Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γείωση Φιλτροσιλό.


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Καλώς σας βρήκα;)

Σπουδάζω ηλεκτρολόγος μηχανικός και βρίσκομαι στα τελειώματα.

Εχουμε αναλάβει μια πτυχιακή και προσπαθούμε να βρούμε πως να κάνουμε γείωση ενός φιλτροσιλο. Εννοείται πως θα ήθελα μια βοήθεια και όχι κάτι έτοιμο! Είναι ένα φιλτροσιλο από ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου.

Άπλα τι υλικά θα χρειαστούμε, κ με ποιο τρόπο θα τα τοποθετήσουμε. Μια καθοδήγηση απλά. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι ειδικός στα φιλτροσιλό.

Για ποιό λόγο θέλουμε να κάνουμε την γείωση στο φιλτροσιλό; Για προστασία ανθρώπων από ηλεκτροπληξία; Για αντικεραυνική προστασία; Πιθανώς για αποφυγή εκκενώσεων στατικού ηλεκτρισμού ;

 

Από την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα προκύψουν και οι απαιτήσεις της αντίστασης γείωσης και άλλων βασικών χαρακτηριστικών της γείωσης .

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι ειδικός στα φιλτροσιλό.

Για ποιό λόγο θέλουμε να κάνουμε την γείωση στο φιλτροσιλό; Για προστασία ανθρώπων από ηλεκτροπληξία; Για αντικεραυνική προστασία; Πιθανώς για αποφυγή εκκενώσεων στατικού ηλεκτρισμού ;

 

Από την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θα προκύψουν και οι απαιτήσεις της αντίστασης γείωσης και άλλων βασικών χαρακτηριστικών της γείωσης .

 

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Λοιπόν όπως σωστά ανέφερες την θέλουμε για αποφυγή εκκενώσεων στατικού ηλεκτρισμού. Το κομμάτι που έχουμε είναι η αντιεκρηκτική προστασία για να καταλάβεις.Οπως επίσης θα χρησιμοποιήσουμε και Βαλβίδες εξαερισμού.

Link to comment
Share on other sites

Ποιό είναι το εύλεκτο υλικό; Ρωτώ, διότι ανάλογα με το είδος του υλικού, υπάρχει κατάλληλος αντιεκρηκτικός εξοπλισμός . Αν πάμε να εφαρμόσουμε αντιεκρηκτική προστασία, τότε θα πρέπει να βρούμε σε ποιά κατηγορία εντάσσεται το υλικό μέσα στα φιλτροσιλό.

βλέπε http://www.rstahl.com/fileadmin/Dateien/tgus/Documents/ExProtection_Global-America-Basics.pdf

Το πλησιέστερο για ξύλο, είναι "ίνες / fibers" που ανήκει στο group III (δεν το έχω δουλέψει, πολύ σπάνιο) ή "κόκκοι / grains" που ανήκει στο group II (δεν το έχω δουλέψει, αλλά όχι τόσο σπάνιο).

 

Μερικές οδηγίες και σχετικά πρότυπα μπορείς να δεις στην δεύτερη σελίδα του παρακάτω pdf

http://www.osha.gov/OshDoc/data_General_Facts/OSHAcombustibledust.pdf

 

 

 

Οπως είπα, δεν έχω ασχοληθεί με τα φιλτροσιλό. Γνωρίζω όμως ότι ο στατικός ηλεκτρισμός εμφανίζεται στα σημεία τριβής , εκεί δηλαδή όπου εισέρχεται (προφανώς μέσω ενός στομίου), ή εξέρχεται (προφανώς μέσω άλλου στομίου) το υλικό στο/από το φιλτροσιλό.

 

Στις περιπτώσεις αυτές χρειάζεται καλή ισοδυναμική σύνδεση μεταξύ

α. του φιλτροσιλό και συγκεκριμένα περιλαίμιο στο στόμιο

β. την μονάδας από όπου προσάγεται (π.χ. μεταλλικός αγωγός από μονάδα επεξεργασίας ; ), ή παραδίδεται (π.χ. καρότσα φορτηγού ; )

γ. ενός καλού ηλεκτρόδιου γείωσης

 

Θα υπάρχουν δηλαδή συνδέσεις ανάμεσα στο (α) και (β), ανάμεσα στο (β) και (γ) , και ανάμεσα στο (α) και (γ).

 

Δεν θα πρέπει να μπορεί να ξεκινήσει φόρτωση, αν δεν είναι σίγουρο ότι έχουν γίνει όλες οι ισοδυναμικές συνδέσεις.

