Μετάβαση στο περιεχόμενο

VirusX2

Members
 • Περιεχόμενα

  153
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

38 Καλή

Σχετικά VirusX2

 • Κατάταξη:
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

973 profile views
 1. Καταρχήν μην κάνεις 500 παραθέσεις ολόκληρων μηνυμάτων και μην βαζεις ξανα και ξανα τα συνημμένα.. Το ολο θεμα σου ειναι πλήρως δυσαναγνωστο!! Το σχέδιο που ανέβασες είναι απο κινητήρα τυπου Dahlander και όπως βλέπεις απαιτεί 3 ρελε για την λειτουργία του. Εαν το δικό σου εχει μόνο ενα διακόπτη 1-0-2 και τιποτα αλλο, τότε μάλλον ειναι ανεξάρτητου τυλιγματος για καθε ταχύτητα, οπότε δεν σου κάνει αυτη η συνδεσμολογία. Η πιο γρήγορη και αξιόπιστη λύση είναι να φωνάξεις ηλεκτρολόγο.
 2. VirusX2

  Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ

  Όσον αφορά τις γραπτές εξετάσεις, μπορεί κάποιος να αναφέρει τι περιλαμβανουν γενικότερα;
 3. VirusX2

  Έργο Δουλείας ΔΕΗ

  Όταν ρευματοδοτηθηκε το ισόγειο, το κτίσμα είχε την σημερινή του μορφή; Δηλαδή υπήρχε το ισόγειο, το διαμέρισμα σου και το δώμα;
 4. VirusX2

  Έργο Δουλείας ΔΕΗ

  Από την στιγμή που σας παρέπεμψαν στον ΑΔΜΗΕ ως αρμόδιο, είναι υψηλή τάση. Λογικά από την ταράτσα σου θα μπορείς να δεις και κάποιον πυλώνα τριγύρω. Όπως έχει ειπωθεί ήδη, αφού η γραμμή ΥΤ προϋπήρχε του κτηρίου, θα έπρεπε να υπαρχει μέσα στα τοπογραφικά, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Στις ζώνες δουλειάς, οι οροί δόμησης δίδονται από τον αρμόδιο διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ/ΑΔΜΗΕ) και υπερτερούν σε σχέση με τους γενικούς όρους δόμησης της περιοχής. Όπως καταλαβαίνεις, κάποιος δεν έκανε καλά την δουλειά του.. Οπότε τώρα βλέπω να πηγαίνει μακρυά η βαλίτσα..
 5. VirusX2

  Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ

  Διάβασε την ΣΣΕ 2017-2019 και μπορείς να τα υπολογίσεις και χωρίς το excel. Το excel απλά είναι πιο ευέλικτο για τους υπολογισμούς. Με την ΣΣΕ και το excel δίπλα είναι 5 λεπτά υπόθεση! Κομμένη τροφή στο πιάτο, μην την θέλετε και μασημένη ρε παιδιά..
 6. Κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά γενικότερα! Αυτά από εμένα, Καλή συνέχεια!
 7. Βλέπεις κάπου να αναφέρω ή να υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει φαινόμενο joule ή ότι δεν υπαρχει μείωση απωλειών στα καλώδια τροφοδοσίας των τελικών φορτίων; Δεν είμαι της σχολής ζωγράφου μην ανησυχείς. Ούτε μίλησα για υπεραγωγούς και κβαντικά φαινόμενα. Λέω ότι αυτή η μείωση των απωλειών στις εσωτερικές γραμμές μετά την κεντρική αντιστάθμιση δεν επηρεάζει τις καταγραφόμενες kWh του μετρητή διότι το άεργο αυτό ρεύμα δεν προέρχεται από το δίκτυο αλλά από την διάταξη αντιστάθμισης. Φυσικά ένας κλασικός μετρητής kWh δεν μετράει την άεργη ισχύ ακόμα και εάν προέρχεται από το δίκτυο.
 8. Αυτό γίνεται ήδη, εφόσον υπαρχει κεντρική αντιστάθμιση. Για το δίκτυο όλη η εγκατάσταση είναι σαν ένα φορτίο με την μιγαδική ισχύ του και το συντελεστή ισχύος του. Μέχρι τον πίνακα αντιστάθμισης η άεργος ισχύς (άρα το άεργο ρεύμα) που προσφέρει το δίκτυο είναι μειωμένη ήδη στο ελάχιστο. Οι μεγαλύτερες εντάσεις των καλωδίων αφορούν την εσωτερική εγκατάσταση, από την αντιστάθμιση και μετά. Κάνοντας συμπληρωματικη τοπική αντιστάθμιση κοντά στο κάθε φορτίο ΕΝΤΟΣ της εγκατάστασης κερδίζεις μικρότερες εσωτερικές εντάσεις άρα μικρότερες εσωτερικές απώλειες στα καλώδια, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματική ισχύ που απορροφάς από το δίκτυο. Οπότε μείωση στις KWh δεν υπαρχει.
 9. Ενδιαφέρουσα πτυχιακή εργασία!
 10. Από αυτά που έχουν ειπωθεί, τι έχεις καταλάβει; Μείωση στις KWh δεν υπάρχει. Οι αρμονικές, οι υπερτάσεις κτλ είναι πράγμα άσχετο με την αντιστάθμιση αυτή καθ 'αυτή. Η προστασία ηλεκτρονικών εξαρτημάτων είναι θέμα της ποιότητας ισχύος προς αυτά, και όχι της αντιστάθμισης.
 11. Όχι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο!
 12. Ακριβώς αυτό έχει γίνει! Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο σε αυτή την περίπτωση (όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις) είναι προβληματικό. "Την πατάει" ο πρώτος που θα πληρώσει την επέκταση της γραμμής και οι υπόλοιποι μετά πληρώνουν κόστος με βάση το "νέο" υπάρχον πλησιέστερο σημείο. Είναι κλασικό παράδειγμα, απομακρυσμενες μονάδες ή κτήματα να περιμένουν ο ένας τον άλλο για το ποιος θα πληρώσει και μετά να κουμπώσουν στην νέα γραμμή, για να γλιτώσουν το κόστος.
 13. VirusX2

  Περί νέας ΥΔΕ

  Συγκεκριμένα αναφέρει "O παραλαµβάνων την έκθεση παράδοσης ιδιοκτήτης ή χρήστης" οπότε υποθέτω πως αρκεί.
 14. O ΔΕΔΔΗΕ θέτει υπόψη των καταναλωτών του δικτύου ΧΤ ότι στον ιστότοπο του, στο χώρο «Χρηστικές Εφαρμογές» διατίθεται εφαρμογή για την αναζήτηση από τους ίδιους της ημερομηνίας λήξης της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) της παροχής τους, προκειμένου να προβαίνουν έγκαιρα σε επανελέγχους των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων τους.
 15. O ΔΕΔΔΗΕ θέτει υπόψη των καταναλωτών του δικτύου ΧΤ ότι στον ιστότοπο του, στο χώρο «Χρηστικές Εφαρμογές» διατίθεται εφαρμογή για την αναζήτηση από τους ίδιους της ημερομηνίας λήξης της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) της παροχής τους, προκειμένου να προβαίνουν έγκαιρα σε επανελέγχους των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων τους. View full είδηση
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.