Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηχομόνωση σε μπάνιο


starycarry

Recommended Posts

Καλησπέρα,

(Σήμερα ξεκινήσαμε μια mini- ανακαίνηση στο μπάνιο ,χωρίς λόγο πιο πολύ ρετουσάρισμα, και επί της ευκαιρίας λέμε να κάνουμε και κάποια εξτραδάκια).

Αφού έγιναν τα σκαψίματα ,είδαμε ότι έχει "τούβλο > κόλλα πλακιδίων" τίποτα άλλο ενδιάμεσα, ούτε σοβά ούτε τίποτα.

Κάποια κομμάτια έφυγαν όλα μαζί και είναι σκέτο το τούβλο,πληροφοριακά ήταν αυτά.

Θέλω να μάθω το εξής ,επειδή όταν είσαι τουαλέτα και πάει η δίπλα ,και αυτή τουαλέτα (είναι στο ίδιο σημείο οι τουαλέτες σαν χώρος - καθρέπτες τοίχοι, αν το λέω σωστά). Ακούγεται , μέχρι και η ανάγκη της, ότι μιλάει ,το νερό που τρέχει κτλ. είναι τραγικό , το ίδιο λογικά ακούει και αυτή όταν πάμε εμείς.

Τι υλικό θα μπορούσαμε να βάλουμε ώστε να ηχομονώσουμε όσο μπορούμε τοίχο και δάπεδο και ταβάνι; (Κάτι με όχι πολύ πάχος θα ήταν ιδανικό,καθότι είναι ήδη ΠΟΛΥ μικρό μπάνιο ,και δεν ξέρω πόσο μας παίρνει να φουσκώσουμε τους τοίχους.)

Μιλάμε για 1.86 μήκος Χ 1.46 πλάτος από άκρη σε άκρη ,και μέσα σε αυτό τον χώρο υπάρχει ήδη πληντύριο , ντουζιέρα, τουαλέτα, και μεγάλος νυπτήρας.

Σας ανεβάζω και μια φώτο για να δείτε πόσο μικρός είναι ο χώρος.

 

χωροσ δωματιο.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας. Υλικά υπάρχουν πολλά ανάλογα με την τσέπη σας. Σίγουρα αν μονώσετε τοίχους, δάπεδο και οροφή θα έχετε άριστο αποτέλεσμα, αλλά το 70% - να μην πω και το 80% - του θορύβου περνάει μέσα από τον μεσότοιχο. Προφανώς είναι ένας μικρού πάχους τοίχος ο οποίος, κατ' αρχήν, πρέπει να στεγανοποιηθεί από ρωγμές και τρυπήματα και στη συνέχεια να μπει ο ηχομονωτής και το εξωτερικό κάλυμμα.

Εξαρτάται τι θέλετε εσείς. 

Επίσης λόγω της παρουσίας υδρατμών οι τοίχοι και τα υλικά θέλουν προσοχή στην πιθανότητα να δημιουργήσουν μύκητες. 

Σε κάθε περίπτωση να απευθύνεστε σε ειδικούς τεχνικούς που γνωρίζουν πολύ καλά ηχομόνωση και παραδίδουν το έργο με απόδειξη ηχομέτρησης πριν - μετά.  

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ ,για την απάντηση.

Μεσότοιχο εννοείτε ανάμεσα στα 2 μπάνια, ή ανάμεσα στο τούβλο και την εξτρά κάλυψη που θα μπει "προς τον χώρο μου" ; 

Όσο για συνεργείο , με τεχνικό για μέτρηση , δύσκολα βλέπω να βρίσκω εδώ, χωρίς να ζητήσει μια περιουσία ,καθότι είναι κάτι πολύ "ειδικό".

Για την ώρα, αν σκεφτείτε ότι είναι σκέτο τούβλο και κόλλα πλακιδιών , σίγουρα τότε αν μπεί κάτι εξτρά , θα απορροφήσει αρκετό θόρυβο. 

Το θέμα είναι ότι παρότι ψάχνω και στο Google με την έκφραση "ηχομόνωση μπάνιου" δεν με βγάζει έστω ένα αποτέλεσμα να πάρω καμία ιδέα. Δηλαδή δεν είναι το κλασσικό να πω , υαλοβάμβακά/πετροβάμβακα από πάνω , μονή ή διπλή επικάλυψη με γυψοσανίδα, τσιμεντοσανίδα κτλ κτλ. 

Δεν έχω ιδέα, τι υλικά μπορούν να μπούν , υπάρχει καμία μεμβράνη; κανά μαγικό υγρό ; κάτι που να μη δείνει πολύ "πάχος"...;

Αν έχετε καμία ιδέα....

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Ναι ο μεσότοιχος είναι ο ενδιάμεσος τοίχος στα δύο μπάνια.

Εγώ θα πρότεινα, αφού στεγανοποιήσετε την επιφάνεια του τοίχου από την πλευρά σας με κάποιο τσιμεντοειδές ή ακρυλικό, να βάλετε ένα φύλο φελλού και να το κλείσετε με στεγανή τσιμεντοσανίδα.

Ο φελλός έχει καλή ηχομονωτική συμπεριφορά και μικρό πάχος (ιδανικό για την περίπτωσή σας) αλλά...είναι ακριβό υλικό, δουλεύεται δύσκολα (θρυμματίζεται, δεν κολλάει σε επιφάνειες, δεν στερεώνεται εύκολα) και χρειάζεται ειδικούς για την τοποθέτησή του (να κόψουν σωστά τα κομμάτια να μην δημιουργήσουν ηχογέφυρες με τα στηρίγματα κλπ). Το ίδιο απαιτεί και η διαδικασία στεγάνωσης και υγρομόνωσης της τσιμεντοσανίδας.   

