Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρακτική άσκηση


skieng

Recommended Posts

Ζητώ συγνώμη για την ομολογουμένως καθυστερημένη απάντησή μου αλλά λόγω προσωπικών προβλημάτων απείχα γενικότερα από το φόρουμ... Τεσπα.

 

Από όσο έμαθα οι ΗΜΜΥ στο Π.Κ. δεν έχουν υποχρεωτική πρακτική αλλά εάν ένας φοιτητής του τμήματος θέλει να ασχοληθεί σίγουρα μπορεί να βρει κάτι.

 

@Samdreamth : σε παραπέμπω στο πρόγραμμα σπουδών των Μηχ.Ο.Π. .

Όπως θα διαπιστώσεις, στο 9ο (χειμερινό) εξάμηνο στο άνω μέρος με τα υποχρεωτικά μαθήματα γράφει "Θερινή Πρακτική Άσκηση" για όλους τους κύκλους. Στο 5ο έτος ο φοιτητής (του τμήματός μου τουλάχιστον) έχει είδη κάνει την πρακτική του (το καλοκαίρι πρίν το 5ο έτος) και απλά έχει να κάνει την σχετική παρουσίαση. Όλα αυτά βέβαια θεωρώντας ότι ακολουθεί το προτεινόμενο οδηγό σπουδών. Στην πράξη ένας φοιτητής μπορεί να κάνει πάνω από μία πρακτική, είτε νωρίτερα (που δεν έχει και πολύ νόημα) είτε αργότερα. ΟΙ περισότεροι πάντως κάνουν μία πρακτική αργότερα!:)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλημερα παιδια!!

ειμαι νεος πολιτικος μηχανικος και ανοιγω το γραφειο μου αυτον τον καιρο!

μια φιλη μου τελειώνει σε λιγους μήνες το ΤΕΙ μηχανολογίας στην Κοζάνη και μου ζητησε αν μπορω να την παρω στο γραφείο για την πρακτική της άσκηση.

προφανώς αφου ειμαι ακομα στην αρχη, θα ειναι τελείως τυπικό το θεμα, δεν θα ερχετε καν στο γραφείο!

θελω να ρωτησω τι υποχρεώσεις εχω εγω (ικα, πληρωμές κτλ) και αν το να κανει την πρακτικη ασκηση στο γραφειο μου κολλαει καπου το πρόγραμμα της επιδότησης για νέους επιστήμονες στο οποιο πρόσφατα εκανα αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Καλημερα παιδια!!

ειμαι νεος πολιτικος μηχανικος και ανοιγω το γραφειο μου αυτον τον καιρο!

μια φιλη..........

θελω να ρωτησω τι υποχρεώσεις εχω εγω (ικα, πληρωμές κτλ)........

 

Στο ΤΕΙ μηχανολογίας της Πάτρας πρέπει αυτός που θα σε προσλάβει για πρακτική να είναι Μηχανολόγος Π.Ε ή Τ.Ε όχι άλλη ειδικότητα,λογικά το ίδιο θα γίνεται και στη Κοζάνη. Οπότε ας το ρωτήσει καλύτερα η κοπέλα στη γραμματεία της σχολής.

Χοντρικά πρέπει να την πληρώνεις το 80% του ανηδίκευτου εργάτη,απο αυτά εσυ θα πάρεις πίσω απο τον ΟΑΕΔ περίπου το 50% θα πληρώνεις και ΙΚΑ.Απλά για πιο ορθή ενημέρωση με ένα γρήγορο ψάξιμο στο internet θα βρεις αυτά που ψάχνεις.Για το τελευταίο σου ερώτημα εγω προσωπικά δεν γνωρίζω.

Εύχομαι καλή αρχή για το τεχνικό γραφείο σου και καλές δουλείες:D !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για ΤΕΙ της Πάτρας δεν ισχίει αυτο που είπες.Ο εργοδότης της πρακτικής πρέπει να είναι μηχανικός.Το ρότισα αυτη την βδομάδα στην γραματεία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.