Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχοι κατά την κατασκευή


 

Recommended Posts

Kαλησπέρα παιδιά.

 

Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από έναν μηχανικό, κατά την κατασκευή ενός συνηθισμένου σπιτιού από οπλισμενο σκυρόδεμα.

 

Πχ, τι θα πρέπει να προσέχουμε κατά την εκσκαφή, την παραλαβή του οπλισμού, τη σκυροδέτηση, κτλ. Με άλλα λόγια σε ποια στάδια της κατασκευής υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει κάποιο λάθος.

Link to comment
Share on other sites

rigid_joint, η ερώτησή μου αφορά κυρίως την κατασκευή. Θα μπορούσες να αναφέρεις τα πιο επικίνδυνα κατά τη γνώμη σου σημεία? Κάποια παραδείγματα απο προσωπική εμπειρία θα βοηθούσαν πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Να έχεις εργατικό ατύχημα. Στην οικοδομή υπάρχουν πάρα πολλά. Τα περισσότερα απ' αυτά από πτώσεις. Δώσε λοιπόν προσοχή στα μέτρα ασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

αφου πάρεις μέτρα για το προσωπικό (όπου παίζει μεγάλο ρόλο η κωλοφαρδία γενικά, εδώ στο γραφείο εισαι και κόβεσαι από το χαρτι)

 

τοτε παίζει τι θα εφαρμόσεις και από ποιον (ο βαθμος δυσκολίας για το ίδιο πράγμα διαφέρει)

Link to comment
Share on other sites

Μια καλη προταση για αρχη ειναι,

1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το αλκοολ κατα την ωρα των εργασιων, νερακι πορτοκαλαδιτσα αλλιως σπιτι !

2. Σαγιοναρες, πανινα, αθλητικα, μακρυα.

3. Κρανοι, γιλεκα, ζωνες ασφαλειας ναι + φαρμακειο

4. Καλα ικριωματα (σκαλωσιες) + διπλα μαδερια χωρις κενα + μπαρα ασφαλειας + σοβατεπι (αν εισαι εντος πολης και περναει κοσμος απο κατω)

5. Σημανση εξω περι εργασιων

 

++++++ πολλα πολλα ακομα. Διαβασε Ν. 1396/1983 για αρχη. Ολα αυτα ως προς τα Μετρα ασφαλειας στα εργοταξια.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις. rigid_point, μελετώ το φόρουμ εδώ και καιρό και με έχει βοηθήσει πολύ, όπως και ολους μας πιστεύω. Παρ'ολα αυτά θα ήθελα να ακουσω πιο συγκεκριμένες απόψεις, σχετικά με τα σημεία της κατασκευής που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και είναι πιθανό να ξεφύγουν από ενα νέο μηχανικό(πχ τα σημεία του οπλισμού που μπορεί να δυσκολεύουν ένα σιδερά).

Link to comment
Share on other sites

ε φιλε αυτο που ζητας θελει 2 σελιδες αναλυση. παρολαυτα πολλα πολυ ενδιαφεροντα εχουν αναφερθει. θα βρεις πολλα στη σελιδα των πολ.μηχ. απο εργοταξια.

Link to comment
Share on other sites

CVENG, δυστυχώς όλα αυτά δεν είναι παντα εφαρμόσιμα(πχ αθλητικά), ειδικά σε μικρά εργοτάξια, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις το καλύτερο. Από εκεί και πέρα, φροντίζεις να είσαι καλυμμένος νομικά. Ευχαριστώ για τα tips.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.