Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επαγγελματίκη αποκατάσταση πολιτίκου-ηλεκτρολόγου μηχανικού


xanthi_91

Recommended Posts

γειά σε όλους,

 

είμαι από ξάνθη και μόλις τελείσα τις πανελλήνιες και πιστέυω πως τα πήγα αρκετά καλά.κατά 90% θα δηλώσω ηλεκτρολόγων μηχανικων.

 

θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για την επαγγελματική αποκατάσταση ηλεκτρολόγου ή πολιτικού μηχανικού στην Ελλάδα και για το κατά πόσο σου προσφέρει μια σήγουρη εργασία με καλες αμοιβες το πτηχίο ηλεκτρολογού ή πολιτικού μηχανικού..

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μπράβο και καλά αποτελέσματα! Εύχομαι επίσης, καλή ξεκούραση.

 

Να σου πω για το δικό μου επάγγελμα (είμαι πολιτικός μηχανικός και μάλιστα τυγχάνω απόφοιτος Ξάνθης, μια πόλη που έζησα 12χρόνια και λατρεύω...)

 

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι σχεδόν δεδομένη. Είναι από τα επαγγέλματα με την περισσότερη ζήτηση. Αρκεί να έχεις όρεξη. Βέβαια είναι αρκετά δύσκολη δουλειά (Φυσικά όλες οι δουλειές έχουν την δυσκολία τους...). Αν θέλεις να κοιμάσαι ήσυχος και να έχεις την συνείδησή σου καθαρή πρέπει να κοπιάζεις πολύ καθημερινά.

Όμως δεν θα σου αναλύσω τα αρνητικά του επαγγέλματος!

 

Έχω κάνει πολλές δουλειές γιατί είχα όρεξη ν' ασχοληθώ. Στην αρχή ασχολήθηκα με στατικά γιατί αυτό είναι το βαρύ πυροβολικό του πολιτικού μηχανικού. Μετά έτυχε να δουλέψω σε εταιρεία όπου έκανα τοπογραφικά - οδοποιίες - γέφυρες. Αργότερα αναγκάστηκα να ασχοληθώ με περιβαλλοντικές μελέτες (παλιά δεν υπήρχαν μηχανικοί περιβάλλοντος).

Όλα αυτά δουλεύοντας σε εταιρείες. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας ασχολήθηκα με άδειες οικοδομών (μελέτες αρχιτεκτονικών, στατικών και ότι άλλο απαιτείται και αρκετό τρέξιμο στην πολεοδομία), με τοπογραφικά ιδιωτών, με διάφορες αδειοδοτήσεις (βιομηχανίες, στάβλοι, καταστήματα κλπ) και με μελέτες δημοσίων έργων.

Εκτός από αυτά υπάρχουν και πολλές άλλες δραστηριότητες με τις οποίες μπορείς να ασχοληθείς σαν πολ. μηχ.

Με κατασκευή δημοσίων έργων,

να δουλέψεις σε μεγάλη εταιρεία (κατασκευαστική, μελετητική, project managment κ.α.),

να διοριστείς στο δημόσιο,

να ασχοληθείς με εργολαβίες (οικοδομές),

με real estate (αγοραπωλησίες ακινήτων, εκτιμήσεις κλπ)

να πας στο εξωτερικό με πάρα πολύ καλά λεφτά

και άλλα που δεν θυμάμαι αυτήν την ώρα.

 

Σίγουρα παίζουν ρόλο οι γνωριμίες, το κεφάλαιο, η εμπειρία και οι γνώσεις (τις οποίες θα αποκτήσεις στη σχολή σου και θα συνεχίσεις να αποκτάς εφ' όρου ζωής)

 

Φυσικά, μπορείς και χωρίς αυτά, αλλά όχι χωρίς όλα αυτά μαζί.

 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ πριν από 18 περίπου χρόνια σκεφτόμουν κάπως έτσι. Στο λύκειο μου αρέσαν πολύ τα μαθηματικά και ήθελα να γίνω μαθηματικός αλλά τελικά εκεί κάπου στην Γ' λυκείου άλλαξα γνώμη και θέλησα να γίνω π.μ. Μακάρι να ήξερα τα μισά από όσα γνωρίζεις εσύ τώρα (τότε δεν ξέραμε τι θα πει internet)

 

Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία σε ότι κι αν κάνεις τελικά στην ζωή σου

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ που με πληροφόρισες για το επαγγελμά σου Γιάννη..τώρα όμως με την οικονομικοί κρίση και με όλλα αυτά πού γίνονται σ΄αυτά τα χρόνια θα έχει πάλι την ίδια ζήτηση??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.