Μετάβαση στο περιεχόμενο

απαλλοτρίωση σε εκτός σχεδίου και αρτιότητα


Charter

Recommended Posts

Γεια σας,

έχουμε μια οικογενειακή μερίδα 4.6 στρέμματα σε εκτός σχεδίου περιοχή. Πριν κάποια χρόνια η μερίδα κόπηκε σχεδόν στην μέση (απαλλοτρίωση) για να περάσει αγωγός νερού και μαζί με το πέρασμα του αγωγού διανοίχθηκε και δρόμος για την κατασκευή και συντήρηση του αγωγού. Κάποτε κάποιος σαν να μου είχε πει ότι από την στιγμή που μπορούσε να αποκτηθεί αρτιότητα πριν την απαλλοτρίωση. Υπάρχει κάποιος νόμος που σου επέτρεπε να έχεις αρτιότητα και μετά την απαλλοτρίωση στον εναπομείναντα χώρο.

Ισχύει κάτι τέτοιο; Έχω ρωτήσει κάποιους μηχανικούς αλλά δεν πήρα θετική απάντηση και είπα να ρωτήσω και εδώ.

Σας ευχαριστώ πολύ

sxedio.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το εναπομένον θα μπορούσε να είναι άρτιο κατά παρέκκλιση εφόσον το ολικό πριν τον τεμαχισμό προυφίστατο του 1978, υπό την προυπόθεση ότι η επιφάνειά του τμήματος είναι τουλάχιστον 2.000 τμ και  ταυτόχρονα ο δρόμος να έχει χαρακτηριστεί δημοτικός, επαρχιακός, εθνικός κλπ. Κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται και μάλλον μιλάμε για αγροτική οδό εξυπηρέτησης πιθανότατα μέσα σε δίκτυο καναλέτων ΤΟΕΒ περιοχής αναδασμού. Επιπλέον, ακόμη και αν μπορούσε να υπάρξει παρέκκλιση θα έπρεπε στην περιοχή να μην έχουν καταργηθεί οι παρεκκλίσεις αρτιότητας για γήπεδα μικρότερα των 4.000 τμ. Όπως αντιλαμβάνεσαι το ερώτημά σου χρήζει μελέτης και διερεύνησης στοιχείων από μηχανικό της περιοχής σου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να απαντηθεί με ασφάλεια μέσω του φόρουμ. Αν τυχόν έκανες ένσταση για την προσωρινή τιμή μονάδος αποζημίωσης, προκειμένου να πετύχεις καλύτερη τιμή οριστικής αποζημίωσης λογικά θα ανέθεσες να γίνει σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος. Σε αυτό το τοπογραφικό (αν έγινε τέτοιο) μήπως ο συντάξας μηχανικός δηλώνει κάτι για την αρτιότητα/οικοδομησιμότητα των δυο  τμημάτων που έμειναν εκατέρωθεν;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.