Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή με προσαύξηση 30% σε νέα οικοδομή;


Recommended Posts

συνάδελφοι, άν μπορεί άς με βοηθήσει κάποιος στην κατάσταση που αντιμετωπίζω... σε οικόπεδο χωρισμένο με κάθετη σε 2 τμήματα, στο ένα υπάρχει κατοικία, και στο δεύτερο εγώ εκδίδω άδεια για νέα ισόγεια. έφτασα στον έλεγχο των φορολογικών, και ο υπάλληλος μου ζητάει τις αμοιβές μελέτης & επίβλεψης προσαυξημένες με 30%, γιατί όπως ισχυρίζεται η νέα κατοικία είναι "προσθήκη" επειδή στην άλλη κάθετη υπάρχει υφιστάμενο. έχει συμβεί σε κανέναν σας κάτι τέτοιο? δέν μπορώ να βρώ νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως στα είπε... θεωρείται προσθήκη κατ' επέκταση και οι αμοιβές προσαυξάνονται 30%. Δεν έχω νομοθεσία, αλλά έτσι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Όχι πρόσφατα άκουσα στην εδώ πολεοδομία, ότι εστάλη και διευκρίνηση στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία ότι σε περιπτώσεις κατασκευής κτιρίων, ακόμα και σε επαφή με υπάρχοντα, όταν αυτά είναι στατικά και λειτουργικά ανεξάρτητα τότε θεωρούνται ανεγέρσεις και ΟΧΙ προσθήκες.

Αυτό μάλιστα πρέπει να αναφέρεται και στον τίτλο της Άδειας πχ Ανέγερση ισόγειας κεραμοσκεπούς οικίας σε επαφή με υπάρχουσα κτλ

Link to comment
Share on other sites

adavis, αυτό ισχύει και τον υπολογισμό των φορολογικών? τα θεωρείς ανεξάρτητα? στον τίτλο της αδείας που βγάζω λέω "νέα ισόγεια υπερυψ. κατοικία" αλλά μου ζητάει αμοιβές σάν να είναι προσθήκη.

Link to comment
Share on other sites

Αφού τα φορολογικά εξαρτώνται από την αμοιβή και τον προϋπολογισμό σου, τότε ναι, ισχύει και για αυτά. Από ότι καταλαβαίνω μιλάμε για ανεξάρτητο κτίριο, άρα δεν είναι προσθήκη αλλά ανέγερση όπως το έχεις δηλώσει.

Link to comment
Share on other sites

Adavis μπορείς να παραθέσεις τη νομοθεσία ?

 

Με ενδιαφέρει για περίπτωση όπου εντός ισογείου μελετώ ανέγερση - προσθήκη (όπως θες πες το) στατικώς ανεξάρτητου παταριού.

 

Δλδ μέσα στο κέλυφος δημιουργώ πατάρι-μεσοπάτωμα με δική του θεμελίωση και φορέα ανεξάρτητο από τον κυρίως φορέα του υπάρχοντος.

 

Και΄γομαι συνάδελφε και αν το βρεις θα σε ευγνωμονώ !!!8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.