Μετάβαση στο περιεχόμενο

Equalizer

Core Members
  • Περιεχόμενα

    226
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    12

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.546 profile views

Equalizer's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • One Year In
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

235

Φήμη στην κοινότητα

  1. @tromoskaifobos Εφόσον πληρούνται οι δύο προϋποθέσεις (μη υποχρεωτικός ανελκυστήρας, προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία), μπορεί να αφαιρεθεί η επιφάνεια. Ο αριθμός των οριζοντίων ιδιοκτησιών δεν επηρεάζει τη δυνατότητα εφαρμογής της διάταξης.
  2. Έτος 2022 Έσοδα τιμολόγησης μέχρι 28.2.2023. Έξοδα τιμολόγησης μέχρι 31.3.2023. Διαβίβαση από λήπτη (απόκλιση ή παράλειψη διαβίβασης από εκδότη) μέχρι 30.4.2023. Προθεσμίες 2021, 2022, 2023
  3. Με αποφάσεις που ελήφθησαν στο τέλος του περασμένου έτους, καθορίστηκαν προθεσμίες για τις υποχρεώσεις σχετικά με το myDATA. Χωρίς παραπομπές σε διατάξεις και εδάφια, συνοπτικά οι προθεσμίες είναι οι εξής: Έτος 2021 Διαβίβαση από λήπτη (απόκλιση ή παράλειψη διαβίβασης από εκδότη) μέχρι 31.3.2023. Δεν υπάρχει υποχρέωση διαβίβασης εφόσον η συνολική καθαρή αξία, ανά περίπτωση (μη τήρησης υποχρέωσης διαβίβασης, απόκλισης διαβίβασης) και ανά αντισυμβαλλόμενο, δεν υπερβαίνει τα εκατό ευρώ. Έτος 2022 Έσοδα τιμολόγησης μέχρι 28.2.2023. Έξοδα τιμολόγησης μέχρι 31.3.2023. Διαβίβαση από λήπτη (απόκλιση ή παράλειψη διαβίβασης από εκδότη) μέχρι 30.4.2023. Έτος 2023 Έσοδα (τιμολόγια και αποδείξεις) μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα για όσους είχαν το προηγούμενο φορολογικό έτος ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ. Αλλιώς, μέχρι την επόμενη ημέρα.
  4. @Engineer88 Όχι, γιατί δεν είναι έξοδο αλλά παρακράτηση.
  5. patty Για το πρώτο· σωστά. Για το δεύτερο: Τα 50 τ.μ. της επέκτασης είναι υπέρβαση δόμησης με μειωτικό. Αναλυτικό χρησιμοποιείς αν έχεις αλλαγή από βοηθητική σε βοηθητική στο υπόγειο που προβλεπόταν στην άδεια (παράγραφος 7 του άρθρου 100).
  6. @aneida Διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου σημαίνει ότι τα περιγράμματα των τμημάτων (διαμερισμάτων) του ορόφου έχουν μεταβληθεί σε σχέση με την άδεια. Δηλαδή, παράβαση δ.δ. δεν είναι μόνο η μεταβολή του εμβαδού. Στην περίπτωση που εξετάζεις, και για το διαμέρισμα που ενδιαφέρεσαι, είναι λίγο υπερβολικό να δηλωθεί διαφορετική διαμερισμάτωση. Όμως, όπως προανέφερα, κανονικά υπάρχει τέτοια παράβαση.
  7. patty 1. Δεν γίνεται αυτό που λες. Μειωτικό συντελεστή μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο όταν έχεις υπέρβαση δόμησης. Δηλαδή τα 50 τ.μ. είναι υπέρβαση δόμησης χώρου με μειωτικό συντελεστή. 2. Τότε είναι 150 τ.μ. υπέρβαση δόμησης κύριων χώρων με τον ίδιο μειωτικό συντελεστή.
  8. patty Ο μειωτικός συντελεστής 0,30 δεν συνδέεται με τη χρήση του χώρου (κύρια ή βοηθητική). Αφού το υπόγειο συνδέεται με το ισόγειο, χρησιμοποιείς το 0,30 όταν υπάρχει υπέρβαση δόμησης. Υπέρβαση δόμησης υπάρχει μόνο αν η βοηθητική έγινε κύρια, αλλιώς (βοηθητική σε βοηθητική) χρησιμοποιείται ο αναλυτικός προϋπολογισμός (λοιπή παράβαση).
  9. MatsuPitsu ΦΕΜ καταβάλλουν οι μηχανικοί που περιλαμβάνονται στον πίνακα αμοιβών, για τα ποσά που αντιστοιχούν στις μελέτες και επιβλέψεις για τις οποίες είναι υπεύθυνοι. Εάν για την αμοιβή των στατικών ο μηχανικός στα φορολογικά της άδειας είσαι εσύ, τότε είσαι υπόχρεος καταβολής ΦΕΜ που αναλογεί στην αμοιβή αυτή.
  10. SEKKARA Μπορεί να εκδοθεί, γιατί έχεις αλλαγή θέσης του προβλεπόμενου με οικοδομική άδεια κτιρίου σε άλλη θέση χωρίς να παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις.
  11. @evdoxia Όταν γίνεται εξοδοποίηση του ΦΠΑ η κατηγορία στον χαρακτηρισμό εξόδων είναι: 2.5 Γενικά Έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ. Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξεις το είδος αναλόγως του κωδικού που χρησιμοποιείς στο Ε3.
  12. @Panagiwths_sk Μπορείς να ζητήσεις συμψηφισμό για τον οποίο θα συνεννοηθείς με την αρμόδια ΔΟΥ. Εύκολη διαδικασία με άμεσο αποτέλεσμα.
  13. Το πιστωτικό υπόλοιπο της προηγούμενης φορολογικής περιόδου γράφεται στον κωδικό 401. Υπάρχει δυνατότητα υποβολής αίτησης επιστροφής του ποσού. Όλα αυτά, όμως, τα γνωρίζει ο λογιστής σου και ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι τα έξοδα που δηλώνονται στην περιοδική δήλωση είναι επαγγελματικά, δηλαδή έχουν γίνει για την άσκηση της επαγγελματικής σου δραστηριότητας.
  14. Άρα δεν έχει ΦΠΑ το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που εκδίδεις, χωρίς να έχεις μπει σε καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ, δηλαδή κάθε τρίμηνο υποβάλλεις περιοδική δήλωση. Η αξία των παγίων μπαίνει στον κωδικό 362.
  15. Panagiwths_sk Η οθόνη υπολογιστή είναι πάγιο. Για ποιο λόγο δεν εισπράττεις ΦΠΑ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.