Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθεσία γραφειου.


giannisp

Recommended Posts

καλημερα επειδη εχω προβληματιστει τις τελευταιες μερες οσο αναφορα το σημειο που ειναι τα γραφεια μας..

σκεφτομαι να μετακομισω απο εκει που ειμαι σε εναν αλλο χωρο με την λογικη οτι εκει που ειναι το γραφειο μου τωρα δεν ειναι περασμα και για να το δει καποιος πρεπει να περασει τυχαια(ειναι σε ενα στενο) και σκεφτομουνα αν αξιζει να πας σε ενα ποιο κεντρικο σημειο(περισσοτερο ενοικιο κλπ) ωστε να ειναι περασμα αυτοκινητων-πεζων και να σε βλεπουν διοτι ειμαστε νεο γραφειο και σιγουρα δεν μας ξερουν πολλοι.

εσεις τι λετε αξιζει?τα δικα σας γραφεια τα εχετε σε κεντρικα σημεια ή οχι?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Γιαννη το προβλημα με το θεμα που αναφερεις το εχουμε αντιμετωπισει ολοι οι ελευθεροι επαγγελματικες ειτε στην αρχη ειτε στην μετεπειτα πορεια.

 

Θα πρεπει και εσυ να ζυγισεις τα θετικα και τα αρνητικα.

 

Η πραγματικοτητα ειναι πως οι επαγγελματικοι χώροι στην Ελλάδα εχουν τιμες πολυ υψηλες.

Τωρα αν μιλαμε και για χωρο σε προνομιακο σημειο τοτε οταν ενημερωθεις για την τιμη που ζηταει ο ιδιοκτητης πιθανον να χρειαστεις δυο lexotanil για να συνελθεις.

Δυστυχως στην Ελλαδα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις στην αγορα που θυμιζουν φουσκα, αλλα οσον αφορα τα επαγγελματικα ακινητα τοτε μιλαμε για φουσκα στο μεγεθος της.....

στρατοσφαιρας.

 

Εγω νοικιαζω εναν μικρο χωρο για γραφειο σε τιμη.... Βρυξελων επειδη δεν ειναι "κρυμμενο".

 

Τωρα ειναι δικο σου θεμα απο κει και περα.Απλα σαν συμβουλη φιλε μου μην δεσμευτεις σε πολυ υψηλο ενοικιο,σε σημειο που να δουλευεις εσυ για να πληρωνεις τον ιδιοκτητη που καθεται, οπως και επισης να κανεις ερευνα αγορας και να διαβασεις καλα τους ορους του συμβολαιου πριν υπογραψεις ( Οι ιδιοκτητες φροντιζουν τα συμβολαια να εχουν κατι ψηλα γραμματα οπου προβλεπονται ετήσιες αυξησεις 5,6,7 %...).

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου πρεπει να αξιολογησεις την πιθανοτητα να μπει καποιος επειδη ειδε ταμπελα μηχανικου, καθως και το τι δουλεια θα προκυψει απο τετοιες επισκεψεις.

 

εγω πιο παλια το αντιμετωπισα και κατεληξα πως επειδη δεν ειμαι εμπορος αλλα επαγγελματιας, προτιμω να κανω οικονομια στο ενοικιο και παραλληλα να εχω ησυχια απο επισκεψεις καθε ειδους.

 

η προσωπικη μου εμπειρια ηταν πως οσοι μπαιναν ετσι, θελαν απλα να ρωτησουν τα κουφα τους και ουτε μια φορα δεν προεκυψε κατι ουσιαστικο. απλα γιατι ο σχετικος εχει ηδη τους μηχανικους του ενω ο ασχετος θα ψαξει απο γνωστους και φιλους για συσταση. στο τοσο "ρουκου" δεν ειδα ποτε κανεναν συναδελφο να βγαζει ακρη παρα για πολυ μικρες δουλειες. Βεβαια αυτα απο περιορισμενη εμπειρια - αλλοι συναδελφοι μπορει να εχουν αλλες παραστασεις.

 

προσοχη επισης στο θεμα του ενοικιου γιατι η επιχειρηματικη λογικη λεει πως οταν εισαι στην αρχη καθε δραστηριοτητας επαγγελματικης, πρεπει να εχεις τα λιγοτερα δυνατα fix costs, το μεγαλυτερο των οποιων ειναι ο χωρος. Εξου και πολλοι νεοι μηχανικοι ξεκιναν απο το σπιτι τους. Ειδικα και στην εποχη μας με τις πολυ λιγοτερες δουλειες, προσοχη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον Nikos S.

 

Ο Έλληνας συνήθως πηγαίνει στο μηχανικό που του σύστησε ο κουμπάρος του, ο μπατζανακης του και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος.

 

Μόνο έτσι νομίζει ότι θα τον εμπιστευτεί.

 

Είναι πολύ δύσπιστος και καχύποπτος σε κάποιον που δεν του τον έχει συστήσει κάποιος.

 

Το μόνο που πιστεύω ότι θα ωφελεί είναι στην εικόνα του γραφείου σου.

 

Δηλαδή κάποιος πελάτης ο οποίος ούτως ή άλλως θα ερχόταν σε σένα άμα τον υποδέχεσαι σε ένα γραφείο πιο κεντρικό του δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι "αυτός για να έχει γραφείο εκεί θα είναι γνωστός και καλός".

 

Θέμα εικόνας και ψευτοκύρους είναι κατά τη γνώμη μου.

 

Αυτό ίσως μακροπρόθεσμα να βοηθάει.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις και εγω αυτο μονιζω οτι συμβαινει οτι ειναι δυσκολο να μπει καποιος ετσι και να σου δωσει μια δουλεια..απλα πιστευω οτι ειναι καλυτερο ωστε να προβαλλεις καποια καλη δουλεια καθως και ανα πασα στιγμη να φαινεται το ονομα σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.