Μετάβαση στο περιεχόμενο

VirusX2

Members
 • Περιεχόμενα

  118
 • Εντάχθηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by VirusX2

 1. VirusX2

  Πρόβλημα με το Software ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ

  Χρησιμοποίησε τελεία για υποδιαστολή, οχι κόμμα!
 2. Όσο δημιουργούνται σχολές ή νεα τμήματα ήδη υπαρχόντων, με σκοπό την πλασματική μείωση της ανεργίας και την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων των εκάστοτε τοπικών αρχόντων, δεν νομίζω να υπάρχει λογος να συζητάμε παραπέρα για αξιολόγηση, έρευνα, προγράμματα και τα λοιπά.. Το θέμα της πρακτικής άσκησης, άλλο πονεμένο θεμα, που με την σημερινη κατάσταση πιστεύω δεν εξυπηρετεί τον σκοπο του.. Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλα ο κανονας ειναι αυτος.. Μιλάω γενικότερα, όχι μόνο για σχολές μηχανικών.. Πολλά μπορούν να γίνουν, αλλά ζούμε στη χώρα που επιζητά λυσσασμένα την αλλαγή, χωρίς να θέλουμε να αλλάξει ο καθενας μας προσωπικα. Αρκεί να αλλάξουν όλα τα αλλά εκτός από οτι αγγίζει τα δικα μας ατομικά συμφέροντα.. ΥΓ: Επίσης αυτό δίνει σάρκα και οστά στο όνειρο της Ελληνίδας μάνας, το παιδί μου σπουδάζει. Σε τι αντικείμενο, σε τι βαθμίδα, με τι προοπτικές δεν μας νοιάζει.. Αρκεί να έχει να λέει στον απογευματινο καφε με τις γειτονισες οτι το παιδι μου πέρασε και σπουδαζει..
 3. Καταρχήν, να μην παίζουμε μπίλιες όταν εκτελούμε το εκλογικό μας δικαίωμα..
 4. Δεν αναφέρομαι προσωπικά στον συνάδελφο,, αλλά από τέτοιες απορίες μπορείς να καταλάβεις το τεράστιο χάσμα που υπαρχει στην χώρα μας ανάμεσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και αγορά εργασίας.. Να έχεις τελειώσει το πολυτεχνείο και να πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο φόρουμ για τα αυτονόητα..
 5. Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τίποτα..
 6. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω.. Το μεγαλύτερο λάθος κατά την γνώμη μου, ήταν και είναι οι αποσυνδεδεμένες ενισχύσεις. Που φυσικά, όταν θεσπίστηκαν, ο ρόλος τους ήταν για να δώσουν κίνητρα για στροφή στην ανάπτυξη, σε νέες καλλιέργειες, σε νέες μεθόδους καλλιέργειας, νέο εξοπλισμό και τα σχετικά, στροφή δηλαδή προς τον "επαγγελματισμό" του αγρότη. Κάποιοι τα αξιοποίησαν και τα αξιοποιούν ακόμη. Η πλειονότητα δε.. τύφλα να έχουν τα καζίνο, τα γούστα, τα φρου-φρου και τα αρώματα..
 7. Η γεωργία στην χώρα μας αναπτύσσεται με βήματα χελώνας, στην εποχή που όλα τρέχουν με ταχύτητα φωτός.. Θέλεις από κρατικές παρεμβάσεις, από ιδεοληψίες του παρελθόντος, από έλλειψη νέων και νέας τεχνογνωσίας στον τομέα.. Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο, αλλά το αποτέλεσμα είναι το παραπάνω..
 8. Σωστά.. Μακεδονία-Θράκη είναι όλα 50 χρόνια μπροστά σε υποδομές οπότε δεν χρειάζεται κάτι..
 9. 1) Διακόπτης και ασφάλεια τήξεως ή διακόπτης και αυτόματη ασφάλεια (μικροαυτόματος) 2) Καλύτερα διπολικός, αν και δεν είναι υποχρεωτικό. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και μετέπειτα ευκολία στον εντοπισμό σφαλμάτων πχ διαρροών 3) Από άποψη κανονισμού, το κεντρικό ΔΔΕ αρκεί, εφόσον η αναχώρηση του υποπίνακα παίρνει μετά το ΔΔΕ. Όμως για λειτουργικούς και άλλους λογούς, καλό θα ήταν ο υποπίνακας να έχει και δικό του ΔΔΕ. Επίσης αντί για μικροαυτόματο και ΔΔΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί RCBO που είναι 2 σε 1.
 10. Μάλιστα.. Απο τις μετρησεις σου, ποσο απομονωμένη σου φαίνεται;
 11. VirusX2

