Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναδρομικά Δημοτικά Τέλη & ΤΑΠ σε ακίνητο


nickgr

Recommended Posts

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω:

Ακίνητο χωρίς ρεύμα, που δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ποτέ, μου είπαν από τον δήμο στον οποίο ανήκει ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στην ρύθμιση (4555/2018) για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που έχουν διακόψει το ρεύμα (βλ. σχετική συζήτηση στο https://www.michanikos.gr/forums/topic/45961-δημοτικα-τελη-και-ταπ-σε-κενα-και-μη-ηλεκτροδοτουμενα/?page=3).

Αντιθέτως με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να κάνω αίτηση ώστε να μην πληρώνω από εδώ και στο εξής τα δημοτικά τέλη, αλλά θα χρεωθώ αναδρομικά από το 2009 έως σήμερα με τα τέλη συν τα πρόστιμα που θα προκύψουν. Ρώτησα συγκ/να αν ισχύει η πενταετία και μου είπαν όχι, είναι από το 2009 και μετά όλα τα τέλη  (δεν είμαι σίγουρος αν μου είπαν ότι ισχύει και για το ΤΑΠ από το 2009 και έπειτα).

Είναι νόμιμο να ζητούν δημοτικά τέλη για ένα σπίτι που δεν χρησιμοποιείται, άρα δεν παράγει σκουπίδια, κλπ, άρα δεν επιβαρύνει τον δήμο;  Έχετε κάποια άποψη ή κάποια απόφαση στην οποία θα μπορούσα να στηριχτώ για να αντικρούσω αυτή την απαίτηση; 

Το πιο σχετικό που βρήκα είναι από τον Συνήγορο του Πολίτη το ακόλουθο, αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά ισχυρό το επιχείρημα, μιας και μιλάει για ασάφεια στην συγκ/νη κατηγορία ακινήτων.

"Ασαφές παραµένει το καθεστώς των ακινήτων που ουδέποτε ηλεκτροδοτήθηκαν µετά την ολοκλήρωσή τους και δε χρησιµοποιήθηκαν. 
Θεωρούµε ότι και τα ακίνητα αυτά εµπίπτουν στην ίδια κατηγορία και πρέπει να απαλλάσσονται για τους ίδιους ακριβώς λόγους, δεδοµένου ότι δεν παράγουν απορρίµµατα  "

(αντιγραφή από το άρθρο https://www.michanikos.gr/index.html/articles/επικαιρότητα/η-νέα-ρύθμιση-για-τα-δημοτικά-τέλη-σε-ακίνητα-που-δεν-χρησιμοποιούνται-r7180/?page=2)

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

ο ΣτΠ 

επεσημανε  οτι υπαρχει μια "παραλειψη" στο νομο, ο οποιος δεν αναφερεται ρητα στα "ουδεποτε ηλεκτροδοτηθεντα"

αλλα, με βαση την κοινη λογικη θεωρει ότι, αφου οσα εχουν διακοψει απαλασσονται, αρα και τα ουδεποτε ηλεκτροδοτηθεντα απαλασσονται.

Κοινη λογικη δεν υπηρχε -και δεν υπαρχει - στους Δημους...βρισκουν πατημα στην αοριστια του νομου, και αναζητουν αυτα που θελουν, με την δικαιολογια οτι "εάν δεν αναζητησουμε τα νομιμα, εχουμε ποινικες ευθυνες..."

Εν παση περιπτωσει

η προθεσμια υποβολης "διακοπης" παραταθηκε μεχρι τελους του 19.

http://www.odigostoupoliti.eu/paratasi-prothesmias-tis-dilosis-apallagis-apo-dimotika-teli/

Εσυ θα καταθεσεις τα χαρτια σου, αυτοι θα κανουν τα δικα τους, εσυ θα απευθυνθεις στον ΣτΠ και θα παρει το δρομο του πιθανον εως τα δικαστηρια.

[το ΤΑΠ, ομως, το οφειλεις, μετα 7ετια -αν θυμαμαι καλα- απο την αποπερατωση της οικοδομης]

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ,

θεωρείς ότι είναι υποχρεωμένοι να παραλάβουν την αίτηση που θα ζητώ ένταξη στην ρύθμιση για παραγραφή των δημοτικών τελών -που ευτυχώς δόθηκε παράταση-, ή μπορούν να μην την παραλάβουν καν αν θεωρούν ότι δεν εμπίπτει η περίπτωση στην ρύθμιση αυτή;

Η' αναφέρεσαι σε ξεχωριστή αίτηση για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, όπως μου είπαν από τον Δήμο(μ'ένα σωρό στοιχεία που ζητούν) όπου θα απαλλαγώ μεν από εδώ και πέρα από τα δημοτικά αλλά θα μου υπολογίσουν τα αναδρομικά + τα πρόστιμα που αυτοί λένε ότι θα είναι από το 2009 και στην οποία θα κάνω κατόπιν ένσταση;

Αν όπως λες φτάνουν οι υποθέσεις αυτές στα δικαστήρια, τότε ποιο το όφελος; Μία ή άλλη θα βγει με τα δικαστικά έξοδα, ίσως και περισσότερα. Συν την ψυχική φθορά.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχουν δικαιωμα να αρνηθουν την καταθεση οποιασδηποτε αιτησης που καταθετει ο Πολιτης

Εσυ θα την καταθεσεις

Αυτοι θα κανουν τα δικα τους

Εσυ θα απευθυνθεις στον ΣτΠ

[ή τα πληρωνεις, αν θεωρεις οτι θα εχεις  εξοδα  και "ψυχικη φθορα"]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

αν γνωρίζει κάποιος πόσο είναι τα πρόστιμα για δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο, ΤΑΠ, για να υπολογίσω το 'μπουγιουρντί'  από το 2009 και σε πόσες δόσεις πληρώνονται αυτά στους Δήμους. Στα σχετικά άρθρα είχα διαβάσει για πρόστιμο 200% στον ΤΑΠ.

 

Ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.