Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διδακτορικό μεταπτυχιακό


Recommended Posts

συνάδελφοι καλησπέρα αρχικά θα ήθελα να πω πως πιθανόν να μην έχω τοποθέτηση το ερώτημα μου στο σωστό θέμα.Τωρα λοιπόν θα ήθελα την γνώμη σας είμαι στην σχολή πολιτικών μηχανικών ΕΜΠ και παιζει αρκετά το σενάριο του να κάνω διδακτορικό οι λόγοι είναι καθαρά για την πάρτη μου και για να έχω κάποιες παραπάνω θεωρητικες γνώσεις στο κεφάλι μου.Ωστοσο θα ήθελα να το κάνω στην Ελλάδα και ειδικότερα στο ΕΜΠ.Δεν με ενδιαφέρει το τι θα ακολουθήσει μετά από αυτό αν δλδ θα μπορώ να βρω δουλειά σας καθηγητής εξάλλου όπως προανέφερα δεν είναι αυτός ο λόγος.Το ερώτημα μου είναι το εξής θα ήθελα να με κατατοπίσει κάποιος για τα προαπετουμενα για να τα έχω στο μυαλό μου από τωρα και να μην βρεθώ προ εκπλήξεως.Θελω δηλαδή να μου πείτε ελάχιστο ΜΟ και μέγιστα έτη που απαιτούνται.Γνωριζω ότι είναι και ανάλογα το καθηγητή αλλά θα ήθελα να έχω μια εικόνα.Ευχαριστω εκ τον προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Θα επιχειρήσω να απαντήσω στο ερώτημά σου, διαχωρίζοντας την απάντηση σε δύο σκέλη.

α) Αρχικά θα πρέπει να έχεις κατασταλάξει ως προς τον τομέα έρευνας με τον οποίο θες να ασχοληθείς, να βρεις Καθηγητή με τα ίδια ερευνητικά ενδιαφέροντα και να ξεκινήσεις να διαμορφώνεις το αντικείμενο της διατριβής σου. Σύντομα θα διαπιστώσεις ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται ΠΟΛΛΗ δουλειά, χρόνος και φυσικά γνώση σε βάθος του ερευνητικού τομέα που θα επιλέξεις, ώστε να καταλήξεις σε πρόταση διατριβής η οποία θα έχει ελπίδες να εγκριθεί απο την Γ.Σ. της Σχολής.

β) Μετά την ενδεχόμενη έγκριση της πρότασής σου, το ότι θα βρεθείς προ εκπλήξεως είναι βέβαιο αλλά όχι απαραίτητα κακό (θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα εκπλαγείς ευχάριστα). Ο χρόνος ολοκλήρωσης της έρευνάς σου (+πιθανώς κάποια μαθήματα που θα χρεωθείς) εξαρτάται από εσένα, το χρόνο που θα δαπανήσεις και την δυνατότητα να ξεπεράσεις πιθανά εμπόδια που θα εμφανιστούν. Υπάρχουν διδακτορικά που παραδόθηκαν μετά τριακονταετίας από τον ορισμό του θέματος της διατριβής, όπως επίσης και διδακτορικά που ολοκληρώθηκαν σε μια τετραετία - πενταετία. Πλέον, ο ελάχιστος χρόνος εκπόνησης διδακτορικού είναι τα τρία έτη και μέγιστος τα έξι αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει από μόνο του ότι θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις εντός των ορίων (υπάρχουν τρόποι να μπεις στο χρονοντούλαπο).

Αν το θες πολύ ξεκίνα σιγά σιγά με το (α) και μην διστάσεις να κάνεις πίσω αν κάτι δεις ότι δεν σε καλύπτει. Γενικά, θεωρώ πιο ασφαλές να ασχοληθείς πρώτα σε μεταπτυχιακό επίπεδο με κάποια ερευνητική δραστηριότητα και μετά, εάν υπάρχουν κουράγια, συνεχίζεις πολύ πιο έτοιμος/ώριμος για διδακτορικό. Το (α) μπορεί να σε οδηγήσει επίσης σε ένα πολύ καλό μεταπτυχιακό.

Καλή συνέχεια και καλό πτυχίο !!!

Υ.γ και η εργασία μπορεί να σου προσφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ δεξιότητες

Link to comment
Share on other sites

Εγινε φιλε μου σε ευχαριστω πολυ.Ναι παντως σιγουρα θα το δω γτ ειναι αλλα 5 χρονια περιπου,αλλα ειναι κατι που με ενδιαφερει ωστοσο οπως ειπες και εσυ ειναι πολλα αλλα που δε γνωριζω και που μπορει να με πανε πισω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.