  Ρελέ (ΔΔΕ)

  Εξαρτάται τι μηχανικό εννοεις.. Γιατι πλέον δεν ειναι και τοσο ξεκάθαρο το τοπίο. Σε ολους τους τομεις εχει κοτσαριστει ενα - μηχανικος στην ειδικότητα/ονομασία.
 12. VirusX2

  Ρελέ (ΔΔΕ)

  Οχι οτι δεν θα βρεθεί «ευσυνείδητος επαγγελματίας» να υπογράψει οτι όλα καλά, απλα προσπαθώ να προστατέψω τον συνάδελφο που δεν δειχνει να εχει δολο..
 13. VirusX2

  Ρελέ (ΔΔΕ)

  Τι να διαφωτίσω και τι να αφήσω?? Εσύ σαν διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός(όπως αναφέρεις) μόνο τις πρίζες είδες σαν πρόβλημα; Αφού δεν το αναφέρεις υποθέτω πως έχει παροχή 03, άντε και το παροχικό καλώδιο είναι 3x10, δεν φαίνεται καλά στην φώτο.. Κεντρικός πίνακας με 2 υποπίνακες.. Τι να πεις.. Απουσία ΔΔΕ(ένα ή περισσότερα), απουσία μπαρών ουδέτερου-γείωσης, ενώσεις και μονωτικές, χρωματολογία καλωδίων, επιλογική προστασία, διακόπτες σπασμένοι και φθαρμένοι από την υπερθέρμανση, διατομές αγωγών, έλεγχος γείωσης, το γενικό χάλι που επικρατεί.. Αυτά με μια γρήγορη ματιά, οι συνάδελφοι ίσως προσθέσουν κάτι που δεν πρόσεξα.. Φαντάζομαι τι κατάσταση επικρατεί και στους υποπίνακες.. και γενικότερα στην εγκατάσταση.. Για τον πατέρα ηλεκτρολόγο δεν θα σχολιάσω κάτι, εάν είναι δική του η εγκατάσταση το πράγμα μιλάει από μόνο του.. για εσένα που το πρόβλημα σου ήταν απλώς ο χώρος για να βάλεις το ΔΔΕ, πάλι δεν θα σχολιάσω κάτι..
 14. VirusX2

  Ρελέ (ΔΔΕ)

  Μάλιστα.. Εαν εκτός απο τον αριθμό των πριζων ( που δεν ειναι πρόβλημα αυτο) δεν παρατηρείς κάποιο άλλο θέμα, μην αναλαβεις! Πρώτα για την δικη σου «ασφάλεια»..
 15. VirusX2

  Ρελέ (ΔΔΕ)