 

 

 

Αλλά πρώτα να βρεις σε ποιά κατηγορία αντιεκρηκτικής προστασίας εντάσσεται το υλικό μέσα στα φιλτροσιλό.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ. λοιπόν όπως ανέφερα κ στην πρώτη περιγραφή μου το εύφλεκτο υλικό είναι το ξύλο. πριονίδι, σκόνη πριονιδιού κλπ. Την γείωση αυτή θα την ενώσουμε με την θεμελιακή που έχει ήδη το εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου.

Link to comment
Share on other sites

Εύφλεκτο (με την ένοια ότι αν υπάρξει σπινθήρας θα ακολουθήσει ανάφλεξη) δεν είναι το ξύλο γενικά. Ισως ούτε το πριονίδι. Η σκόνη πριονιδιού (καθώς και τα περισσότερα είδη σκόνη) είναι.

 

Στην θέση του 3 (καλό ηλετρόδιο γείωσης), φυσικά και μπορεί να μπει η θεμελιακή γείωση. Προσοχή στην συνέχεια και ακεραιότητα των αγωγών.

Link to comment
Share on other sites

Για την ισοδυναμική σύνδεση, υπάρχει ποικιλία υλικών που είναι συνηθισμένα στο εμπόριο.

 

Εάν ρωτάς για αντιεκρηκτική προστασία , και όχι απλώς για ισοδυναμική, τότε το ερώτημά σου δεν μπορεί να απαντηθεί μέσα από ένα μήνυμα. Διευκρίνησε σε παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα costaV και ευχαριστουμε για το ενδιαφερον σου να μας βοηθησεις και να μας απαντησεις

 

εγω ειμαι το τριτο μελος της ομαδας που εχουμε αναλαβει αυτη την πτυχιακη μαζι με τον gianik123

 

αυτο που θα σου ζηταγα μηπως γνωριζεις να μας βοηθησεις ειναι εαν υπαρχει καποια εταιρια (ελληνικη ή ξενη) που κανει αυτη την δουλεια? δηλαδη να προσεχει και να γειωνει σημεια τοσο ειδικα (στομιο από που περναει το ρυνισμα ξυλου ή σκονη) ή θα πρεπει να απευθυνθουμε σε εταιριες που κατασκευαζουν φιλτροσιλο και οι οποιες μεριμνουν για αυτο το θεμα?

 

σαν θεμα πτυχιακης το βρισκουμε πολυ εξειδικευμενο και δυσκολευομαστε στο προς τα που θα πρεπει να ψαξουμε πληροφοριες για να βοηθηθουμε.

 

αν γνωριζεις κατι εστω καποιες εταιριες με site και στοιχεια στειλτα μας με pm (για να μη γινει και διαφημιση :P )

 

ευχαριστουμε εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Η ισοδυναμική σύνδεση ορισμένων σημείων μπορεί να γίνει με μελέτη ηλεκτρολόγου μηχανικού και η εφαρμογή της μελέτης μπορεί να γίνει από ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη.

 

Αν θέλετε υποδειγματική δουλειά, και όχι απλώς "μέσου επιπέδου ποιότητας" δουλειά, μπορείτε να αποτανθείτε σε ελληνικές (σίγουρα θα υπερκαλύψουν τις απαιτήσεις του έργου) εταιρείες που ασχολούνται με αντικεραυνική προστασία, με γειώσεις κτλ. Χρησιμοποιήστε το goggle !

 

Πιθανώς θα σας κοστίσει λιγο παραπάνω σε σχέση με την "μέσου επιπέδου ποιότητας" δουλειά, πιθανώς και όχι.

 

Στη θέση σας θα ενδιαφερόμουν επίσης:

1. για την δυνατότητα ανάπτυξης στατικού ηλεκτρισμού και πρόκλησης ηλεκτρικής εκκένωσης (σπινθήρα), σε σχέση με τις συνθήκες (υγρασία αέρα, υγρασία σκόνης, ταχύτητα σκόνης, θερμοκρασία, συγκέντρωση σκόνης σε gr/m3)

2. την δυνατότητα ανάφλεξης ενός μίγματος σκόνης και αέρα, πάλι σε σχέση με τις συνθήκες (συγκέντρωση σκόνης, θερμοκρασία, υγρασία σκόνης)

3. τα αποτελέσματα από την ανάφλεξη του μίγματος σκόνης και αέρα (θα αναφλεγεί όλο το προϊόν στο φιλτροσιλό ή όχι; )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.