Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπαλκόνι σε στηθαιο


Recommended Posts

Καλημέρα ! Με κάλεσαν απο πολεοδομία να ελέγχουν με τα καταγγελεια το μπαλκόνι μου που ειναι πανω σε στηθαίο που ειναι παράνομο . Το σπιτι το αγόραζα μέσων οεκ το 2009 ο μηχανικός του οεκ ηρθε για έλεγχο και δεν μου ειπε κατι και για την κακη μου τύχη ειναι το μοναδικό μπαλκόνι που εχω 6 τμ σε ενα σπιτι 120 τμ  . Στην κάτοψη ορόφου όντος τωρα που το βλεπω δεν φαινεται μπαλκόνι . Μπορείτε να μου πειτε  παρακαλω τι θα συμβεί τι πρόστιμο θα εχω και ποιος πρεπει να πληρώσει το πρόστιμο . Μπορει να ζητούν και κατεδάφιση ; Τι πρεπει να κανω σε μερικές μερες θα ερθουν να ελέγχουν ; Ε αν αποσύρει την καταγγελεια σταματά η υπόθεση ; Ευχαριστω Έκ των προτέρων !

 

Link to comment
Share on other sites

 

Δες εδώ άρθρο 106, σε αυθαίρετα του οεκ εφόσον εχουν γίνει κατά την αρχική κατασκευή του δε χρειάζεται να πληρωθεί πρόστιμο αυθαιρέτου.

Συμβουλέψου μηχανικό για τα υπόλοιπα

https://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/841

Edited by Largy
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

57 λεπτά πριν, Andrew71 said:

...Μπορείτε να μου πειτε  παρακαλω τι θα συμβεί τι πρόστιμο θα εχω και ποιος πρεπει να πληρώσει το πρόστιμο . Μπορει να ζητούν και κατεδάφιση ; Τι πρεπει να κανω σε μερικές μερες θα ερθουν να ελέγχουν ; Ε αν αποσύρει την καταγγελεια σταματά η υπόθεση ; Ευχαριστω Έκ των προτέρων !

 

Το πρόστιμο θα στο προσδιορίσει η ΥΔΟΜ. Και πρόστιμο που έγινε και πρόστιμο διατήρησης για κάθε έτος από τότε που θα εκτιμηθεί ότι υπαρχει εως ότου νομιμοποιηθεί ή κατεδαφιστεί. Πιθανά να εντοπιστούν κι άλλες πολεοδομικές υπερβάσεις.

Υπόχρεος για το πρόστιμο είναι ο νυν ιδιοκτήτης. Δηλαδή εσύ

Και να αποσυρθεί η καταγγελία τώρα η διαδικασία ξεκίνησε.

Μοναδική λύση να αναθέσεις σε Τεχνικό Γραφείο – Μηχανικό/ους το θέμα σου. Δεν υπάρχει δωρεάν λύση στο θέμα αυτό ούτε επαρκούν φιλικές συμβουλές. Κι αν έχεις κάνει την ανάθεση σε δικό σου μηχανικό πριν έρθει η ΥΔΟΜ θα είναι θετικό για εσένα.

Το πιο πιθανο να είσαι τυχερός και να μπορείς να υπαχθείς στις ευεργετικές διατάξεις του εν ισχύ νόμου για τα αυθαίρετα. Κι αυτό θα έχει κάποιο πρόστιμο.

 

Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα για ιδιώτες.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.