Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό για μεταβίβαση ιδιοκτησίας εν μέρει ρυμoτομούμενης


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι!

Εχει προκύψει ένα θέμα σε ένα τοπογραφικό το οποίο κάνω.

Η ιδιοκτησία βρίσκεται στην περιοχή της Καστέλλας, σε σχέδιο πόλης το οποίο χρονολογείται από το 1881. Εντός της υπάρχει κτίσμα το οποίο επεκτάθηκε με κάποια οικοδομική άδεια του 1929. Μιλάμε λοιπόν για διαμορφωμένες καταστάσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Αφού αποτύπωσα την ιδιοκτησία και αναζήτησα κάποιο Δ.Ε. εάν υπάρχει, βρήκα ένα διάγραμμα για δύο από τις άλλες οδούς του Ο.Τ. που με ενδιαφέρει το οποίο και επισυνάπτω, στο οποίο η ιδιοκτησία παρουσιάζεται εντός των ορίων της οδού στην οποία έχει πρόσωπο, με ένα τμήμα να εμπίπτει εντος των ορίων του Ο.Τ. 65 , ένα άλλο εντός του Ο.Τ. 66 και ένα άλλο και μεγαλύτερο ρυμοτομούμενο. Αυτό έχει συμβεί λόγω ασυμφωνίας του ρυμ/κου σχεδίου και της διαμορφωμένης κατάστασης όπως με πληροφόρησαν στην Πολ/μια Πειραιά και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια τροποποίηση ρυμ/κου. Σημειωτέον πως η ασυμφωνία στον άξονα ανατολή δύση είναι περίπου 8 μ. !

Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως επί της οδού αυτής, σύμφωνα με την διαμορφωμένη κατάσταση, έχει εκδοθεί άδεια το 2006 περίπου σύμφωνα με τον πελάτη μου, για παρακείμενο κτίσμα, επί της μετατοπισμένης οδού, χώρις να υπάρχει κατά την πολεοδομία τροπ/ση ρυμ/κου και νέο Δ.Ε. για την οδό αυτη! Δεν είναι παράδοξο αυτό??

Αφού αποτύπωσα τα ακίνητα και τα σημεία εφαρμογής του Δ. Ε. για την κάθετη οδό, εφάρμοσα το Δ.Ε. όσο πιο πιστά μπορούσα, όρισα τα ρυμ/να και τα εναπομείναντα τμήματα και τα περιέγραψα κατ' αυτόν τον τρόπο στο τοπογραφικό. Επίσης ζήτησα γραπτή απάντηση από το πολ/κο γραφείο για το αν υπάρχει τροπ/ση ρυμ/κου στο Ο.Τ.

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε πρόταση και ιδέα για τον τρόπο εργασίας! ευχαριστώ εκ των προτέρων!

michanikos.zip

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη,

Καλώς ήρθες στο "μαγικό" κόσμο του Δήμου Πειραιά. !! Στην Καστέλλα είχα και γω παλαιότερα μιά υπόθεση και ήταν από αυτές που αναρωτιώμουν τι αμαρτία είχα κάνει και τη πλήρωνα με αυτή την υπόθεση.

Για τη περίπτωσή σου το μόνο που έχω να σου πώ είναι να κάνεις αίτηση για τροποποίηση του Εγκ. ρυμοτομικού ώστε να έρθει σε συμφωνία με την ήδη μορφωμένη κατάσταση. Κάθε άλλη ενέργεια μόνο εκτεθημένο θα σε αφήνει.

Link to comment
Share on other sites

'Αρση ασυμφωνίας είναι η καλύτερη περίπτωση.

Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει μείωση κοινοχρήστων χώρων.

Δηλαδή να τηρηθεί το ισοσύγιο των κοινοχρήστων χώρων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πληροφοριακά αναφέρω πως συνεχίζοντας την αναζήτηση για το εν λόγω θέμα, εντοπισα την ζητούμενη τροποποίηση ρυμ/κου σχεδίου που αφορά την ιδιοκτησία του πελάτη μου. Η πολεοδομία δεν είχε ενημερωθεί για το γεγονός πως διενεργείται τροποποίηση από το 2004 που έγινε η αίτηση (ετσι ισχυρίστηκαν τουλαχιστον) και την εντόπισα στον Δήμο.

Το θέμα είναι τώρα πως:

- Η πρόταση τροποποίησης έχει περάσει δημοτικό συμβούλιο και έχει πάει στο ΥΠΕΧΩΔΕ (προφανώς επειδή είναι μεγάλης έκτασης, επηρεάζει 5-6 Ο.Τ. τα οποία πάσχουν από την ίδια ...ασθένεια) οπού αναμένεται να εγκριθεί για να πάρει τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο.

