Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δουλεία "Βατότητας"


mepanousis

Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)

 Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Θα ήθελα αρχικά να περιγράψω μια δουλεία που βαραίνει ένα ακίνητο μου και δημιουργεί τεράστια προβλήματα με τον γείτονα που την εκμεταλεύεται. 

 

Δεν πρόκειται για την γνωστή δουλεία Διόδου. Τα σπίτια μας εφάπτονται μεταξύ τους και βάση πρόσθετου συμβολαίου σύστασης δουλείας θέας(Βατότητας) , ο γείτονας φαίνεται να έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ως κοινόχρηστο μπαλκόνι ένα κομμάτι της ταράτσας του δικού μου ακινήτου. 

 

 Τα προβλήματα είναι πολλά αφού ουσιαστικά ο γείτονας μου απαγόρευσε την είσοδο σε αυτό το κομμάτι, έκανε μια σειρά από κατασκευές (σκάλα προς την δική του ταράτσα, πέργκολα) και έβαλε επίσης σκυλιά τα οποία κάνουν τις φυσικές ανάγκες τους πάνω στην ταράτσα δημιουγοντας δυσοσμία που φτάνει στο ισόγειο. 

  Όπως είναι λογικό τα δικά του δωμάτια του πρώτου ορόφου, έχουν τόσο παράθυρο, όσο και πόρτα προς τον δικό μου αέρα, εμκεταλευομενος την δουλεία. 

 

 Διαβάζοντας εδώ, διαπίστωσα ότι ενδέχεται αυτή η δουλεία να μπορεί να κριθεί παράνομη. Θα ήθελα την βοήθειά/γνώμη κάποιου που να έχει εμπειρία πάνω σε τέτοιο θέμα διότι ουσιαστικά με τους τσακωμούς, έχουμε χάσει την ηρεμία μας και συχνά ο γείτονας περνάει σε προσωπικές απειλές. Να. Προσθέσω ότι ενδέχεται ο πρώτος όροφος του γείτονα, από τον οποίο εκμεταλεύεται την δική μου ταράτσα, να είναι και εντελώς παράνομος. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Για το πρόβλημά σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο. Τέτοια θέματα δεν άπτονται της ειδικότητας του μηχανικού.

 

 

Edited by ted78
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, ted78 said:

Καλημέρα. Για το πρόβλημά σας θα πρέπει να απευθυνθείτε σε δικηγόρο. Τέτοια θέματα δεν άπτονται της ειδικότητας του μηχανικού.

 Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. 

   Φαίνεται να μην υπάρχει γνώση γύρω από τις ακυρώσεις δουλειών, τουλάχιστον σε έναν δικηγόρο που έχω ρωτήσει. 

Η αναζήτηση επαγγελματιών μέσω του φόρουμ απαγορεύεται. Μπορείς να αναζητήσεις νομική συνδρομή από δικηγορικά γραφεία της περιοχής σου. Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Άφησε για λίγο τις δουλείες κατά μέρος, και αν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, κατήγγειλέ τες. Στη συνέχεια, αν ισχύει αυτό που λες για τον όροφο, απευθύνσου σε έμπειρο δικηγόρο για άρση της απόφασης δουλείας βασιζόμενος στο ότι η πρώτη απόφαση βασίστηκε σε ψευδή στοιχεία (νομιμότητα ορόφου).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.