Jump to content

lamlos

Members
 • Posts

  132
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lamlos

 1. Σωστή τοποθέτηση (και με βάθος) αλλά χωράει ''πολύ νερό'' η ερμηνεία της και θέλει προσοχή. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Σωστός Κανονισμός είναι ο σε ισχύ Κανονισμός. Δεν σε προφυλλάσει μόνο από μπελάδες αλλά κι από παράγοντες που επηρεάζουν την καθολική συμπεριφορά του κτηρίου, που δεν είσαι (γενικά μιλάω) σε θέση να γνωρίζεις/εκτιμήσεις/ερμηνεύσεις/ποσοτικοποιήσεις (βασικό)/κλπ.
 2. Περίεργη ανάρτηση συνάδελφε. Η επιστήμη προχωρά, εξελίσσεται, νέα στοιχεία προκύπτουν, νέες μέθοδοι προτείνονται για προβλήματα έως ''τότε'' αξεπέραστα, δοκιμάζονται, ελέγχονται και ξεφουρνίζονται. (κλισέ τοποθέτηση (μου) αλλά δεν κατάλαβα το σκοπό - στόχο της ανάρτησής σου. Ότι ας πούμε με καμπύλες αγκυρώσεις δεν κολλάει ενώ με ίσιες κολλάει??😁😁 - για να το ελαφρύνω λίγο γιατί σε έχω σε μεγάλη εκτίμηση -)
 3. Ανεπιφύλακτα* αλλά δεν θέλω να είμαι άδικος με το fespa, το οποίο το χρησιμοποίησα (αξιολόγησα) πριν πολλά πολλά χρόνια (εντάξει τα παραλέω, αλλά δεν θυμάμαι βασικές αρχές λειτουργίας του) όταν δοκίμαζα/πειραματιζόμουνα με το άπαν των εμπορικών προγραμμάτων (αρκετά προ ΡΑΦ νομίζω). *Μεσολάβησε η απάντηση του @trellovoskos (την οποία δεν κατανοώ πλήρως), οπότε συνειδητοποίησα ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του και δεν εξυπηρετούν όλα όλους, οπότε αλλάζω το ''Ανεπιφύλακτα'' σε ''ναι, είμαι αρκετά ευχαριστημένος και δεν θα σκεφτόμουνα προς το παρόν αλλαγή προγράμματος'' - με επισήμανση ότι ούτως ή άλλως τα τελικά σχέδια - εφαρμογής ή όχι - πάντα τα επεξεργάζομαι παραπάνω - από όποιο πρόγραμμα έχω δουλέψει - το ΡΑΦ θεωρώ ότι δεν έχει καλή παραγωγή ξυλοτύπων συγκριτικά με άλλα - το οποίο σημαίνει περισσότερες εργατοώρες για να τα επεξεργαστείς και να τα παραδόσεις. Μάλλον σε μπέρδεψα, τελικά😒😒
 4. Μπορείς και τώρα (θα κάνεις έλεγχο νομιμότητας πρώτα κλπ όπως τα ήξερες). Δες και την σχετική συζήτηση που επισυνάπτει ο @Kosmopolitis.
 5. Όχι, Εάν η ημ/νια αυτοψίας είναι έως και 31/1/2021, η ισχύς της βεβαίωσης παρατείνεται έως και 30/9/2021. Για να το καταλάβεις πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι λογικά, κάντο και θα δείς!!😊😊
 6. 500€/μ3 παίρνω σε φίλους, είδες πως σε προσέχω;; 😁😁😁 Αφού κάνετε ικεσίες και σταυροκοπήματα όλα καλά θα πάνε (ήθελα να στο προτείνω αλλά φοβήθηκα μήπως φανώ ειρωνικός☺️😊). Τέλος τα αστεία από εμένα, σε αφήνω να μπεις σε παρακλητικό mood...καλή συνέχεια!
 7. Άρα συζήτησες μόνο με τον εργολάβο (?). Είναι ρίσκο και αν και πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις (και ιδανικές συνθήκες σπάνια υπάρχουν), την Δευτέρα φοβάμαι ότι η θερμοκρασία θα είναι μεγαλύτερη απ' ότι περιμένεις (κατά μ.ο. σε όλη την επικράτεια αναμένονται υψηλότερες τιμές). Συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.. ελπίζω όλα να πάνε καλά!
 8. Ε, να τις έχετε στον ίσκιο 🙂🙂. Εξαιτίας αυτού λοιπόν, τελικά δεν ευοδώθηκε😉😉. Και εγώ απ' ότι κατάλαβα δεν θα πάρω ούτε φράγκο (από τα 10.000€ - πέρα από την πλάκα, θα έχετε πρόβλημα, μάλλον).
 9. Σκυροδέτηση το απόγευμα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, είναι μια λύση (βέβαια η οργάνωση εργολάβου, εργατών, εργοστασίου σκυροδέματος .. ίσως δεν ευοδωθούν.. μπορείς να κάνεις την πρόταση..(?) )).
 10. Οκ, δίκο σας θέμα είναι ούτως ή άλλως. Καλή συνέχεια και πιστεύω θα βρείτε αυτό που ψάχνετε (όχι απαραίτητα στο φόρουμ αλλά δεν είναι κάτι που δεν ξανάγινε ποτέ).
 11. Και προτιμάτε να πληρώσετε για να μην μάθετε το sap2000, παρά να κρατήσετε και τα χρήματά σας και να αποκτήσετε μια παραπάνω δεξιότητα;; Ευκαιρία είναι τώρα που είστε φοιτήτρια να ασχοληθείτε με όλο το φάσμα του αντικειμένου που σπουδάζετε. Φαντάζομαι κάποια εξήγηση θα υπάρχει, απλά μου έκανε εντύπωση η προσέγγισή σας.
