Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απασχόληση Μηχανικου ως Μη Μηχανικός σε Καθεστώς ΕΦΚΑ


sportBillie

Recommended Posts

το καλό-κακό με το αντικείμενο ειδικά του προγραμματιστή ή του μηχανικού λογισμικού είναι οτι στην πράξη δεν υπάρχει καμιά διαφορά.  Και δεν νομίζω οτι μπορεί κάποιος να κάνει διάκριση τι θεωρείται εργασία μηχανικού λογισμικού και τι εργασία προγραμματιστή.

αντίστοιχες προκηρύξεις ζητάνε συνήθως μηχανικούς λογισμικού ή προγραμματιστές ή μπλαμπλαμπλα (εκτός αυτές που θέλουν αποκλειστικά μηχανικούς και το δηλώνουν)

Οσο το είχα ψάξει τόσο με λογιστές όσο και με ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ το συμπέρασμα ήταν οτι τελικά εξαρτάται τι εργασία θεωρεί ο εργοδότης οτι κάνεις....


Αν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα της προυπηρεσία μηχανικού (για δημόσιο?) τότε θα έλεγα να μην προβληματίζεσαι.

Edited by Alex259
Link to comment
Share on other sites

Βασικά έκανε "μαγκιά" ο λογιστής για να πληρώνει λιγότερα ο εργοδότης.

Χάνεις συντάξιμες αποδοχές. Έστω ότι τελικά αποδειχθεί ότι δεν θα είναι σημαντικές. Άλλο όμως, 40 χρόνια εισφορές εφάπαξ και άλλο 10 χρόνια. Η διαφορά θα είναι πολλές χιλιάδες ευρώ.

Πας σε καθεστώς διαδοχικής ασφάλισης. Μπορεί να υπάρχει μπέρδεμα με τον υπολογισμό της σύνταξής σου και με το χρονικό σημείο που θα μπορείς να πάρεις σύνταξη. Ελπίζεις ότι δεν θα αποτελεί σοβαρό πρόβλημα μελλοντικά. Δες και ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΡ.: 37/2017 του ΕΦΚΑ: "Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 19 του Ν. 4387/2016, που αφορά θέματα Διαδοχικής Ασφάλισης".

Link to comment
Share on other sites

Άλλο «προγραμματιστής» άλλο «προγραμματιστής αναλυτής» στο ΙΚΑ. Υπάρχει η εξής διαφορά. Το πρώτο το δίνουν σε απόφοιτους ΤΕΙ πληροφορικής και το δεύτερο σε απόφοιτους πανεπιστημίου.

Edited by bob mastoras
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.