Jump to content

VirusX2

Members
 • Content Count

  176
 • Joined

Community Reputation

44 Καλή

About VirusX2

 • Rank
  Παλιό Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Φοιτητής
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Recent Profile Visitors

1,190 profile views
 1. Το κατέβασα στους 21C τώρα και βλέπω ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος λειτουργίας, θα ξανά μετρήσω την επόμενη εβδομάδα. Πιστεύω ότι με την 3οδη βάνα εκτροπής θα έχει ακόμα μεγαλύτερη οικονομία. Δεν ξέρω αν έγινε ρύθμιση με αναλυτή δεν ήμουν παρών. Σκέφτομαι να κλείσω τον λέβητα για κάποια ώρα και να τσεκάρω τον μετρητή μήπως έχει κάποια διαρροή στην διαδρομή, γιατί ο μετρητής είναι στην πυλωτή οπότε έχει αρκετά μέτρα σωλήνα ως τον λέβητα.
 2. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος όπως τον ποθεί ο καθένας! Στο θέμα μας τώρα, έγινε το καλοκαίρι στο πατρικό μου εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα και επιτοίχιου λέβητα αερίου με νέα αυτόνομη εγκατάσταση δισωληνιου. Το σύστημα άρχισε να λειτουργεί εδώ και μια εβδομάδα. Ο υδραυλικός, για την επιλογή ΖΝΧ έβαλε μια βάνα στην έξοδο του ηλιακού, έτσι ώστε όταν θέλουμε νερό από τον ηλιακό ανοίγουμε την βάνα και κλείνουμε την έξοδο ζεστού του λέβητα, ενώ όταν θέλουμε ζεστό από τον λέβητα κλείνουμε την βάνα του ηλιακού και ανοίγουμε του λέβητα. Το θέμα είναι ότι κάποιες μέρες/ώρες έχει πολύ ηλιοφάνεια και το νερό στον ηλιακό είναι αρκετά ζεστό και είναι κρίμα να παίρνει μπροστά ο λέβητας τις στιγμές που δεν λειτουργεί για θέρμανση, μόνο για το νερό, από την στιγμή που υπαρχει "δωρεάν" από το ηλιακό. Υπάρχει κάποιος τύπος βάνας/βαλβίδας για αυτόματη επιλογή; Όταν ανοίγω το ζεστό δηλαδή, να βλέπει εάν η θερμοκρασία του νερού από τον ηλιακό είναι πχ πάνω από X βαθμούς να δίνει από εκεί, αλλιώς να δίνει από τον λέβητα. Θα προτιμούσα κάτι που να μην απαιτεί τροφοδοσία, γιατί είναι δύσκολο να πάει στην ταράτσα. Να υποθέσω ότι χρειάζεται να μπει τριοδη θερμοστατική βάνα εκτροπής; Επίσης στις 7 μέρες λειτουργίας του λέβητα, με τον θερμοστάτη στους 22C, ο μετρητής έγραψε 37 m3 , το σπίτι είναι 60τ.μ, έχει μόνωση 7cm και καινούργια κουφώματα. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό (μετατροπή m3 -> kWh και υπολογισμό από υπόδειγμα λογαριασμού) βγαίνει γύρω στα 18€, δηλαδή αναλογικά "χοντρικά" κάπου 80€/μήνα. Ποσοτικά μου φαίνονται κάπως αρκετά, χωρίς να έχω προηγούμενη εμπειρία με αέριο..
 3. Η συνδεσμολογία που σου πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, όσο και αυτή που έκανες εσύ, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Νομίζω ότι ούτε ο παλιός θερμοστάτης είναι συνδεδεμένος σωστά ή τα χρώματα των καλωδίων είναι μπερδεμένα. Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο και μην παίζεις με την ασφάλεια, τόσο την δική σου όσο και της εγκατάστασης.
