Εχε στο μυαλό σου οτι τα ζαχαροπλαστεία χρησιμοποιούν και εστίες με μπουκάλα (για το σιρόπιασμα κυρίως) οπότε θα χρειαστείς λογικά και συμπληρωματική υγραερίου.

 

Αν πάλι δεν κάνει λιανική πώληση και είναι παρασκευαστήριο (χονδρική πώληση και όχι λιανικη τότε πάει σαν εργαστηριο οπότε πρόσεξε μην μπλέξεις με τιποτα χρήσεις γής)

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες. Λοιπόν είναι χώρος συνάθροισης γιατι θα έχει τραπέζια για περίπου 15 άτομα. Και καλά το είπες έχει μια φιάλη υγραερίου στο παρασκευαστήριο το οποίο χρησιμοποιείται για παρασκευή γλυκισμάτων για το ζαχαροπλαστείο. Το θέμα είναι όμως οτι δεν ξέρω τι να κάνω με αυτή την μελέτη. Προσπαθώ να βρώ ακρη. Αν έχεις καμμία πληροφορία θα μου ήταν σίγουρα χρήσιμη. Ευχαριστώ!:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε στα Downloads για να δεις τί έχει (Μηχανολογικά-Μελέτες) και οπωσδήποτε κατέβασε τη νομοθεσία για να ρίξεις διάβασμα!

 

Στην περίπτωση καταστημάτων, αποθηκών κ.α. απαιτείται εκτός από την (ενδεχόμενη) αλλαγή χρήσης από Πολεοδομία (πρώτη μελέτη παθητικής εκεί) και πιστοποιητικό από Πυροσβεστική (δεύτερη μελέτη εδώ). Κοίτα πρώτα τί απαιτείται από Προσβεστική (στο σάιτ υπάρχουν πρότυπα) ώστε να ξεκινήσεις με όλες τις απαιτήσεις και να μη βρεθείς προ εκπλήξεων (συνήθως διαφέρει ο τροπος που υπολογίζουν θεωρητικούς πληθυσμούς).

Link to comment
Share on other sites

:rolleyes:Παιδιά πήγα απο πυροσβεστική και μου είπαν οτι θέλουν συμπληρωματική μελέτη για τη φιάλη υγραερίου που θα υπάρχει στο παρασκευαστήριο του ζαχαροπλαστείου καθώς επίσης και τεχνική περιγραφή του συστήματος κατάσβεσης. Μήπως έχετε ιδέα πως γίνεται αυτό?
Link to comment
Share on other sites

Θα κάνεις μελετη πυροπροστασιας για τον χώρο συναθροισης κοινου...αν εχει εκδοθει οικοδομικη αδεια πριν το 81 την συντασεις συμφωνα με την πυροσβεστικη διαταξη 3.αν ειναι μετα το 81 συντασεις αλλο εντυπο που το εχει στο 4Μ...δεν το εχω αλλιως θα το postara

 

Η συμπληρωματικη μελετη υγραεριου ειναι για το παρασκευαστηριο για την χρηση υγραεριου...Το συστημα κατασβεσης ειναι το Συστημα Τοπικης Εφαρμογης.

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=485 εδω ειναι και η τεχνικη περιγραφη του συστηματος τοπικης εφαρμογης

 

http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/EXYPHRETHSH+POLITWN/ENTYPA_MELETWN_PYROPROSTASIAS.csp;jsessionid=0a5a5afa30d836a35ccd83e1456cb4519e8384c6600c.e38LaNiOa3yTb40LahiNb3aNc3aPe6fznA5Pp7ftolbGmkTy

 

στο παραπανω Link την μελετη πυροπροστασιας συμφωνα με την πυροσβεστικη διαταξη 3 και την συμπληρωματικη μελετη υγραεριου..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.