Jump to content

VirusX2

Core Members
 • Content Count

  200
 • Joined

Everything posted by VirusX2

 1. Ναι αλλά γιατί να το κάνεις αυτό;
 2. Άσχετα από τι κατάσταση επικρατεί τώρα (δεν υπαρχει ηλεκτροδότηση, υπάρχουν 4, υπαρχει 1) το νόμιμο και σωστό είναι να υπάρχουν 4, το κάθε διαμέρισμα το δικό του, όπως ειπώθηκε κιόλας!
 3. Πρώτον στους όρους σύμβασης με το ΔΕΔΔΗΕ γράφει ξεκάθαρα ότι ο μετρητής θα πρέπει να είναι εύκολα και ανεμπόδιστα προσβάσιμος συνεχώς και αυτο ειναι το σωστο. Δεν είναι μάγοι τα παιδιά ούτε μπορούν να τρώνε πόση ώρα για τον κάθε μετρητή που είναι κλειδωμένος, κρυμμένος κτλ. Ήδη κάνουν πολλά για αυτά που παίρνουν. Μην έχετε στο μυαλό σας καταμετρητές που μετράνε 50 μετρητές την μέρα και παίρνουν 1500€.. Ρωτα κάποιον να σου πει τι παίζει.. Δεν έχω καμία σχέση με ΔΕΔΔΗΕ απλά επειδή ξέρω τι γίνεται στην καταμέτρηση γι αυτό το λέω. Δεύτερον, επαγγελματικο τιμολόγιο, επαγγελματίας και δυο χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε να πει τι γίνεται βρε αδερφέ; Ένα τηλέφωνο μέσα να δει τι γίνεται ή να δώσει ένδειξη. Άσε που αν δεν βρεθεί ο μετρητής ή δεν είναι προσβάσιμος κολλούν αυτοκόλλητο για να πάρεις να δώσεις την ένδειξη εσύ. Καλοί οι καταναλωτές και πελάτες του καθενός αλλά δεν πάντα μονόπλευρα τα πράγματα... ☺️
 4. Αυτό λέω πιο πάνω φίλε μου, ότι οι μισοί μετρητές δεν έχουν.. και δεν ασχολείται κανείς όσο δεν συμβαίνει τίποτα. Μόλις συμβεί κάτι τότε ξαφνικά η σφραγίδα γίνεται το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Άλλοτε οι καταμετρητές τα αναφέρουν και δεν γίνεται τίποτα από μέσα, άλλοτε δεν ασχολούνται καν γιατί τι να πρωτοκάνουν και αυτοί.. Οι περισσότεροι εργολαβικοί είναι με συνθήκες και αποδοχές, άστα...
 5. Η παραβίαση του μετρητή με σκοπό την ρευματοκλοπη γίνεται για ότι λόγο δεν μπορείς να φανταστείς.. Σε αυτά είμαστε πρώτοι... Τώρα όσον αφορά το θέμα σου, λογικά θα ελέγξουν τις καταναλώσεις σε βάθος κάποιων ετών και από εκεί θα βγάλουν συμπέρασμα για το πότε και αν έγινε ρευματοκλοπη. Οι σφραγίδες μπορεί να είναι ένα σημάδι αλλά μισοί μετρητές δεν έχουν και δεν ασχολείται κανείς.. Οπότε αυτό το αστείο πρέπει να σταματήσει..
 6. Άρα σωστά όπως ειπώθηκε ο Μ/Σ είναι για βοηθητικές λειτουργίες και δεν έχει σχέση με το μοτέρ. Αν έχει ουδέτερο το μηχάνημα μπορεί να είναι 230V πρωτεύον, αν όχι λογικά 400V. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, δες είσοδο/έξοδο και ότι και να δίνει ο Μ/Σ μπορείς να βάλεις αντίστοιχης ισχύος από 230V σε ότι δευτερεύον βγάζει αυτός που έχει πάνω, ώστε να είναι συμβατός σε μονοφασική παροχή. Το βασικό θέμα είναι το μοτέρ και οι σωστές λύσεις σου είπα ποιες είναι. Αν με την τροποποίηση εννοείς να γίνει συνδεσμολογία Steinmetz, αν στο πρότεινε αυτό ηλεκτρολόγος.. άλλαξε ηλεκτρολόγο..
 7. Ναι ακριβώς όπως τα λες όσον αφορά τα εξαρτήματα, το ασημί είναι Μ/Σ και το άλλο είναι ανορθωτής σεληνίου. Το θέμα είναι ότι ο Μ/Σ μάλλον είναι για τροφοδότηση βοηθητικών κυκλωμάτων όπως χειρισμός κτλ και όχι για το μοτέρ. Οι λύσεις είναι αλλαγή του μοτέρ με μονοφασικό και κατάλληλη τροποποίηση του υπόλοιπου κυκλώματος(αν χρειαζεται) ή διατήρηση του μοτέρ και χρήση inverter (ανάλογα τον τύπο του). Πάντως σε καμιά περίπτωση μην το συνδέσεις κατευθείαν οπως είναι σε μονοφασική παροχή κουτουρού γιατί το πιο πιθανό είναι να έχει μουσειακή αξία μετά. Φυσικά δεν προτείνω να κάνεις κάτι από αυτά μόνος σου αλλά να απευθύνεις σε κάποιον κατάλληλο.
 8. Χριστός Ανέστη! Υγεία σε όλους και τις οικογένειες σας!
 9. Δυστυχώς δεν λύνονται όλα μαγικά όπως δείχνουν κάποια «τσακάλια» στο youtube.. Οπότε καλείς τον κατάλληλο τεχνικό!
