Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενσημα ΙΚΑ και θερμοπρόσοψη σε νέα οικοδομή


Thanos P

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι στην φάση της έκδοσης οικοδομικής άδειας και κουβεντιάζοντας με την μηχανικό μου για τον υπολογισμό των ενσήμων μου έχει δημιουργηθεί μια απορία που μπορώ να πω οτι δεν μου την κάληψε και θα ήθελα και τη δική σας γνώμη. 

Σε νέα οικοδομή η οποία φτιάχνετε με εξωτερική τοιχοποιϊα 20cm και θερμοπρόσοψη υπάρχει μείωση των ημερομίσθιων στην φάση των επιχρίσματων και του χρωματισμού;

Σήμφωνα με την μηχανικό για νέα οικοδομή συμβατικής κατασκευής όλα υπολογίζονται βάση των τ.μ. που θα βάλεις στον πινακα 1Α. Όπου στα τετραγωνικά υπολογίζεται και η θερμοπρόσοψη.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά το είπε ο μηχανικός. Ακριβώς έτσι είναι. Μείωση υπάρχει μόνο όταν πρόκειται για στεγασμένα επαγγέλματα σε κάποιες εργασίες (ΠΡΟΚΑΤ).

Να επισημάνω ότι με βάση τα τετραγωνικά και τον σχετικό πίνακα του ΙΚΑ, βγαίνουν κάποια μινιμουμ ένσημα που πρέπει υποχρεωτικά να πληρωθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί τα πραγματικά ένσημα να υπερβούν κατά πολύ τα συμβατικά (του πίνακα)... 

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα, είχα την εντύπωση ότι αιτιολογώντας τις εργασίες/ποσότητας οι οποίες εκτελούνται από στεγασμένα επαγγέλματα (σε περίπτωση κατασκευής πχ τοίχων από γυψοσανίδα αντί κλασσικό τοίχο με τούβλα), τότε μειώνονταν αντίστοιχα τα συνολικά ελάχιστα απαιτούμενα ένσημα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση γιατί διαβάζοντας το ΦΕΚ δεν κατάλαβα να αφήνει εκτός τις νέες οικοδομές απο τη μείωση ημερομισθίων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.