Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαίνιση σπιτιού και επιλογή μηχανικού


Lilly73

Recommended Posts

Σε ανακαίνιση παλιού σπιτιού, ποια είναι η διαδικασία; Από πού αρχίζω; Πώς ξέρω ότι ο μηχανικός που επέλεξα είναι καλός, επαρκής και ότι δε με σφάζει οικονομικά; Σίγουρα θέλω πολ.μηχ, για τα περί αντοχής του κτίσματος, αλλά για την διαμόρφωση των χώρων, τη λειτουργικότητα και την αισθητική θέλω αρχιτέκτονα. Μπορώ να πάρω προσφορές από διάφορα γραφεία για μελέτη-κατασκευή-επίβλεψη "με το κλειδί στο χέρι" χωρίς  κόστος ή όποιος κάνει προσφορά πληρώνεται ανεξέρτητα από το αν θα πάρει την ανάθεση; 

Ευχαριστώ

 

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

1. Ο μηχανικός δεν είναι "μαύρο κουτί". Μπορείς να πάρεις πληροφορίες από γνωστούς σου, και να διασταυρώσεις απόψεις. Ο κανόνας είναι ότι τα ράσα (πιασάρικο όνομα) δεν κάνουν το παπά (σωστό μηχανικό). Αυτόν που θα προτιμήσεις θα πρέπει να είναι και έμπειρος και έντιμος.

2. Οι προσφορές δεν κοστολογούνται, εκτός κι αν σου πουν κάτι διαφορετικό

3. Η λύση "με το κλειδί στο χέρι" ενέχει κινδύνους. Το πιο σωστό, είναι να βρεις μηχανικό ο οποίος θα λειτουργήσει περιισότερο ως τεχνικός σύμβουλος. Θα κάνει τις απαιτούμενες μελέτες κι επιβλέψεις. Επί πλέον, θα σε βοηθήσει στην επιλογή των συνεργείων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.