 10. Μετά από 3 θέματα που έχεις αναφέρει σε όλη την οικοδομή (ίσως υπάρχουν και άλλα), μήπως αντί να ψάχνετε σε φόρουμ να καλούσατε κάποιον θερμοϋδραυλικό να ελέγξει τι γίνεται συνολικά στην εγκατάσταση;
 11. Στην αρχή και εγώ δεν κατάλαβα, αλλά μάλλον εννοεί ότι συμβαίνουν και τα δυο. Χρειάζεται διασάφηση για να καταλάβουμε.. Έλεγξε εάν υπάρχει σωστή πίεση/ροή στην είσοδο κρύου νερού χρήσης του λέβητα όσο και στην έξοδο ΖΝΧ για αρχή, έτσι ώστε να ελέγξουμε αν είναι εσωτερικό θέμα του λέβητα.
 12. Ηλεκτρολόγος...........................................................
 13. Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να στο πει κανείς με σιγουριά από μια οθόνη.. Εφόσον πρόκειται για θέμα ατομικής υγείας δεν χωράνε εκπτώσεις.. Ξεκίνα όπως ειπώθηκε από άλλα διαμερίσματα και προχώρα παραπέρα. Πάντως σε κάθε περίπτωση (μιας και δεν απάντησες) καλό θα ήταν να μπει τουλάχιστον ένα φίλτρο κεντρικής παροχής..
 14. Ο δικός σου είναι με μπαταρίες και έχει μια ξηρή επαφή μόνο για τον καυστήρα, όποτε υποθέτω ότι ηλιακός είναι τριπλής ενεργείας και μόνιμα πάνω στο κύκλωμα θέρμανσης. Όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, οι συγκεκριμένοι απαιτούν σύνδεση ουδετέρου, κατά τα άλλα θα λειτουργήσουν μια χαρά. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να υπαρχει ουδέτερος στο σημείο του θερμοστάτη. Θα πρέπει να το δεις. Αν δεν έχεις ιδέα από αυτά, καλύτερα να καλέσεις κάποιον να σου κάνει τον έλεγχο/εγκατάσταση.
 15. Δεν υπαρχει περίπτωση να έγινε δεκτή ΥΔΕ χωρίς γείωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.. Οπότε ή δεν έχετε καταλάβει κάτι σωστά ή η ΥΔΕ (αν υπάρχει) είναι ψευδής.. Άσχετη εσείς (όπως δηλώσατε), από ένα πληκτρολόγιο εμείς.. δύσκολα να βγει άκρη.. Το ιδανικό είναι να βρείτε άμεσα κάποιον αδειούχο ηλεκτρολόγο να έρθει να ελέγξει την εγκατάσταση και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες..
 16. Εσύ τι ειδικότητα έχεις αν επιτρέπεται;;
 17. https://eeae.gr/ασφάλεια-ακτινοβολιών/ρυθμιστικός-έλεγχος/μη-ιοντίζουσα-ακτινοβολία/μετρήσεις-ηλεκτρικών-και-μαγνητικών-πεδίων-χαμηλών-συχνοτήτων
 18. Όσον αφορά τα ΣΗΕ, δεν είναι.. αλλά τι να πεις... Πολιτικοί....
 19. Αν κρίνω από την θέση του Υ/Σ και την τάνυση του επιτόνου , πρέπει να έχει σχετικά μικρή γωνία. Βεβαία ίσως είναι και η γωνία λήψης παραπλανητική και έχει χαλαρώσει. Όπως και να έχει σε καμία περίπτωση μην προβείς σε καμία ενέργεια μόνος σου. Πήγαινε στον ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής σου και κάνε αίτηση για να έρθουν να το κάνουν. Ούτε αντηρίδα θα μπει από την άλλη μεριά, ούτε τίποτα. Θα μπει τσιμεντένιος στύλος αυτοστήρικτος. ΥΓ1: Ο επίτονος ΔΕΝ είναι καλώδιο. Προς συναδέλφους και μη.. ΥΓ2: Το ρεύμα πολλοί αγάπησαν, τα παρελκόμενα του ουδείς(σχεδόν)..
 20. Ο στύλος δεν είναι της ΔΕΗ είναι δημοτικός.. Προφανώς αστειεύομαι.. Αν και περισσότερο κλείνω προς το δεύτερο..
 21. Ο στύλος τρύπησε το μπαλκόνι ή το μπαλκόνι αγκάλιασε το στύλο;
 22. Όσο για τον τρόπο επιλογής δεν τον γνωρίζω ακριβώς, ξέρω όμως ότι καλούνται αρκετοί από το εκάστοτε τμήμα, περισσότερο καθηγητές πανεπιστημίων αλλά όχι μόνο. Επίσης όχι μόνο δεν πληρώνονται αλλά εδώ και λίγα χρόνια δεν τους δίνουν ούτε τα οδοιπορικά που παίρναν πριν (για ποσά 20-30€ μιλάω). Τουλάχιστον αυτά ισχύουν για ένα περιφερειακό τμήμα που γνωρίζω. Το ότι ήταν 2-3-5 φορές τα ίδια άτομα δεν σημαίνει κάτι στις τόσες χιλιάδες φορές που έχουν γίνει οι εξετάσεις.. Αλλά ίσως ότι δεν ασχολούνται οι υπόλοιποι..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.