Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατηγορία ελέγχου για προσθήκη δόμησης


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

Ήθελα να ρωτήσω (και συγγνώμη αν έχει απαντηθεί ήδη κάπου η ερώτησή μου αλλά δυστυχώς ψάχνοντας δεν βρήκα κάτι σχετικό!) σχετικά με την Κατηγορία Ελέγχου μίας άδειας.

Πρόκειται για άδεια προσθήκης δόμησης (κατηγορία 3) σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο η οποία θα γίνει στο τμήμα του κτιρίου που είναι εξώστης. Για να γίνω πιο κατανοητή ανεβάζω και κάτοψη. Η προσθήκη είναι το δεύτερο μπάνιο που φαίνεται στα αριστερά της κάτοψης όπως το κοιτάμε το σχέδιο. Πραγματοποιείται δηλαδή πάνω σε υπάρχοντα εξώστη. 

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κατηγορία ελέγχου Α (1 τελικός έλεγχος), δηλαδή εφαρμογή του Άρθρου 44, παρ. 3, περ. "(γγ) προσθήκες καθ’ ύψος σε υφιστάμενα κτίρια, ανεξάρτητα από την επιφάνεια και τη χρήση τους" του 4495/17, αφού η προσθήκη θα γίνει επί ήδη κατασκευασμένης έδρασης βάσης και δεν θα υπάρξει νέος ξυλότυπος ή θεμελίωση ή οποιαδήποτε από τις εργασίες προβλέπονται ότι περιλαμβάνει ο αρχικός έλεγχος παρ. 2 του ίδιου άρθρου?

Κάτοψη Ισογείου-Model.pdf

Link to comment
Share on other sites

maraki17

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το εδάφιο γιατί η κατασκευή που περιγράφεις δεν είναι προσθήκη καθ' ύψος.
Το μπαλκόνι δεν θα στηριχθεί με κάποιον τρόπο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.