Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΝΗΣΙ ΟΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ


michmech

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Με το διάταγμα  "Χαρακτηρισμός 25 ΝΗΣΙΩΝ του Αιγαίου και καθορισμός όρων δόμησής τους - Αρ. Φύλλου 402 (17 Μαΐου 2002)" θέτονται όρια για την δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές στα νησιά Κίμωλος, Δονούσα, (Άνω) Κουφονήσι, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Αμοργός, Ανάφη, Σίκινος, Φολέγανδρος, Τήλος, Νίσυρος, Χάλκη, Μεγίστη, Κάσος, Τέλενδος, Ψέριμος, Αστυπάλαια, Λειψοί, Αγαθονήσι, Αρκοί, Αγ. Ευστράτιος, Οινούσσες, Ψαρά, Φούρνοι και Θύμαινα. 

Στο συγκεκριμένο διάταγμα αναφέρεται το εξής: "Ηλιακοί θερμοσίφωνες τοποθετούνται μόνο στον ακάλυπτο χώρο των γηπέδων και σε σημεία που δεν είναι ορατοί από τους κοινόχρηστους χώρους προσπέλασης." Θεωρώντας ότι αυτό ισχύει και για την περίπτωση των φωτοβολταϊκών (ρώτησα την πολεοδομία η οποία δεν μου έδωσε σαφή απάντηση) και λαμβάνοντας υπόψη ότι από η ενεργειακή κλάση νέας οικίας θα πρέπει να είναι Α από 1/6/2021, θα ήθελα τη γνώμη σχετικά σας σχετικά με το πώς θα μπορούσα να φτάσω την συγκεκριμένη απαίτηση χωρίς να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, michmech said:

... η ενεργειακή κλάση νέας οικίας θα πρέπει να είναι Α ......

πώς θα μπορούσα να φτάσω την συγκεκριμένη απαίτηση χωρίς να εγκαταστήσω φωτοβολταϊκά...

Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτό το «πως»

Υπάρχουν οι «μηχανολογικοί» δυνατότητες όμως υπάρχουν και οι «παθητικοί τρόποι» εξοικονόμηση ενέργειας, απόκτηση ψύξης – θέρμανσης κλπ.… Όπως φυσικά και συνδυασμοί μεταξύ τους.

Για την παθητική εξοικονόμηση είναι θέμα από τον αρχικό Αρχιτεκτονικό σχεδιασμού του κτηρίου να τα προβλέψει ο Αρχιτέκτονας. Κι όσο περισσότερα προβλέψει ή όσα περισσότερα μπορούν να υλοποιηθούν ανα περίπτωση τόσο λιγότερη αναγκαιότητα θα υπάρχει για το «μηχανολογικό» σκέλος.

Οπότε είναι ανα περίπτωση ανα κτήριο.

Τα πάνελ (πέραν του ότι είναι χρήσιμα γενικά) είναι μια βολική λύση να μη σε απασχολεί τι και πως θα γίνει η σύνθεση του κτηρίου, βάζεις τα πάνελ και εξισορροπείς ότι σου λείπει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.