Μετάβαση στο περιεχόμενο

μη οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης προσώπου;


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

έχω μία περίπτωση οικοπέδου σε οικισμό προϋφιστάμενο του 23 που οριοθετήθηκε με ΦΕΚ με το Δ/γμα του 85. Το οικόπεδο είναι εντός του οικισμού με έκταση 2020 τμ. Στην είσοδό του σχηματίζεται μία λωρίδα μήκους 15 μέτρων και πλάτους 3-3,5 μέτρων η οποία είναι η μόνη που "βλέπει" σε κοινόχρηστο δρόμο. Συγκεκριμένα σε δευτερεύουσα επαρχιακή οδό. Δηλαδή το οικόπεδο παρόλο που έχει έκταση 2 στρέμματα, έχει πρόσωπο μόλις 3-3,5 μ. σε επαρχιακή οδό.

Είναι άρτιο κατά κανόνα αλλά δεν είναι οικοδομήσιμο λόγω έλλειψης προσώπου;

Ψάχνω σε νόμους και διατάγματα (έλεος ρε παιδιά...ξεχνάς και αυτά που ξέρεις με τις τροποποιήσεις και τις νομοθεσίες) αλλά δεν έχω βγάλει άκρη και το θέμα είναι σοβαρό αφού πρόκειται για αγοροπωλησία.

Μήπως γνωρίζει κανένας τίποτα;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το ποσα μετρα προσωπο θα εχει ειναι κανονας για κατατμησεις οικοπεδων (12 μετρα προσωπο). Σε αυτα που ηδη υπαρχουν απλα πρεπει να εχουν προσωπο σε δρομο χωρις να καθοριζετε ποσο, απλα πρεπει να εχουν μια πλευρα τους σε δρομο πλατους 4 μετρων.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό νομίζω κι εγώ...

η οικοδομησιμότητα είναι μεγάλη υπόθεση και ειδικά όταν μιλάμε για περιουσίες πρέπει να εξετάζεται με απολύτη σιγουριά. Νομίζω ότι από τη στιγμή που έχει πρόσωπο έστω 3,5μ είναι οικοδομήσιμο. Ακούγεται και παράλογο 2 στρέμματα στο κέντρο του οικισμού και να μην μπορούν να οικοδομηθούν!!!

Τέλος πάντων, ευχαριστώ και τους δύο σας!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.