Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσκύρωση σε οικόπεδο κατ 'εξαίρεση οικοδομήσιμο με άρθρο 25


Recommended Posts

καλημέρα,

 

επεκτείνω λίγο τη χθεσινή μου απορία σε οτι αφορά το άρθρο 25 (κατ 'εξαίρεση οικοδομησιμότητα). Πιο συγκεκριμένα διερευνώ σχετικά με το εάν παραμένει οικοδομήσιμο ένα οικόπεδο που πληρεί τις προϋποθέσεις του άρθρου 25 όταν προσκυρώσει ένα όμορο μή άρτιο και μή οικοδομήσιμο οικόπεδο. Θεωρείται μια τέτοιου είδους τακτοποίηση ως βελτίωση παρέκκλισης με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση του άρθρου 25 ή μήπως επειδή το άρθρο 25 αφορά σε κατ' εξαίρεση οικοδόμησιμότητα και όχι σε παρέκκλιση τίθεται πλέον ζήτημα ως προς την ισχύ του άρθρου 25 δεδομένου ότι δημιουργείται νέα ιδιοκτησία η οποία δεν προϋφίσταται της 27-7-77?

 

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε

όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο συνάδελφος grtopo τα οικόπεδα αυτά δεν είναι άρτια αλλά οικοδομούνται κατ εξαίρεση

αν δύο οικόπεδα του αρ 25 γειτονικά συνενωθούν το νέο ενιαίο οικόπεδο εμπίπτει στις σχετικές διατάξεις, το ιδιο ισχύει και για οικόπεδα που έγιναν μη αρτια απο εφαρμογή ρυμοτομίας

βασικό είναι απο την συνένωση το οικόπεδο να μην αποκτά τα όρια αρτιότητας κατα τον κανόνα (οχι της παρέκκλισης γιατί δεν δημιουργήθηκε το νέο οικόπεδο πριν την ισχύ των όρων δόμησης)

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά δεν το κατανόησα πλήρως. Αν για παράδειγμα συνενωθεί ένα οικόπεδο μη άρτιο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του άρθρου 25 με ένα οικόπεδο επίσης μη άρτιο το οποίο ωστόσο πληρεί τις προϋποθέσεις του άρθρου 25 και το εννιαίο ως μεγαλύτερο εγγράφει την οικοδομή ελαχίστου εμβαδού και πλευράς, δηλαδή πληρεί το άρθρο 25, θα είναι τότε δυνατόν να επικαλεστει κανείς το άρθρο 25 προκειμένου να το οικοδομήσει (το εννιαίο) ??

 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε δράττομαι της ευκαιρίας να επαναφέρω ένα ερώτημα στο οποίο δεν πήρα απάντηση από τυς συναδέλφους του forum ίσως γιατί δεν θα πρέπει να το έχουν αντιμετωπίσει και αφορά αν τα οικόπεδα που έγιναν μη άρτια από ρυμοτομηση και εφαρμόζεται το άρθρο25 πρέπει να είναι μόνο εντός εγκεκριμένων σχεδίων ή μπορεί να είναι και οικόπεδο που ρυμοτομήθηκε και είναι συχρόνως σε οικισμό προ του 1923 ή οικισμό μέχρι 2000 κατ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το άρθρο 25 έχει εφαρμογή μόνο σε εγκεκριμένα σχέδια πόλης. Επιπλέον και σχετικά με οικόπεδα εντός οικισμού προ 1923 από τη στιγμή που προϋφίστανται της 3-5-85, είναι άρτια με ότι εμβαδό έιχαν κατά την ελεγχόμενη ημ/νία.

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι θα πρέπει να προυφίσταται την 2-7-1968 και όχι της 3-5-1985 για οικισμούς προ του 1923 και για όσο εμβαδόν είναι το οικόπεδο Αν ισχύει η ημερομηνία 3-5-1985 δεν έχω πρόβλημα Πάντως σε ευχαριστώ για την απάντησή σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.