Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προθεσμία μέχρι τις 29 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


Engineer

Recommended Posts

Το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία τονίζεται πως δίνεται προθεσμία μέχρι τις 29 Ιουλίου για την καταβολή των φορολογικών δηλώσεων, λόγω των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου. Με την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παίρνει παράταση και η τελική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου, λόγω των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου.  «Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013 που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι τις 29 Ιουλίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, έχουν υποβληθεί 2,12 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και έχουν εκδοθεί 2,93 εκατομμύρια εκκαθαριστικά. Τα 798.647 είναι χρεωστικά, τα 334.388 είναι πιστωτικά και τα 1.797.451 είναι μηδενικά.

Η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παρασύρει και την τελική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες (κυρίως αυτούς που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα) το τελικό ποσό της εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ εξαρτάται και από το ατομικό δηλωθέν εισόδημα της προηγούμενης χρονιάς.

Σε περίπτωση που η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων λήξει στο τέλος Ιουλίου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει τουλάχιστον έναν μήνα μετά δηλαδή μέσα στον Αύγουστο. Έτσι, η πρώτη δόση θα πληρωθεί τον Σεπτέμβριο και θα καταβληθεί η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.