Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευή Στεγάστρου σε εκτός σχεδίου, εντός υποχρεωτικών αποστάσεων από τα όρια - Πλάτος κατασκευής


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Παρακαλώ γνωρίζει κάποιος αν:  για την κατασκευή στεγάστρου ως αυτό περιγράφεται στον 4067/12 - άρθρο 2 παρ 79, σε εκτός σχεδίου, εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων, αν υπάρχει περιορισμός στο πλάτος που θα κατασκευαστεί; Ισχύει από το άρθρο 17 παρ ια η αναφορά σε πλάτος 1/4Δ ή δ; Αν ναι οι συντελεστές αυτοί πως υπολογίζονται; 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

δες πρώτα το άρθρο 17 παρ 4.στ/ΝΟΚ. Βάσει αυτού μέσα στον υποχρεωτικό ακάλυπτο Δ επιτρέπεται στέγαστρο με μέγιστο πλάτος 1/4Δ (Όσο για τη θέση του μέσα στο Δ αν δηλ το στέγαστρο μπορεί να βρίσκεται σε επαφή με  το όριο ή με την οικοδομή δυστυχώς δεν διευκρινίζεται στο ΝΟΚ και κανένας δεν ξέρει αν επιτρέπονται και τα 2. Κατά τη γνώμη μου εννοεί 1/4Δ σε επαφή με την οικοδομή) 

Το Δ για τα εκτός σχεδίου είναι η απόσταση του κτίσματος από τα όρια γενικά του γηπέδου (έτσι λέγονται γενικά οι αγροί)

Η απόσταση αυτή είναι διαφορετική και εξαρτάται από τη χρήση του κτίσματος  και το χρόνο δημιουργίας του γηπέδου. Επ αυτής της υποχρεωτικής απόστασης από τα όρια θα πρέπει να δεις το Π.Δ. ΤΗΣ 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270Δ΄)

Link to comment
Share on other sites

Όσο για τη θέση θεωρώ ότι μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε θέση έως και 1 μέτρο από το όριο, όπως κάνουμε και με τις πισίνες. Το ερώτημα μου ήταν στο πλάτος της κατασκευής όταν βρίσκεται εντός των υποχρεωτικών αποστάσεων και εν τέλει αν το Δ στην εκτός σχεδίου, για τέτοιες αναφορές - εφαρμογές του ΝΟΚ, το ορίζουμε ως την απόσταση από τα όρια που προκύπτει από το Π.Δ. ΤΗΣ 24/31.5.1985 (ΦΕΚ 270Δ΄) ανάλογα την περίπτωση μας ή ως ορίζεται στον ΝΟΚ 3.00+0.1Η (που βέβαια στο ορισμό μιλάει για απόσταση από όρια οικοπέδου και όχι γηπέδου). 

Για παράδειγμα σε περίπτωση που έχεις απόσταση από τα όρια 15 μ έχεις σημαντική διαφορά από το να υπολόγιζες Δ κατά ΝΟΚ για μια διώροφη οικία.

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

 

Edited by Arch3ch
Link to comment
Share on other sites

Στα εκτός σχεδίου δεν ισχύει ο ΝΟΚ και επομένως και το 3,0+0,10Η (δες άρθρο  το άρθρο 1 ΝΟΚ)

Όσο για την απόσταση των 1.0μ που αναφέρεις αυτό αποκλείεται να ισχύει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.