Jump to content

VirusX2

Core Members
 • Posts

  267
 • Joined

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

1,843 profile views

VirusX2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done

Recent Badges

65

Reputation

 1. Μέση Τάση και πυλώνες δεν πάνε μαζί. Είναι Υψηλή τάση (πιθανότερο 150 kV). Για να μην μπούμε σε μια ατέρμονη συζήτηση, η πιο σωστή μέθοδος είναι η μέτρηση της έντασης των πεδίων εντός της κατοικίας. Με μια γενική απάντηση είμαι με την α' περίπτωση των συναδέλφων που ρώτησες!
 2. Συμφωνώ! Επίσης όπου έβαλες ηλεκτρονικά RCD/RCBO καλό θα ήταν να τα αντικαταστήσεις με μηχανικά!!
 3. Οι "εταιρίες" βγάζουν και ηλεκτρονικά RCD. Θα έβαζες;
 4. Καλά καταλαβαίνεις, ο μικροαυτόματος (mcb) δεν προορίζεται για χειροκίνητο χειρισμό υπό φορτίο. Όπως είπες, προορίζεται να ανοίγει σε συνθήκες σφάλματος, όχι να κλείνει και επίσης το αυτόματο άνοιγμα του (είτε λόγω υπερέντασης είτε βραχυκυκλώματος) γίνεται σχεδόν ακαριαία, χρόνος που δεν μπορεί να επιτευχθεί στον χειροκίνητο χειρισμό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στο κλείσιμο των επαφών, κανονικά οι κλασσικοί μικροαυτόματοι θα πρέπει να κλείνουν χωρίς τάση στις επαφές τους! Δεν λέω ότι θα προκληθεί ζημία εάν γίνει 5 φορές, μιλάμε για διάρκεια ζωής υλικών! Πλέον υπάρχουν και μικροαυτόματοι με δυνατότητες απομόνωσης και χειρισμού υπό φορτίο αλλά είναι σχετικά νέα υλικά!
 5. 1) To RCBO χρησιμοποιειται ανά κύκλωμα και όχι ως γενικό μέσο! 2) Σίγουρα μια από τις μεγάλες διαφορές αυτόματης ασφάλειας/διακόπτη ήταν οι μηχανικοί χειρισμοί που πλέον σε πολλά εξαρτήματα είναι εφάμιλλοι, όμως δεν είναι η μοναδική διαφορά. Η μεγαλύτερη διάφορα είναι στην θέση των επαφών και στην ικανότητα του διακόπτη να κλείνει το κύκλωμα υπό φορτίο. Αν ο πίνακας είναι οριακά για 1 στοιχείο, πας σε μεγαλύτερο πίνακα έτσι ώστε να δουλεύεις και πιο άνετα και να υπαρχει και ο κατάλληλος αερισμός! Έχουμε 2022 πλέον, ας αλλάξουμε νοοτροπία επιτελούς!
 6. @Τρελός Επιστήμων 1) Οχι 2) Για κάθε τύπο καλωδίου μπορείς να υπολογίσεις τον χρόνο ζωής του με βάση την εξίσωση του Arrhenius. Εμπειρικά ως γενικός κανόνας, για μόνωση PVC, στους 70C έχει διάρκεια ζωής τα 20 χρόνια. Για κάθε 8C πάνω από τους 70, ο χρόνος ζωής του μειώνετε στο μισό. Υπάρχει υλικό εάν ψάξεις. Γενικά δεν νομίζω να σας χρειαστεί εκτός αν είστε σε καμιά επιτροπή που θα αποφασίσει για κανένα νέο πρότυπο! 3) Λιώνει η μόνωση, με κίνδυνο βραχυκυκλώματος και πυρκαγιάς, ο χαλκός "γερνάει", γίνεται αδύναμος και μειώνεται η ικανότητα του στην μεταφορά ρεύματος. Τι άλλο πρέπει να συμβεί; Να προκαλέσει τυφώνες;
 7. Στο 1,13* In, δεν θέλει απλώς >1 h, πρακτικά δεν θα κόψει ποτέ! Δες τι λέει η σημείωση σε αυτό που ανέβασες! Αν υπαρχει τέτοια περίπτωση πολύ απλά πας σε μεγαλύτερο Iz δηλαδή σε μεγαλύτερη διατομή! Παράδειγμα του τύπου το ρεύμα είναι νεράκι και ο διακόπτης είναι η βάνα;
 8. Απαντώντας στην ερώτηση και μόνο, εάν εννοείς για μικροαυτόματο (MCB), αν ικανοποιείται η πρώτη συνθήκη [ In<=Iz ] τότε η δεύτερη συνθήκη ικανοποιείται από μόνη της σε κάθε περίπτωση γιατί οι τύπου B,C,D έχουν Ι2=1.45*Ιn και οι K,Z έχουν I2=1.2*Ιn
 9. Μυαλό δε βάζετε με τίποτα… ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
 10. Θα συμφωνήσω με τον συνάδελφο και θα πω ότι εάν το πρόβλημα εμβανιστηκε αμέσως μετά την αλλαγή καντράν, τότε ίσως οφείλεται στον έλεγχο που κάνει το immobilizer και χρειάζεται proxi alignment. Περισσότερα στον μάστορα σας!
 11. Ο ηλεκτρολόγος έκανε μετρήσεις στην έξοδο της γεννήτριας με τα φορτία πάνω; Σαν πρώτη εκτίμηση, με βάση τα λεγόμενα σας, θα έλεγα ότι ο AVR της γεννήτριας είναι προβληματικός και εμφανίζει πολύ μεγάλη διακύμανση τάσης (προς τα κάτω), προτιμήστε κάποια επώνυμη με ισχύ (kVA) τουλάχιστον 2-3 φορές της συνολικής ισχύος των UPS (kVA) (εμπειρικός υπολογισμός) Επίσης προσέξτε τις γειώσεις!
 12. @ΝΙΚΟΣΤΡΙ Ξεκάθαρα!! Αλλα κανονικά θα έπρεπε σε όποια τέτοια επικίνδυνη βλ@κεια βρίσκουμε στα social να κάνουμε ομαδικό report.
 13. Ποιο ακριβώς το πτυχίο σου και απο ποιο ίδρυμα;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.