Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγία της ΕΕ ρυθμίζει την πρόσβαση των νοικοκυριών στις ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Οι Ευρωβουλευτές ενέκριναν νέους Ευρωπαϊκούς κανόνες, για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή επάρκεια, που θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να επωφεληθούν, από τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές.

Τα νοικοκυριά τώρα έχουν το δικαίωμα, από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, χρησιμοποιώντας ηλιακά πάνελ, να πουλούν την ποσότητα, που τους περισσεύει, από την ιδιοκατανάλωση και να λαμβάνουν τιμές αγοράς.

Η νομοθεσία, επίσης, θεσμοθετεί σημεία όπου οι πολίτες, που ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν ηλιακό πάνελ, θα βρίσκουν συμβουλές και υποστήριξη, για τις διοικητικές διαδικασίες και τις διαδικασίες αδειοδότησης, που ήταν μέχρι σήμερα, το βασικό εμπόδιο, γιατί συχνά, είναι ιδιαίτερα σύνθετες και δύσκολες. Ένα ακόμη σημαντικό μέτρο είναι ότι η νομοθεσία απαγορεύει, στα κράτη-μέλη να επιβάλουν χρεώσεις, όπως ο ισπανικός φόρος «ήλιου» στο ηλεκτρικό ρεύμα, που παράγεται, από τα νοικοκυριά.

H οδηγία που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφορά την ενεργειακή επάρκεια, η οποία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., πρέπει, μέχρι το 2030, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, κατά 32,5%, σε σύγκριση με την κατανάλωση ενέργειας το 2005. Τα κράτη-μέλη είναι ελεύθερα να αποφασίσουν πως θα πετύχουν αυτό το στόχο, όμως, πρέπει να καταθέσουν τα σχέδιά τους, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.