Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατομικός λέβητας πετρελαίου


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Το θέμα της θέρμανσή ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο και έτσι κ εγώ έχω ένα μεγάλο πρόβλημα. Στο χωριό μου διατηρώ πολυκατοικία μικρή, τεσσάρων διαμερισμάτων, δυο δικά μου και δυο συγγενικού μου προσώπου. Λόγο κρίσης δεν νοικιάζονται μιας και το μέρος είναι ορεινό, αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει ένας ενοικιαστής μόνο που κατοικεί ένα εκ των δυο διαμερισμάτων του συγγενή. Το πρόβλημα είναι ότι ο λέβητας της πολυκατοικίας έχει να λειτουργήσει χρόνια (6) και αναγκαστικά μπορώ να επισκέπτομαι την οικία μου μόνο θερινούς μήνες. Ο μοναδικός ένοικος της μικρής πολυκατοικίας τα τελευταία χρόνια έκλεβε το πετρέλαιο με αποτέλεσμα σταδιακά να παύσουμε την χρήση του λέβητα και ο τύπος αναγκάστηκε να καίει σόμπες κλπ. Ως οικογένεια δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα καθόλου γενικά. Σίγουρα αν ξαναλειτουργήσει θα χρειαστεί κάποια επισκευή μεγάλη που θα κοστίσει. Μπορώ να διασφαλίσω ότι ο ένοικος δεν θα μου κλέβει πετρέλαιο? Υπάρχει κάποιος τρόπος?

Το διαμέρισμα που εγώ χρησιμοποιώ όταν επισκέπτομαι την οικεία διαθέτει ένα μικρό ανεξάρτητο αποθηκάκι γύρω στα 6-7 τ.μ. στο πίσω (όχι στην πρόσοψη) μπαλκόνι. Σκέφτομαι σοβαρά μήπως μπορώ να τοποθετήσω εκεί κάποιο λέβητα ατομικό πετρελαίου αλλά δεν ξέρω τι με εξυπηρετεί καλύτερα. Να τονίσω ότι η μελέτη για τα διαμερίσματα που είχε γίνει και που αφορά στα σώματα του καλοριφέρ είναι λίγο περίεργη.. αφενός μεν το χωριό είναι ορεινό και με πάρα πολύ κρύο αφ’ εταίρου δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλα σώματα καλοριφέρ! Μόνο στην Πράγα! να προσθέσω ότι όταν λειτουργούσε η θέρμανση ήταν αυτόνομη και το σπίτι ζεστενόταν πάρα πολύ γρήγορα.

Οι προβληματισμοί μου από την μια έχουν να κάνουν με το αν αξίζει να μπω στην διαδικασία ατομικού λέβητα, βέβαια δεν ξέρω αν θα επηρεάσει την στατικότιτα του κτηρίου. Το αποθηκάκι δεν 'πατάει' στο μπαλκόνι. Αλλά δεν γνωρίζω αν θα επηρέαζε. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω.. από την άλλη σκέφτομαι να επισκευάσω τον λέβητα που σίγουρα θα θέλει κανα 800αρι μαζί με λίγο πετρέλαιο που θα του βάλω. Το θέμα είναι ότι θα κάνω από τα δυο να μου εξασφαλίσει θέρμανση στο σπίτι μου για τις 4 5 φορές που θα το επισκεπτόμουν κατά την χειμερινή περίοδο..

Ελπίζω να σας κατατόπισα και να μην σας κούρασα.

Ευχαριστώ πολύ

 

Βάλε τόνους στο κείμενό σου και διόρθωσε την ορθογραφία όπου πρέπει. Σε διαφορετική περίπτωση το μήνυμα  θα διαγραφεί.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο  φόρουμ πριν συνεχίσεις.

Pavlos33

Edited by Βασιλικη32
Link to comment
Share on other sites

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη νοοτροπία του να υπάρχει ένας κοινός λέβητας στις πολυκατοικίες... Βάλε έναν ατομικό λέβητα να βρεις την υγειά σου...  

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, pegiavass said:

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη νοοτροπία του να υπάρχει ένας κοινός λέβητας στις πολυκατοικίες... Βάλε έναν ατομικό λέβητα να βρεις την υγειά σου...  

‘Όταν η θέρμανση είναι αυτόνομη και όσα χρόνια ζω σε διάφορα σπίτια δεν έχω ποτέ αντιμετωπίσει πρόβλημα. Απαιτεί μια στοιχειώδη συνεννόηση. Τώρα αυτό που έχει τύχει σε εμένα μάλλον είναι σπάνιο. Βέβαια οι παλιότερες πολυκατοικίες που δεν έχουν αυτονομία αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα που για καλή μου τύχη ποτέ δεν συνάντησα.  ‘Οσο το ψάχνω πάντως, μάλλον πάω για μικρό λεβιτάκι και πλαστική δεξαμενή στο αποθηκάκι με κόστος γύρο στης 2500 χιλιάδες το πολύ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.