Απ' ότι καταλαβαίνετε δεν είναι κάτι που θα μπορέσετε να το κάνετε εσείς ιδιοχείρως. 

  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα,δεν μιλάμε ότι θα το έκανα εγώ. Είπαμε, πιάνουν τα χέρια μου να κάνω 1-2 μερεμέτια, κανά σωλήνα, καμία βρύση, κανά πλακάκι να κολλήσω ερασιτεχνικά αλλά σε τόσο τεχνικά κομμάτια δεν θα έμπαινα με τίποτα.

Για αυτό είπα να γράψω εδώ να πάρω ιδέες, και μετά να βρώ το αντίστοιχο κλιμάκιο / τεχνικό , να έρθει να το κάνει .

Να ρωτήσω, κάτι άλλο ,ώστε να ολοκληρωθεί η σκέψη μου.

Καθότι βγήκαν τα πλακάκια από πίσω έχει κόλλα πλακιδίων και καπάκι το τούβλο ,η κόλα πλακιδίων σε κάποια σημεία είναι εντάξει σε κάποια σημεία , πέφτει και μόνη της, ας πούμε στο 40% του συνολικού χώρου έχει φύγει και έχει μείνει σκέτο το τούβλο.

Σε αυτή τη περίτπωση , καλύτερο είναι να φύγει όλη η κόλα, να μείνει σκέτο τούβλο, εκεί να μπεί επάνω το αντίστιχο ηχομ. υλικό , μετά καπάκι να γίνει σοβάς τελικής στρώσης ή βασικής στρώσης ,και μετά καπάκι να μπούν τα πλακάκια;

Σαν να λέμε.

Τούβλο > Ηχομ. υλικό > Βασική στρώση σοβά> Τελική στρώση σοβά > Πλακίδιο

Τούβλο > Ηχομ.  υλικό >τσιμεντοσανίδα > βασική στρώση σοβά > τελική στρώση σοβά > πλακίδιο.

Εκτός και αν αυτό που είπατε, της τσιμεντοσανίδας, δεν χρειάζεται καν ίσιο σοβά και κατευθίαν το βάζεις πάνω στο τούβλο...

Ευχ

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, starycarry said:

Σε αυτή τη περίτπωση , καλύτερο είναι να φύγει όλη η κόλα, να μείνει σκέτο τούβλο, εκεί να μπεί επάνω το αντίστιχο ηχομ. υλικό , μετά καπάκι να γίνει σοβάς τελικής στρώσης ή βασικής στρώσης ,και μετά καπάκι να μπούν τα πλακάκια;

Στο δικό μου το σπίτι το λουτρό από το WC χωρίζονται με ένα μονότουβλο εσωτερικό τοίχο με πλακάκια εκατέρωθεν. Σε αυτόν τον τοίχο δεν στηρίζεται τίποτε, δεν υπάρχουν ούπα, καρφιά, σωλήνες κλπ. Σας πληροφορώ ότι από τις κρεβατοκάμαρες ακούμε θορύβους από αυτά, από το μπάνιο όπως στο WC και αντίστροφα σχεδόν τίποτε. 'Έτσι πρέπει να φτιάξετε κι εσείς τον τοίχο σας. Άρα:

1) Ξήλωμα από τον τοίχο και ο νιπτήρας και οι σωληνώσεις του και η αποχέτευσή του.

2) Στεγάνωση του τοίχου, (ναι, πρέπει να φύγουν όλα τα σαθρά οικοδομικά υλικά από την επιφάνεια του τοίχου ώστε να πιάσουν σωστά τα στεγανωτικά)

3) Ενδιάμεσο ηχομονωτικό

4) κάλυμμα τσιμεντοσανίδα, γυψοσανίδα και ότι άλλο θέλετε.

5) Θα βάλετε άλλον νιπτήρα με στήριξη στο έδαφος και εξωτερικές εμφανείς σωλήνες νερού. 

Αυτά που σας γράφω δεν είναι οδηγίες κατασκευής, δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο από εδώ, μακάρι να μπορούσα, αλλά βοήθεια ώστε να καταλάβετε με ποιόν τρόπο θα έχετε αποτελέσματα. Επιλέξτε λοιπόν με βάση τα παραπάνω, τον σωστό τεχνικό συνάδελφο και προχωρήστε.

Υ.Γ. Πιθανόν να θέλει ξήλωμα και η ντουζιέρα.

Edited by Konstantinos IB
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο χώρος είναι ξυλωμένος όλος από εμένα. 

Δεν έχει τίποτα μέσα, και οι σωληνώσεις θα αλλαχθούν από υδραυλικό ,και αποχευτεύσεις και όλα.

Απλά είναι σε ένα στάδιο που εν μέρει έχει εμφανιστεί η κόλα και το τούβλο. Η τουαλέτα δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ.

Απλά έβγαλα το σχεδιάγραμμα για το πως ήταν ,και πως θα ξανά γίνει.

1. Φυσικά θα μπει αντίστοιχος τεχνικός όπως είπα.

2. Απλά κοιτάω γνώμες / ιδέες να μην είμαι τελείως αδαείς.

3. Άρα τούβλο > εμποτισμός με στεγάνωση / υλικό > ηχομωντικό ; (εδώ τι προτείνουμε, αυτό που γράψαμε επάνω είναι αρκετό;; ) και μετά στο ηχομωντικό επάνω καλύτερο είναι να μπει τσιμεντοσανίδα, ή καλύτερο θα ήταν να φτιαχτεί σοβάς από το μηδέν ,και μετά πλακάκι; (δεν είμαι φάν και της τσιμεντοσανίδας)

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.