Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση διαφορετικών θερμαντικών σωμάτων


doa

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Κατ' αρχάς ευχαριστώ όλους όσοι βοηθούν. Με βοήθησαν κι εμένα προσωπικά το περασμένο Σαββατοκύριακο κι έλυσα απορίες μου. Επανέρχομαι με άλλη μία.

 

Η ερώτηση που ακολουθεί είναι ερώτηση πιστοποίησης σε τμήμα Θερμοϋδραυλικών του ΙΕΚ Κορυδαλλού:

 

"Επιτρέπεται η εγκατάσταση θερμαντικών σωμάτων μικρότερων ή μεγαλύτερων από τα μεγέθη που προβλέπει η μηχανολογική μελέτη? Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας."

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Σαββουλίδης Δημ. Θεοδωρος.

Link to comment
Share on other sites

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να βρεθεί σώμα που να αποδίδει ακριβώς τις θερμίδες που υπολογίζονται ως απώλειες από την μελέτη θέρμανσης.

Το σίγουρο επίσης είναι ότι θα εκλεγεί μεγαλύτερο σώμα.

Το καρασίγουρο είναι ότι κάποιο δωμάτιο θα είναι Σιβηρία μέσα στο καταχείμωνο.

Αλλά αυτά δεν κάνουν για απάντηση.

 

 

Προτεινόμενη απάντηση: Είναι βέβαιο ότι θα μπει σώμα λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο (που είναι και το συνηθέστερο) από το υπολογιζόμενο στην μελέτη θέρμανσης. Το ζητούμενο είναι, εφόσον η μελέτη απεικονίζει σωστά την πραγματικότητα, τα σώματα να είναι τέτοια που να αποδίδουν κατά ίση αναλογία αυξημένη θερμότητα σε κάθε χώρο, έτσι ώστε να μην ανεβαίνει περισσότερο η θερμοκρασία του ενός δωματίου σε σχέση με κάποιο άλλο. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί κεντρικά με σωστή εφαρμογή του υδραυλικού μέρους της μελέτης θέρμανσης, αλλά και τοπικά με την χρήση θερμοστατικών βαλβίδων πάνω στα σώματα.

 

Επειδή όμως πρέπει να τεκμηριώνουμε τις απαντήσεις μας ρίξε μια ματιά στην http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=502 ΤΟΤΕΕ 2421/86 μέρος Ι, από σελ. 147 έως και 149 (του εγγράφου, όχι του pdf).

Link to comment
Share on other sites

doa..διδασκω και εγω σε θερμουδραυλικους και τεχνικους αεριων καυσιμων σε ιεκ..:D..

η απαντηση ειναι οτι μπορεις να βαλεις μεγαλυτερο αν το κρινουν οι περιστασεις και οχι μικροτερο,διοτι το μεγαλυτερο μπορεις να το ρυθμισεις να αποδιδει λιγοτερο αναλογα με την ζητηση του καθε καταναλωτη-ιδιοκτητη ενω το μικροτερο,οχι..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.