Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερικη βαφη πολυκατοικιας


Recommended Posts

Καλημερα,

Σε πολυκατοικια τριων οροφων στην Αθηνα σκεφτομαστε να βαψουμε εξωτερικα την προσοψη . Απο μερεμετια εχει καποια λιγα στο ισογειο της προσοψης και εως το μπαλκονι του πρωτου οροφου (κυριως αυτα θελουμε να αποκαταστησουμε αλλα μετα για λογους εμφανισης, θα θελαμε να βαψουμε και την υπολοιπη προσοψη). Το πλατος της οικοδομης ειναι μικρο  (απο καθε οριο μπαλκονιου καθε οροφου, υπολογιστε 0,5 μετρο δεξια/αριστερα) . Η δικη μου αισθηση αλλα και του μαστορα ειναι πως δεν απαιτουνται σκαλωσιες καθως η πολυκατοικια ειναι μικρη (μικρου πλατους) ενω δεν παρατηρουνται μερετια σε υψη (περα απο του ισογειου και απο εργασιες στις οροφες των μπαλκονιων ή στα μαρμαρα τους). Γενικα, θελουμε να αποκαταστησουμε την προσοψη του ισογειου και να φρεσκαρουμε (=κανουμε καλυτερη, οχι ενδεχομενως αριστη) την υπολοιπη προσοψη με το μικροτερο δυνατο κοστος. Βαζω και μια φωτο ωστε να καταλαβετε για τι μιλαμε (υπολογιστε αλλους δυο οροφους ιδιας λογικης αλλα χωρις τα μερεμετια που φαινονται στο ισογειο) . Η πολυκατοικια βρισκεται σε ανηφορικο δρομο ελαχιστης κυκλοφοριας που καταληγει σε σκαλια και δεν παρκαρουν αυτοκινητα απο κατω.

Το ερωτημα ειναι :

1) με τη αδεια γινονται τετοιες δουλειες χωρις σκαλωσια με βαση την τρεχουσα νομοθεσια ? 48 ωρων ? μικρης κλιμακας ?   καμμια αδεια ?

2) τι χρωμα θα προτεινατε για πολυκατοικια στο κεντρο της ΑΘηνας ? Απλο ακρυλικο ? Θα ηταν καλυτερο να βαφτει το ισογειο με καποιο σιλικονης και απο τον πρωτο και πανω, με ακρυλικο απλο ? ισως κατι αντιβανδαλιστικο στο ισογειο ?

Θεματα συναινεσης κλπ δεν υπαρχουν .1755552000_.thumb.JPG.5935cc0cae81d5af91d567ad22e9d1b6.JPG

Link to comment
Share on other sites

Ν.4459/17  -1. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο: ...γ) εξωτερικοί χρωματισμοί ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων χωρίς χρήση ικριωμάτων,

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.