Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευκρινιστική Εγκύκλιος 15393/2332/2002 για κινητήρια ισχύ


Recommended Posts

Καλημέρα Συνάδελφοι Μηχανικοί,

 

Έχω το εξής θέμα. Θέλω να βγάλω μια άδεια για επαγγελματικό εργαστήριο ειδών κεραμικής με ισχύ 45Kw (θερμική αποκλειστικά). Για την κατάταξη του έργου για την υποβολή ΜΠΕ κοίταξα στον νόμο 15393/2332/2002 και είδα ότι ανήκει στην Β3 κατηγορία. (Κωδ. 262.1) που ορίζει ισχύ 200-20Kw.Το θέμα είναι ότι η δραστηριότητα είναι πολύ απλή για να πει κάποιος ότι χρειάζεται ΠΠΕ για να πάει στην Περιφέρεια και να γνωμοδοτήσει που σίγουρα μετά θα το κατατάξουν στην Β4. Έτσι ρώτησα στην Διεύθυνση Βιομηχανίας στην Προισταμένη και μου είπε ότι η κατάταξη των κατηγοριών αναφέρονται στην κινητήρια ισχύ και όχι στην θερμική και επομένως πάω κατευθείαν στην Β4. Μου είπε ότι υπάρχει διευκρινιστική εγκύκλιος για αυτό την οποία όμως εγώ δεν βρήκα. Βρήκα μόνο την διευκρινιστική του νόμου 3325/2005 που λέει.

 

Εδάφιο ΄΄ια΄΄

Κατά την διαδικασία αδειοδότησης των δραστηριοτήτων του ν.3325/2005, η Αδειοδοτούσα Αρχή προσδιορίζει τον βαθμό όχλησης, σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού και της κ.υ.α.13727/724/2003, στην οποία παραπέμπει το άρθρο 2.1.ια του ανωτέρω νόμου. Συγκεκριμένα, ως εγκατεστημένη ισχύς για τον προσδιορισμό του βαθμού όχλησης, λαμβάνεται υπόψη μόνον η κινητήρια ισχύς των παραγωγικών μηχανημάτων.

Ο κατά τα ανωτέρω προσδιορισμός του βαθμού όχλησης, δεν σχετίζεται με την κατάταξη της δραστηριότητας για την εφαρμογή της κ.υ.α.15393/2332/2002, σχετικά με τη διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

 

Άρα τελικά παιδιά τι να κάνω. Μήπως τελικά υπάρχει διευκρίνιση και για την ΜΠΕ????

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 6 months later...

Καταρχην συμπλήρωσε την ειδικότητα σου.

Χρησιμοποιούμε την αναζήτηση

http://wwww.michanikos.gr/showpost.php?p=106043&postcount=2

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.