 4. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό, ας απαντήσει να μας διαφωτίσει..
 5. Μπορείς να κάνεις αίτηση (στον ΔΕΔΔΗΕ) όπως και ειπώθηκε. Από εκεί και πέρα αν όντως εμποδίζει και εάν μπορεί να μετακινηθεί ο στύλος, θα τον μετακινήσουν!
 6. Παίρνεις ψαλίδα και τα λέτε στα δικαστήρια (που θα έχεις χάσει κάθε δίκαιο που τυχόν έχεις με το μέρος σου).. Όταν λες "κουτί" τι ακριβώς εννοείς; Καφάο, box, κατανεμητή; Αν δεν ξέρεις μια φώτο ίσως βοηθούσε..
 7. Το συγκεκριμένο κάνει την δουλειά αυτή, απλά να έχεις υπόψιν ότι απαιτεί εξωτερικά current transformers!
 8. Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα σε αυτήν την χώρα και βλέπουμε..
 9. Ναι προφανώς και κανείς δεν θα κάνει επένδυση σε μια ζημιογόνο επιχείρηση.. Όμως πέρα από τα φαντάσματα για συνωμοσίες πίσω από την πώληση κάποιας δημόσιας επιχείρησης ας σκεφθούμε το πως μπορεί να γίνει κερδοφόρα από άποψη διαχείρισης και λειτουργίας.. Προφανώς ο όποιος ιδιώτης για να επενδύσει θα έχει σχέδιο για την ανάπτυξη και την κερδοφορία.. που τις περισσότερες φορές αποδίδει.. Οπότε αφού ο ιδιώτης μπορεί, το δημόσιο γιατί όχι; (ρητορικό το ερώτημα..)
 10. Αδικίες παντού.. για τα ΙΕΚ ούτε λόγος.. τι πράγματα είναι αυτά.. Παιδιά άλλου θεού είναι οι ΔΕ; Ας βγει και κάποια απόφαση να δώσουν οι άνθρωποι 4-5 μαθήματα να γίνουν ΤΕ και αυτοί και μετά ας δώσουν άλλα 4-5 να γίνουν ΠΕ. Φυσικά μπορεί να γίνουν απευθείας ΠΕ, που είναι το πρόβλημα; Και φυσικά να μετρήσει η προϋπηρεσία, αν είναι αδύνατον.. όλοι ξέρουν ότι μετά από κάποια χρόνια προϋπηρεσίας μπορείς να πας στην ανωτάτη βαθμίδα κάθε κλάδου χωρίς κάποιο υπόβαθρο.. Τα μαστόρια που τα πας; Τι παραπάνω ξέρει ένας μηχανικός πολυτεχνείου; Αδικίες και εκεί.. Επειδή αφορά και άλλες ειδικότητες πέραν των μηχανικών το σχέδιο.. όλοι ξέρουν ότι μετά από κάποια χρόνια σε νοσοκομείο μπορείς να γίνεις γιατρός γιατί.. "Κάτι ξέρουμε και εμείς από ιατρική" https://www.youtube.com/watch?v=HFX8CXBpSYQ ΥΓ: Δεν έχω πρόθεση να προσβάλω ή να αδικήσω κανένα, όμως στην ουσία οι μόνοι που αδικούνται σε αυτήν την περίπτωση είναι αυτοί που έχουν κοπιάσει και έχουν πετύχει κάτι καλύτερο στην ζωή τους. Η ισοπεδωτική λογική βασιλεύει αυτήν την περίοδο.. Το να αναβαθμιστεί κάποια σχολή είναι άλλη συζήτηση και άλλη είναι αυτό το πράγμα που γίνεται τώρα..
 11. Ενώ στους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους τα γλυτώνεις όλα αυτά;
 12. To User manual μπορείς να το δεις παρακάτω: https://www.manualslib.com/manual/69394/Honda-E300.html Με μια γρήγορη ματιά, με σβηστή μηχανή θέτεις τον επιλογέα συχνότητας στα 50Hz, βάζεις μπροστά την μηχανή και ανεβάζεις στροφές έτσι ώστε το συχνομετρο που έχει πάνω να δείχνει 50Hz. Όπως θα δεις έχει επιλογές για 45/50/55/60/65 Hz. Βάλε την μηχανή στις 3000rpm και τσέκαρε συχνότητα και τάση.
 13. Σε κάποια άλλη γραμμή που δεν έχει κανένα φορτίο δοκίμασες;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.