  Κάτω γενικός!!?? Δίνει και σε υποπίνακα αυτό το υπόδειγμα κεντρικού πίνακα;
 16. Κανε τις μετρήσεις και ενημέρωσε.. Μήπως χρειάζεται ρυθμίσεις πριν την χρήση του το UPS γιατί Tescom μυρίζομαι..
 17. Νόμιμα ως προς τι; Ως προς την ηλεκτροδότηση σίγουρα όχι. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός των παροχών. Προφανώς θα πρέπει να έχει το κάθε ακίνητο την δίκη του παροχή με δικό του μετρητή! Και όταν λέω παροχή και μετρητή εννοώ παροχή και μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ, όχι εσωτερικό μετρητή που από ότι κατάλαβα σκοπεύετε να βάλετε. Τριφασικό ή μονοφασικό θα το αποφασίσετε μαζί με τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη σας, που θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες για τον σκοπό αυτό, ανάλογα με την ηλεκτρολογική εγκατάσταση, υπάρχουσα ή μελλοντική. Πληροφορίες: https://www.deddie.gr/el/upiresies/sundesi-me-to-diktuo/enopoiisi-i-diaxwrismos-paroxwn
 18. Version 1.0.0

  28 downloads

  Διαπιστωτική απόφαση για την υπαγωγή των Τμημάτων: α) Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών β) Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4485/17 (Α΄ 114) περί ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master). Διαπιστωτική απόφαση για την υπαγωγή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114) περί ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master).
 19. Αυτό που ρωτάνε και δεν δέχονται τις απαντήσεις, με ξεπερνάει! Αν είσαι σίγουρος για όλα (και είσαι και Διπλωματουχος Ηλ. Μηχανικός) τότε από ένα φόρουμ με τηλεπάθεια θαύματα δεν γίνονται!
 20. Φωνάζεις τεχνικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να γλυτώσεις από πολλαπλάσια έξοδα των 30€. Όσο για ανάλυση βραχυκυκλωμάτων (μεταλλικών ή μη), υπαρχει υλικό δόξα τον Θεό!
 21. Τελικά τι έγινε; Γιατί το μήνυμα αυτό είναι από 26/9/2018. Στις 18/01/19 (4 μήνες μετά) ακόμα ψάχνεσαι σε άλλο φόρουμ. Βγήκε άκρη;
 22. VirusX2

  Υπολογισμός boiler

  Λογικά όσο κάνει να αδειάσει. Όταν λες θα ρίχνει το νερό πως το εννοείς; Φαντάζομαι ότι όσο αδειάζει το ζεστό, θα γεμίζει ταυτόχρονα το κρύο.
 23. Δεν αναφέρθηκα σε κάτι προσωπικό για εσένα, για το θέμα μίλησα. Προφανώς από εδώ δεν θα κάνουμε και μελέτη της εγκατάστασης.. Λίγες οι πιθανότητες πράγματι, αλλά όχι ανύπαρκτες
 24. Δεν είπα ότι δεν επαρκεί το 10αρι, απλά το τόνισα. Μας ενδιαφέρει γιατί δεν ξέρουμε την κατάσταση της γείωσης στο κτίριο. Επίσης η μετατροπή του PE και του Ν σε PEN αν και επιτρέπεται, δεν θα την συνιστούσα γιατί μπορεί εύκολα να γίνει λάθος. Γι αυτό είπα να εξηγήσεις, γιατί ο άλλος το διαβάζει και μπορεί πχ να πάει να κουμπώσει καμιά γείωση στην μπάρα ουδέτερου). Η χρήση PEN σε ΕΗΕ συνήθως γίνεται σε μεγάλα κατανεμημένα κτίσματα με μια παροχή. Όχι ότι είναι λάθος στην περίπτωση μας, απλά δεν θα το πρότεινα εγώ (ειδικά χωρίς θεμελιακή γείωση το θεωρώ εγκληματικό).
 25. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως ακριβώς θα γίνει αυτό; Εγώ εννοώ πως επειδή είναι μεγάλη η απόσταση πίνακα-μετρητή, η διατομή του αγωγού γείωσης να είναι κατάλληλη ώστε να επιτυγχάνεται η ελάχιστη δυνατή αντίσταση γείωσης και επίσης να υπαρχει ισοδυναμικότητα μεταξύ της θεμελιακής γείωσης (εάν υπαρχει στο ακίνητο) και της γείωσης στον μετρητή στο σημείο παροχέτευσης
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.