Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία για τις επιδοτήσεις


dimitris_notis

Recommended Posts

Καλησπέρα... είμαι γεωπληροφορικός και τοπογράφος μηχανικός, ξεκίνησα για την εγγραφή μου στο ΕΕΤΕΜ αλλά κάποιος φίλος μου είπε ότι αν κάνω εγγραφή θα χάσω την επιδότηση που δικαιούμαι, όταν το πάρω απόφαση και θέλω να ανοίξω γραφείο και δε θα την δικαιωθώ..... ξέρει κάποιος από εσάς εάν ισχύει αυτό....??

 

Παρακαλώ βοηθήστε... είμαι νέος στο χώρο!!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφη σου στην ΕΕΤΕΜ δεν σημαινει εναρξη επαγγελματος.

Η εναρξη επαγγελματος θα γινει απο την εφορια και εκεινη η ημερομηνια θα παιζει ρολο για την επιχορηγηση.

Κανε κανονικα την εγγραφη σου στην ΕΕΤΕΜ και περιμενε να ανοιξει προγραμμα στον ΟΑΕΔ για να κανεις εναρξη επαγγελματος.

Link to comment
Share on other sites

χιλια συγγνωμη!!οκ.εχεισ δικαιο για την εφορια, δεν το διατυπωσα σωστα, απλα εγω δεν θελω τωρα να ανοιξω δικο μου γραφειο, θελω μονο να κανω εναρξη ωστε να μπορεσω να συνεργαστω καπου αλλα και να κανω τα χαρτια μου για μια θεση στο δημοσιο.ΑΝ ξεκινησω τελικα θα μπορεσω καποια στιγμη να παρω επιδοτηση ή πρεπει να μην εχω κανει εναρξη.....ενας φιλος μου ειπε οτι την εχασε επειδη ειχε κανει εναρξη πριν κανει τα χαρτια για την επιδοτηση......

 

 

και κατι ακομα ξερουμε αν υπαρχει επιδοτηση μονο για αγορα τοπογραφικου οργανου και οχι ανοιγμα γραφειου, αφου χρησιμοποιω το σπιτι μου σαν χωρο εργασιας?????

 

να σαι καλα που απαντησες...

 

και κατι ακομα, εγω κανω εναρξη μονο και μονο για να παρω μεροσ σε διαγωνισμο του ασεπ και αλλα και σε καποια αλλη υπηρεσια που με ενδιαφερει γιαυτο και βιαζομαι να κανω εναρξη....αρα δεν μπορω να γραφτω στην εετεμ και να περιμενω..πρεπει να κανω και εναρξη στην εφορια!!!

 

ευχαρηστω....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από εμένα.

Προφανώς μιλάς για επιδοτήσεις του ΟΑΕΔ. Αναμένεται να ανακοινωθεί τώρα ένα πακέτο επιδοτήσεων ύψους 15.000 ευρώ για κάθε νέο μηχανικό. Τα απαράιτητα από όσο είδα αλλά και από όσο έχω υπόψην μου από το προ διετίας νομίζω, αντίστοιχο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, είναι να έχεις πρόσφατως αποκτήσεις το πτυχίο σου, να έχεις κάνει πρόσφατα (πολύ πρόσφατα) έναρξη στην εφορία, να έχεις έδρα διαφορετική από την κατοικία σου. Αυτά ίσχυαν στο προηγούμενο πρόγραμμα και λογικά θα ισχύσουν και σε αυτό. Μην βιαστείς να κάνεις την έναρξη. Αλλωστε για ποιό διαγωνισμό ΑΣΕΠ απαιτείται έναρξη στην εφορία? Από όσο θυμάμαι και σε οσους είχα στείλει κι εγώ χαρτιά απαραίτητη ήταν μόνο η άδεια άσκησης και το πτυχίο.

Link to comment
Share on other sites

...αν κάνω εγγραφή στο τεβε σαν ελευθέρος επαγγελματίας, τι ποσό πρέπει να πληρώνω και κάθε ποσο.......-αν δεν θελω να δουλέψω αμέσως άπλα θέλω να κάνω τα χαρτιά μου για ΑΣΕΠ, σίγουρα δεν χρειάζεται και η εγγραφή στο τεβε, μόνο η εγγραφή μου στην εετεμ....μην γραφτώ άδικα στο τεβε και πληρώνω γαμ......κα!!εγω σαν τε δεν εχω άδεια ασκήσεως, η ΕΕΤΕΜ μου δινει βεβαίωση για αυτο......άρα να μην παω στην εφορία!!

 

thanks.............

 

edit

 

η εναρξη στην εφορια, και η εγγραφη στο τεβε ειναι μονο για ανοιξω γραφειο....δεν κερδιζω ομως ετσι και προυπηρεσια.

 

αν θελω να κάνω τα χαρτιά μου για μπω στην δεη η για να παρω κάποιες ώρες σε καποιο τει σαν καθηγητής θα πρέπει να κανω έναρξη στην εφορία ή μόνο με την εγγραφή στην εετεμ είμαι έτοιμος....????????? αν κάνω έναρξη στην εφορία δεν μετράει σαν προϋπηρεσία????????

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, GRTOPO

Link to comment
Share on other sites

[Off topic]

Ρε συνάδελφε κάνε ένα edit από εδώ και μπρος και βάζε τις συνεχόμενες δημοσιεύσεις σου σε ένα ποστ. Είναι κουραστικό, ενώ ένα σωστά δομημένο μήνυμα με όλες τι πληροφορίες μαζεμένες θα βοηθήσει και αυτόν που θα σου απαντήσει.

[/Off topic]

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν για να δικαιούσαι την επιδοτηση πρεπει να εχεις καρτα στον ΟΑΕΔ(δεν χρειαζεται να ειναι σε ισχη αρκει να την εχεις βγαλει μια φορα) και μετα κανεις εναρξη και παραλληλα και την αίτηση για την επιδότηση.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον τα εχεις μπερδεψει λιγακι.....

Αν θες να μπεις στην ΔΕΗ ή γενικα σε καποια θεση δημοσιου δε χρειαζεται να κανεις εναρξη επαγγελματος..... αυτο το κανεις αν θες να εισαι ελευθερος επαγγελματιας......

Απο την αλλη αν θες να παρεις επιδοτηση για τοπογραφικο οργανο θα πρεπει να εισαι ελευθερος επαγγελματιας οποτε ξεχνα το δημοσιο.

 

Αρα πρεπει να διαλεξεις.... αν θες δημοσιο, γραψου απλα στην εετεμ με 30 ευρω το χρονο και περιμενε να κανεις τα χαρτια σου για καποια θεση.

Αν θες επιδοτηση και ελευθερος επαγγελματιας τοτε θα κανεις εναρξη οταν ανοιξει και προγραμμα επιδοτησης. Αλλα τοτε θα ξεχασεις το δημοσιο.

 

Η ΕΕΤΕΜ δεν ειναι σαν το ΤΕΕ..... δε σε αναγκαζει να ασκησεις επαγγελμα.

Μπορεις να γραφτεις και να καθεσαι σπιτακι σου και να παιζεις playstation!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

γνωριζει κανεις καποιο αλλο προγραμμα επιχορηγησης εκτος αυτο του οαεδ το οποιο δεν δικαιουμαι αφου εχω παρει πτυχιο πριν πεντε χρονια και ασκω απο τοτε το επαγγελμα σαν ευθερος επαγγελματιας-κατι που να αφορα γυναικα μηχανικο ,ισως?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.