Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη κατ' επέκταση


Recommended Posts

Καλησπέρα.Θα μπορούσε κάποιος να μου πει σίγουρα αν μπορείς να κολλήσεις σε υπάρχον κτίσμα εντός εξ'αδιαιρετου οικοπέδου;Τί γίνεται στην περίπτωση που στην πλευρά που θέλεις να κολλήσεις υπάρχουν ανοίγματα;Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

και ναι και οχι..

Ειναι λιγο γενικη η ερωτηση.. Εντος σχεδιου? Με οριζοντια συσταση? αν ναι, το ηδη υπαρχον που βρισκεται σε σχεση με το οριο της οριζοντιου?

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά υπάρχει κτίσμα σε οικόπεδο εξ αδιαιρέτου και θες να κολλήσεις δεύετερο κτίσμα. Κατ αρχήν συναίνεση(και όχι μόνον αν κολλήσεις). Κατά δεύτερον ή να καταργήσεις τα ανοίγματα ή να υπάρχει απόσταση για κατάλληλο φωτισμό-αερισμό σύμφωνα με τον κτιριοδομικό.

Link to comment
Share on other sites

Εντος σχεδιου με συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων. Το υπαρχον εχει κολλησει στο οριο. Εχει μονο ενα ανοιγμα απο την πλευρα του οριου. Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση; Υπαρχει καποιο διαταγμα που να λυνει επακριβως το ζητημα του Δ στα εξ'αδιαρετου;

Link to comment
Share on other sites

Το ανοιγμα υπαρχει στην οικοδομικη αδεια του υπαρχοντως κτιριου (αν εχει αδεια κατ'αρχην)? Η συσταση εγινε πριν ή μετα την οικοδομηση του υπαρχοντως κτηριου? Γενικα στα εξ'αδιαιρετου οικοπεδα ειναι υποχρεωτικο το Δ αναμμεσα στα κτιρια (ή βεβαια να κολησεις).. Δηλαδη αν εχεις Δ 4μ, απο το οριο των δυο εξ'αδιαιρετου τμηματων ο καθενας πρεπει να αφησει απο 2μ.. Η διαδικασια δηλαδη στην ουσια ειναι η ιδια με το να ειχες ενα οικοπεδο με δυο οικοδομες.. Η κολλας 'η αφηνεις Δ αναμμεσα στα κτιρια.. Δες τι δειχνει η αδεια του αλλου κτιριου (και το τοπογραφικο του)

 

 

Καλησπέρα.Θα μπορούσε κάποιος να μου πει σίγουρα αν........

 

Φιλε Γιωργο αν δεν εισαι μηχανικος τοτε καλο ειναι να συμβουλευτεις εναν.. Για να εχεις σιγουρη οπως λες απαντηση

Link to comment
Share on other sites

τα σχέδια της άδειας 'περιέργως' έχουν χαθεί.Στην πραγματικότητα το υπάρχον έχει κολλήσει στο όριο και υπάρχει ένα άνοιγμα στην ίδια πλευρά αλλά σε σημείο που δεν κολλάει.Ποιό διάταγμα τα ξεκαθαρίζει αυτά;Χρειάζεται η συγκατάθεση του συνιδιοκτήτη για να κολλήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη εχει χαθει ο φακελος απο την πολεοδομια??? Εκανες αιτηση στην πολεοδομια και δεν βρεθηκε ο φακελος??? Το στελεχος???

 

Σε σημειο που δεν κολλαει αλλα απεχει ποσο απο το οριο???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Γενικα στα εξ'αδιαιρετου οικοπεδα ειναι υποχρεωτικο το Δ αναμμεσα στα κτιρια (ή βεβαια να κολησεις).. Δηλαδη αν εχεις Δ 4μ, απο το οριο των δυο εξ'αδιαιρετου τμηματων ο καθενας πρεπει να αφησει απο 2μ.. Η διαδικασια δηλαδη στην ουσια ειναι η ιδια με το να ειχες ενα οικοπεδο με δυο οικοδομες..

 

Νομίζω συνάδελφε πως εδώ έχεις λάθος.

 

Η απόσταση Δ είναι υποχρεωτική ανάμεσα σε δυο κτήρια είτε υπάρχει κάθετη ιδιοκτησία είτε όχι.

 

Σε περίπτωση κάθετης ιδιοκτησίας η απόσταση αυτή δεν μοιράζεται υποχρεωτικά στα 2. Μπορείς να κολλήσεις στο όριο ή να αφήσεις όποια απόσταση θες. Εκτός αν προβλεπεται διαφορετικά στο συμβόλαι της καθέτου.

 

Το κακό είναι αν σε προλάβει ο άλλος και χτίσει πρώτος και δεν σε λάβει υπ' όψιν του.

 

Για αυτό πρέπει πάντα να υπάρχει συνυπογραφή ιδιοκτητών στα τοπογραφικά, γιατί έτσι αποδεικνύεται η συνεναιση τους.

Και καλό είναι να μην υπογράφουμε ό,τι φέρνει ο συνιδιοκτήτης αλλά να παίρνουμε τη γνώμη του δικού μας μηχανικού.

 

Επίσης, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με τις ορολογίες. Άλλο πράγμα το εξ' αδιαιρέτου και άλλο πράγμα η κάθετη ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και τί γίνεται στα εκτός σχεδίου; Ο ΓΟΚ αναφέρει πως πρέπει να είναι ενιαίος όγκος. Αν υπάρχει ένα κτίριο σε εκτός σχεδίου άρτιο οικόπεδο εξ αδιαιρέτου, με υπόλοιπο σδ και κατά την έκδοση της αρχικής αδείας δεν είχε προβλεφθεί η βούληση του συνιδιοκτήτη για οικοδόμηση, τότε τί γίνεται;

 

Μπορώ να κάνω μια πέργκολα και να ενώσω τα κτίρια κρατώντας το "ενιαίος όγκος";

Link to comment
Share on other sites

Αν σε εκτός σχεδίου υπάρχει από παλιά σύσταση καθέτου και είσαι σε περιοχή που δεν απαγορεύεται η διασπορά κτιρίων δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλιώς τα ενώνεις με ημ/θριο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.