Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τυποποίηση - ελατήρια


Zadm

Recommended Posts

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου υποδείξει που θα μπορέσω να βρω πίνακες τυποποίησης ελατηρίων? Τους χρειάζομαι καθώς κάνω μια εργασία για την σχολή μου και δεν μπορώ να βρω τίποτα ψάχνοντας τυχαία εδώ και εκεί στο Διαδίκτυο.... Και όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα καθώς μου τελειώνει ο χρόνος....:(

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ, δεν το είχα σκεφτεί αυτό. Οι περισσότερες τυποποίησεις που βρίσκω είναι όμως για ελικοειδή ελατήρια που υφίστανται εφελκυσμό ή θλίψη και εγώ χρειάζεται να φτιάξω power ή clock spring τα οποία απ'όσο ξέρω κατασκευάζονται από ελάσματα. Και εδώ δυστυχώς βρίσκεται το πρόβλημα μου... Συγγνώμη για τα αγγλικά αλλά δεν μπόρεσα να βρω ελληνικό ανάλογο.

Link to comment
Share on other sites

δεν τα ξερω για να ειμαι ειλικρινης..απλα σκεφτομαι οτι μεσα στα βιβλια αυτα μπορεις να τα βρεις..αλλα και να μην τα βρεις,πισω στο βιβλιο θα βρεις αλλη βιβλιογραφια που μπορει να σε βοηθησει..

Link to comment
Share on other sites

Πριν από 6-7 περίπου χρόνια που έψαχνα για ελικοειδή ελατήρια συμπίεσης, αν θυμάμαι καλά, είχα καταλήξει ότι δεν υπάρχουν τυποποιημένες διαστάσεις, ή ότι οι τυποποιήσεις προέκυπταν από τα πρότυπα των πρώτων υλών των ελατηρίων π.χ. διάμετρος καυ υλικά σύρματος.

 

Συνήθως κάθε κατασκευαστής παράγει μαζικά σειρές ελατηρίων, σε ότι διαστάσεις και υλικό έχουν από τις πρώτες ύλες που του δίνουν οι κατασκευαστές χαλύβων , αλλά μπορεί να παράγει και ελατήρια με διαστάσεις και υλικό κατ' απαίτηση του πελάτη.

 

Οπότε ρωτάς τους εκάστοτε κατασκευαστές ή προμηθευτές.

Αν πρόκειται για εργασία, μπορείς να "σχεδιάσεις" και δικό σου ελατήριο, αν δεν υπεισέρχεται ο παράγων "κόστος".

Link to comment
Share on other sites

Η εργασία στην οποία αναφέρομαι ειναι στην ουσία μια τεχνική μελέτη που μας έχουν βάλει στα πλαίσια του μαθήματος "Στοιχεία Μηχανών ΙΙ" (πρέπει να φτιάξουμε έναν ανακόπτη πτώσης) οπότε υπεισέρχεται και ο παράγοντας κόστος. Θα κοιτάξω πάντως κατασκευαστές και τυποποίησεις για ελάσματα....; Υποθέτω πως αυτό θα κάνει, ε; Όπως και να έχει ευχαριστώ για τις κατευθύνσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.