Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοινοτική άδεια (πρόβλημα τ.δ. με συμβόλαιο)


Recommended Posts

Ανέλαβα μια κοινοτική άδεια και συναντησα προβλημα με το τοπογραφικο του συμβολαιου.Το συμβολαιο αγοραπωλησιας εγινε το 2006 και ειχε για τοπογραφικο,το επισυναπτομενο τ.δ. παλαιοτερου συμβολαιου του 1996 (για το ιδιο οικοπεδο).Το τ.δ. του 1996 διεχνει μονο αποστασεις (χωρισμενο σε τριγωνα με υψη) χωρις συντεταγμενες.Βαζοντας τις αποστασεις και τα οροσημα της ρυμοτομιας παρατηρω καποιες διαφορες οσων αφορα το εμβαδο του οικοπεδου. Ενω στο συμβολαιο ΚΑΙ στο τ.δ. αναφερεται οτι το εμβαδο ειναι 1200τμ,πηγαινοντας να το "ανακατασκευασω" στο Cad το "βγαζω" 1204τμ.Το ιδιο ισχυει και για το ομορο οικοπεδο (συμβολαιο-τ.δ. 1113τμ,"ανακατασκευη" 1105τμ).Να σημειωσω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να εγινε λαθος στην "ανακατασκευη" καθως δεν υπαρχει αλλη "λυση" οσων αφορα τις συγκεκριμενες πλευρες που μου δινει το τ.δ. και της ρυμοτομιας.

Τι γινεται σ'αυτή την περιπτωση;

Κανω τοπογραφικο και δειχνω 1204 τμ με το συμβολαιο να λεει 1200 ή πηγαινω για διορθωση συμβολαιου;

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να ακολουθήσεις το συμβόλαιο, αλλά και πάλι υπάρχει όριο μέσα στο οποίο δικαιολογούνται διαφορές μεταξύ μετρήσεων της τάξης του 3%. Εσύ έχεις 0.03χ1200=36 τ.μ. περιθώριο λάθους οπότε νομίζω οτι είσαι οκ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε GiorgosKal θέματα τέτοια , έχουν συζητηθεί πολλές φορές σε αυτό το forum . Χρησιμοποιώντας την αναζήτηση θα βρεις πολλές πληροφορίες. Σε πρώτη φάση μπορείς να ανατρέξεις στα παρσκάτω link :

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

Έπίσης , εσύ πήγες το μέτρησες ? Και πόσο το βρήκες ? Λάβε δε υπ' όψη σου

ότι μπορεί να έχει μετρηθεί με κορδέλλα και ότι αρκετοί έπαιρναν μόνο τις διαγώνιες και γραφικά τα ύψη των τριγώνων. Στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούσαν ορθόγωνο. Η δε διαφορά που περιγράφεις είναι της τάξης του 5/1000 , πάρα πολύ μικρή. Φυσικά και το συμβόλαιο αναγράφει το εμβαδόν του τοπογραφικού αφού με βάση αυτό συντάχθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.