Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εναέριο δίκτυο


gpanitsi

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά.

 

Είμαι νέος στην κοινότητα και σας συγχαίρω για την πολύ καλή δουλειά.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι νόμιμο μέσα σε υπάρχων στρατόπεδο η διανομή χαμηλής τάσης να γίνεται εναέρια. Υπάρχει καμία ισχύουσα νομοθεσία?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αν και ο κανονισμός έχει αντικατασταθεί από τον ΕΛΟΤ hd384, δεν νομίζω να καταργεί την παρακάτω διάταξη :

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΙΣ

ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1955

Άρθρον 1.

Σκοπός και Αντικείμενον των Κανονισμών.

1. Σκοπός των παρόντων Κανονισμών είναι η εξασφάλισις εν τη πράξει προστασίας εις πρόσωπα, κτίρια και τα εντός αυτών διαλαμβανόμενα, έναντι των εκ της χρήσεως της ηλεκτρικής ενεργείας δια φωτισμόν, θέρμανσιν, κίνησιν, σήμανσιν κλπ. Προκυπτόντων κινδύνων.

2. Οι Κανονισμοί ούτοι εφαρμόζονται επί των εγκαταστάσεων (μονίμων ή προσωρινών, βλέπε άρθρον 292) ηλεκτρικών αγωγών, μηχανημάτων και εξαρτημάτων των εγκατεστημένων εντός ή επί δημοσίων ή ιδιωτικών κτιρίων ή άλλων χώρων συμπεριλαμβανομένων των περιφραγμένων γηπέδων, των ακαλύπτων χώρων διασκεδάσεως και των ζωνών σταθμεύσεως’ εκτείνονται ωσαύτως επί των αγωγών συνδέσεως των ακινήτων προς το δίκτυον ηλεκτρικής ενεργείας. Προκειμένου δι’ ηλεκτρικάς εναερίους γραμμάς ελευθέρως διατεταγμένας επί μονωτήρων, υπαγομένας εις τας ανωτέρω περιπτώσεις, οι παρόντες Κανονισμοί έχουν εφαρμογήν, εφ’ όσον τα ανοίγματα των γραμμών τούτων είναι κατά μέγιστον ίσα προς 20 μ. Εις περιπτώσεις δια τας οποίας, λόγω της υπάρξεως ασυνήθων κινδύνων, έχουν θεσπισθεί ειδικοί Κανονισμοί, δέον, πλην των εις τους παρόντας Κανονισμούς οριζομένων, να εφαρμόζονται και οι ειδικοί ούτοι Κανονισμοί.....

...

 

Οπότε αν λόγω της ύπαρξης ασυνήθων κινδύνων, ΔΕΝ έχουν θεσπισθεί ειδικοί κανονισμοί, τότε μπορεί κάλιστα να υπάρχει εναέρια γραμμή ΧΤ στην εσωτερική εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εκτιμώ ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η εναέρια διανομή δεν απαγορεύεται από κάπου (απ όσο ξέρω). Αν διατηρούνται τα σωστά ύψη και χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα καλώδια με τις ασφαλιστικές διατάξεις τους δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.