Στην παρούσα φάση και όσο δεν έχει γίνει ΦΕΚ ,το οικόπεδο παραμένει ρυμ/νο, έτσι δεν είναι? Η υπάρχει κάποια μεταβατική διάταξη για την περίπτωση αυτή? Μπορώ να ντριπλάρω κάπως τον χαρακτηρισμό του ως ρυμ/νο μιας που είναι βέβαιο (όπως μου είπαν από τον Δήμο) πως θα εγκριθεί η τροποποίηση?

- Αν δεν γίνεται το παραπάνω, τότε πως ο διπλανός έχτισε με άδεια του 2004 ( προφανώς ο ίδιος κίνησε την διαδιακασία τροπ/σης του ρυμ/κου) ?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο περίεργο πως δεν την είχαν υπόψη τους. Η πολεοδομία είναι του Δήμου και όχι νομαρχιακή.....

Σαφέστατα ισχύει ότι είναι καταγεγραμμένο σε ΦΕΚ. Ντρίπλες και τάκλιγκ ΔΕΝ υπάρχουν.

Τώρα για το πως έχτισε ο διπλανός............. Πολλά και διάφ(θ)ορα τα σενάρια!!! Μπορεί ο συνάδελφος να έδειξε ότι το οικόπεδο του έχει πρόσωπο και ότι δεν είναι ρυμοτομούμενο...... Δεν μπορεί να γίνει με μια δημιουργική αποτύπωση as should be???

Link to comment
Share on other sites

DIMITRIS80

 

Μην μασάς...........

 

Δείξε τα πάντα ως είναι εγκεκριμένα.

 

Είπες:''Στην παρούσα φάση και όσο δεν έχει γίνει ΦΕΚ ,το οικόπεδο παραμένει ρυμ/νο, έτσι δεν είναι?''

ΝΑΙ

 

Επίσης:''υπάρχει κάποια μεταβατική διάταξη για την περίπτωση αυτή? Μπορώ να ντριπλάρω κάπως τον χαρακτηρισμό του ως ρυμ/νο μιας που είναι βέβαιο (όπως μου είπαν από τον Δήμο) πως θα εγκριθεί η τροποποίηση?''

Μην το κάνεις,δεν είναι δική σου δουλειά αυτό...μέχρι να εγκριθεί τίποτα δεν είναι σίγουρο.....Δεν υπάρχει μεταβατική διάταξη.Στην τελική,καλύπτεσαι από τις ημερομηνίες...της υπογραφής σου κ της δημοσίευσης του ΦΕΚ.

 

Όσο για το διπλανό: ήταν μάγος.

Ορίστε,σου λύθηκε η απορία?Τώρα δείξε εσύ ό,τι πρέπει αφού δεν έχεις άλλες απορίες....:)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβούλες zavi και GRTOPO.

Κι εγώ αυτής της γνώμης είμαι. Θα τσεκάρω μήηηπως πρόκειται πολύ σύντομα να βγει το ΦΕΚ ώστε να πείσω τον πελάτη να κάνει λίγο κράτει, αλλιώς ρυμ/νο ελπίζοντας πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την ημερομηνία δημιουργίας του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή απορία, γιατί τις Α-Β, Α-Ε και Ε-Δ τις αναφέρεις ως "ρυμοτομικές",

οικοδομικές γραμμές δεν είναι ?

Και μία δεύτερη απορία-πρόταση : Γιατί δεν ψάχνεις το φάκελο της αδείας

του γείτονα, ώστε να δεις εάν αναφέρει κάποιο διάγραμμα εφαρμογής ή κάτι

άλλο σχετικό ?

Και μία τρίτη χαζή ερώτηση : Όταν λες "εφάρμοσα το ρυμοτομικό" μιλάς για το

εγκεκριμένο ?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε έχεις δίκιο, οικοδομικές που ταυτίζονται με τις ρυμοτομικές.

Οσο για τον φάκελο, αρχικά δεν είχα στοιχεία, και ψάχνοντας στο βίβλίο των αδειών με οδό και πιθανό όνομα και χρονιά δεν βρήκα τίποτα, τελικά όπως διαβασες σε προηγούμενο post βρήκα την τροποποίηση χάρη στην οποία έχτισε ο γείτονας.

Ναι ,εννοώ εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμ/κου χρησιμοποιώντας το Δ.Ε. που επισυνάπτω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.