Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέση όγκου σκυροδέματος με όγκο σκύρων


tilemachos

Recommended Posts

επίσης όταν θες να τσεκάρεις τι σου παραδίδουν οι προμηθευτές χύμα φορτίων θα πρέπει να έχεις φτιάξει "καρούτα" με άκαμπτα ξύλινα ή μεταλλικά τοιχεία ... δηλαδή εγκυβωτισμένο χώρο γνωστών διαστάσεων (π.χ. 3 μ. Χ 3,33 μ. ~~> 10 μ2), όπου μετράς μόνο το ύψος για να κυβίσεις, οπότε π.χ. 0,50 μ. ύψος ~~> 5μ3 υλικό

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, συμφωνώ στο ότι δεν μας κούρασες. Θα μπορούσες να ρωτήσεις πριν την παραγγελία βασιζόμενος στο γεγονός ότι στο μηχανικός.γρ είμαστε πολύ καλά παιδιά και απαντάμε στα πάντα, ιδιαίτερα δε σε ιδιώτες (όχι με την αρχαιοελληνική έννοια αλλά με την έννοια του μη μηχανικού) που είναι ευγενικοί, καλλιεργημένοι και με διάθεση "να την ψάξουν". Θα σου απαντάγαμε λοιπόν ότι με την αναλογία: 1 σακί τσιμέντο τύπου II (50κιλο),  1,5 τενεκέ του λαδιού καθαρό πόσιμο νερό ( περίπου 24 κιλά), 1-1.5 (το μεταξύ από ένα και ενάμιση καροτσάκι είναι ακριβώς λόγω του ότι ο όγκος των κενών στα αδρανή δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια..)μονότροχο καροτσάκι άμμο, 1-1.5 μονότροχο καροτσάκι γαρμπίλι/χαλίκι ,  1 μπουκάλι των 500ml υπερρευστοποιητικό διαλυμμένο μέσα στο νερό, μέσα σε μία κλασσική μπετονιέρα φτιάχνεις περίπου 140lt μπετόν, ήτοι αν το επαναλάβεις 7 φορές φτιάχνεις 1μ3 πολύ καλής ποιότητας και αντοχής σκυρόδεμα. Τα παραπάνω είναι ταμάμ για μια λογική φτιάχνω ένα δάπεδο στο χωριό , όπου είμαι μακριά από παρασκευαστήριο και το δάπεδο μου δεν έχει ιδιαίτερη καταπόνηση, αλλά ΟΧΙ για να πάω να φτιάξω σπίτι στο χωριό. Όχι επειδή η συνταγή δεν είναι καλή (απεναντίας) , αλλά γιατί θα πρέπει να έχει προηγηθεί έλεγχος των αδρανών (άμμος,χαλίκι,γαρμπίλι) και δειγματοληψία για να δούμε την κοκκομετρική διαβάθμιση τους, την καθαρότητα τους, την αντοχή τους (το λέω έτσι γενικά) και γιατί θα πρέπει να φτιαχτούν και δοκιμαστικές παρτίδες εν είδει δοκιμίων για να τεστάρουμε τί είναι αυτό που θα φτιάξουμε πριν το φτιάξουμε και ότι έχει αντοχή μεγαλύτερη (και αρκετά μεγαλύτερη..) από αυτή του σκυροδέματος της μελέτης, δηλαδή σαν να κάνουμε εμείς την δουλειά ενός παρασκευαστηρίου. Δεν είναι ακατόρθωτο να το κάνεις, αλλά χρειάζεται δουλειά για να το κάνεις και οπωσδήποτε συνεργασία με εργαστήριο μέτρησης παραμέτρων σκυροδέματος/εδαφών.

Όλα τα παραπάνω αντλήθηκαν βιβλιογραφικά από έναν κορυφαίο καθηγητή τεχνολογίας σκυροδέματος, τον Ν.Μαρσέλλο.

*Το παραπάνω είναι C25/30 (κατά τον καθηγητή και δεν έχω κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσω) με 350kgr/m3 τσιμέντο (το παραθαλάσσιο θέλει 330kgr/m3 αλλά στρογγυλοποιούμε προς τα πάνω επειδή τα σακιά είναι 50κιλα) και με Ν/Τ = 0.48 < 0.50, δηλαδή πιάνει και τις απαιτήσεις του ΚΤΣ 2016 και του ΕΝ206-1 για τα τσιμέντα.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, georgios_m said:

Όχι δε μας κούρασες. Για μας κάτι τέτοια είναι και τροφή για σκέψη.

Το είχα ψυλλιαστεί ότι πήγαινες να τσεκάρεις κάτι τέτοιο με αυτό το ερώτημα.

Ο Λάμλος δεν εκτίμησε τα κενά που έχουν τα αδρανή σου. Εκτίμησε στα πόσα κενά ο όγκος σου αυξάνεται, μειώνεται ή μένει σταθερός, για τη συγκεκριμένη ποσότητα Νερού και Τσιμέντου.

Στο πείραμα που θα κάνεις, μη φτιάξεις τελικά μπετό στον ντενεκέ, απλά γέμισέ τον με αδρανή και μετά άδειασέ τα σε έναν μεγαλύτερο που θα έχει μέσα νερό. Σημείωσε την αλλαγή της στάθμης για να βρεις τον καθαρό όγκο και τα πραγματικά κενά και σύγκρινε με όσα λέει ο Λάμλος.

Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι. Θα σας ενημερώσω ελπίζω αύριο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.