Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετασχηματιστές και γείωση


Recommended Posts

Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο δεν γειώνουμε ένα μετασχηματιστή στην πλευρά της υψηλής του τάσης.

Επίσης, αν ο μετασχηματιστής μας βρίσκεται σε κλειστό δωμάτιο στο οποίο δεν υπάρχει ροή αέρα για να τον ψύχει, υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος ψύξης?

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

αναλόγως τις απώλειες του μετασχηματιστή και το χώρο, συνήθης λύση είναι να βάλεις κάποιον ανεμιστήρα για να βγάζεις έξω τον ζεστό αέρα, ή μετά πας σε σύστημα κλιματισμού.

Link to comment
Share on other sites

Οι Μ/Σ που χρησιμοποιούνται στα κτίρια είναι συνδεσομολογίας τριγώνου (μέση τάση), αστέρα (χαμηλή τάση) με γειωμένο τον ουδέτερο κόμβο του δευτερεύοντος (αστέρα). Στην πλευρά της μέσης τάσης τη δομή του δικτύου την έχει καθορίσει η ΔΕΗ και ως εκ τούτου εμείς δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε κάτι. Γείωση στη πλευρά της μέσης δεν έχει νόημα αφού το σύστημα προσομοιάζει με ΙΤ.

 

Αν δεν υπάρχει παροχή αέρα όπως προβλέπεται, εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια κλιματιστική μονάδα συνήθως με δίκτυο αεραγωγών και επίτοιχα στόμια. Προσοχήμ τα στόμια πρέπει να έχουν firedamber και να είναι γειωμένα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.