Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτησεις για τουριστικο καταλυμα


Nikos667

Recommended Posts

Γεια σας. Καποιες ερωτησεις αν μπορει καποιος να μου διευκρινησει καποιες αποριες μου. 

Θελω να νοικιασω ενα κτιριο για να φτιαξω ενα τουριστικο καταλυμα στο κεντρο της αθηνας.

Το υποψηφιο κτιριο ειναι 800τμ που ηταν παλια γραφεια και εγινε αλλαγη χρησης σε κατοικια πριν λιγα χρονια. Ετσι εχουν διαμορφωθει εντος του 12 κατοικιες.

Εγω θελω να παρω αδεια λειτουργιας σαν ξενωνας φιλοξενιας νεων, αλλα απο οτι καταλαβα για να γινει αυτο πρεπει να αλλαξει παλι η χρηση? Ειναι δεδομενο αυτο? Καθως ετσι οπως ειναι φτιαγμενο τωρα πληρει τους ορους που εχουν τεθει για τη λειτουργια hostel. Δηλαδη οτι ειναι δηλωμενο τωρα σαν κατοικια το κανει προβλημα? Ισχυει οτι μια τετοια αλλαγη χρησης θα κοστισει 10-20.000? 

 

Η εναλακτικη που μου ειπωθηκε ειναι να γινει ενοικιαζομενα επιπλωμενα δωματια οπου με χρηση κατοικιας δεν ειναι προβλημα. Ισχυει αυτο ή αν ειναι πανω απο 20 κλινες παλι πρεπει να γινει αλλαγη χρησης? 20 κλινες ή διαμερισματα? Γνωριζει κανεις?

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, Nikos667 said:

... παλια γραφεια και εγινε αλλαγη χρησης σε κατοικια πριν λιγα χρονια. Ετσι εχουν διαμορφωθει εντος του 12 κατοικιες.

Εγω θελω να παρω αδεια λειτουργιας σαν ξενωνας φιλοξενιας νεων, αλλα απο οτι καταλαβα για να γινει αυτο πρεπει να αλλαξει παλι η χρηση?...

Ναι θα χρειαστεί Άδεια Δόμησης για αλλαγή χρήσης.

Θέλει φυσικά και διαδικασία εγκρίσεων απο τον ΕΟΤ κλπ κλπ

Το κόστος που αναφέρεις είναι το λιγότερο που πρέπει να σε προβληματίζει τώρα. Διότι υπάρχουν πολλοι μα πολλοι παράγοντες που θα πρέπει να γίνει έλεγχος πριν αποκτίσεις το δικαίωμα αλλαγής χρήσης. Σε κάθε περίπτωση φυσικά δεν είναι επιτρεπτό στο δήμοσιο φόρουμ να δίνουμε τιμές υπηρεσιών Μηχανικού οπότε για να μη κλειδώσει το θέμα σας να μη ρωτηθεί ξανά αυτό το ζήτημα.

Σας συνιστώ έντονα προ οποιασδήποτε επιλογής απόφασης να έχετε αναθέσει σε Τεχνικό Γραφείο τον πολεοδομικό, χωροταξικό και κατασκευαστικό έλεγχο του ακινήτου αλλά και να έχετε Νομική υποστήριξη με δικηγόρο για όλα τα χαρτιά που θα απαιτηθούν.

Δεν μπορούν να λυθούν τέτοιες επιλογές με ερωτήσεις - αναζητήσεις στο ίντερνετ

Καλή επιτυχία

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας. Συγγνωμη δεν το γνωριζα το κομματι με τις αμοιβες των μηχανικων οποτε δεν θα ξαναρωτησω. 

Καταλαβα οποτε οτι για το σκελος του ξενωνα φιλοξενιας υπαρχει η διαδικασια που λετε. Για το σκελος ομως τον ΕΕΔΔ υπαρχει και εκει θεμα ή μπορω να προχωρησω κανονικα με τη γνωστοποιηση? Γιατι διαβασα εδω στο forum ενα post του 2018 που ανεφερε οτι για ενοικιαζομενα δωματια με πανω απο 20 κλινες, πρεπει και εκει να επελθει αλλαγη χρησης. Γνωριζετε τον νομο που το λεει αυτο μηπως και αμα ισχυει? Σας ευχαριστω.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

8 ώρες πριν, Nikos667 said:

.... Γνωριζετε τον νομο που το λεει αυτο μηπως και αμα ισχυει? Σας ευχαριστω.

...

Έχετε ρωτήσει και αναθέσει την όποια διερεύνηση ζητημάτων που προκύπτουν για επένδυση σε ξενοδοχειακή μονάδα τον/την  Μηχανικό, Λογιστή, Δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας για το θέμα αυτό?

ή θα αποφασίσεις έτσι με ερωτήσεις διαδικτυακές? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.