 12. Δεν μου ακούγεται σαν τρόπος σκέψης ενός ιδρύματος όπως το ΕΜΠ ή αν αυτό ίσχυε, θα ήταν ακόμα πιο απογοητευτικά τα πράγματα. Προσωπικά το βλέπω σαν στρατηγική διάχυσης του σήματος στην καθημερινότητα φοιτητών και αποφοίτων κ.α. ή/και ίσως μια λογική ''οπαδοποίησης'' των ομάδων αυτών στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης (αναφέρομαι κυρίως στα κολέγια και την θελκτική προβολή τους). Σημειωτέον ότι δεν θεωρώ ότι η προβολή των κολεγίων μπορεί να βλάψει - τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα - την ζήτηση π.χ. του ΕΜΠ αλλά μια παρόμοια κίνηση και από άλλα ανώτατα δημόσια ιδρύματα της χώρας, σίγουρα θα θωράκιζε καλύτερα το μέλλον των δημόσιων Πανεπιστημίων (εάν χρειαστεί... φαντάζομαι θα ασχοληθούν με το θέμα οι κατά ίδρυμα ιθύνοντες... ίσως είναι το πρώτο βήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού - οκ υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν -...)
 13. Τώρα γίνεσαι ίδιος (και χειρότερος) με αυτούς που στηλιτεύεις. Καλό το χαστουκί περί πρωινάδικων κλπ (για να συνερχόμαστε - συντάσσομαι με τους ελαφρούς) αλλά μην την πάτε παρακάτω την συζήτηση. @georgegaleos Εσύ ανήκεις στο λαό πια. Και να θες να φύγεις δεν σ' αφήνουμε.
 14. Καλά έκανες. Τι σκέφτεσαι να ξεκινήσεις δηλαδή χωρίς τον μηχανικό της δήλωσης ή νέο μηχανικό ;; Προσπαθώ να σου πω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα να λύσεις τα όποια ζητήματα της δήλωσής σου - ποτέ δεν είναι νωρίς !!
 15. Όλα εύλογα τα ερωτήματα αλλά από την στιγμή που θα απαιτήθει, όπως όλα δείχνουν, η μελέτη στατικής επάρκειας, γιατί δεν απευθύνεστε στον μηχανικό σας;; Να έχετε και κάτι να πείτε δηλαδή, γιατί μετά ξεκινάνε τα δύσκολα!
 16. Για 110τ.μ. κατοικία εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη και με έτος κατασκευής μετά το 2000, απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας. Οπότε η απάντηση είναι θετική. Απευθυνθείτε στο μηχανικό της δήλωσή σας, ο οποίος θα σας ενημερώσει αναλυτικότερα και πληρέστερα σχετικά με το ακίνητό σας.
 17. Ναι συνάδελφε, ως προς το γενικό πνεύμα συμφωνώ. Νομίζω απαντήθηκε το ερώτημά σου αλλά επειδή δεν αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα ''γέμισμα δαπέδων'' συνολικά, εσύ ξέρεις αν καλύφθηκες. Καλή συνέχεια!!
 18. Είναι αυτονόητο συνάδελφε ότι θα μειωθεί το βάρος. Για το αν είναι κατάλληλα είναι άλλο ζήτημα και η δική μου απάντηση σε αυτό είναι άλλοι επιλέγουν ''εναλλακτικά'' γεμίσματα δαπέδων - κυρίως περλομπετόν - άλλοι όχι. Οι πιο παλιοί αν δεν υπάρχει λόγος, δεν χρησιμοποιούν ''εναλλακτικούς'' τρόπους αλλά κι αυτό πάλι είναι προσωπική άποψη (από δική μου εμπειρία). Τέλος, κάποιοι - οι ''καλοί'' - χρησιμοποιούν από μπάζα της οικοδομής έως και ....ντρέπομαι να κατανομάσω τα υλικά γεμίσματος.
 19. Το ειδικό βάρος του υλικού γεμίσματος λογικά θα έπρεπε - χοντρικά - να πλησιάζει το ειδικό βάρος του τσιμέντου. α) Από ΚΑΝΑ με πλακάκια - 150kg / 0.05m = 3000 kg/m3 (λογικό) β) Από ΚΑΝΑ χωρίς πλακάκια (υποθέτω) - 2.1 - 2.2 t/κ.μ. (κάπως λίγο φαίνεται) Αν το ψάξεις κι άλλο, θα πετύχεις και μεγαλύτερη ακρίβεια υπολογισμών.
 20. Από την στιγμή που απαιτείται ανάθεση - εξουσιόδοτηση ιδιοκτήτη προς το μηχανικό για την έκδοση ή συμπλήρωση της ταυτότητας κτηρίου, δεν προκύπτει αρχικά υποχρέωση του μηχανικού για αυτή την ενέργεια (μάλλον το αντίθετο - απαιτείται εξουσιοδότηση του νέου ιδιοκτήτη). Όταν με το καλό ο νέος ιδιοκτήτης προβεί σε πράξη για την οποία απαιτείται ενημέρωση της ταυτότητας (ή Πιστοποιητικό πληρότητας), απευθύνεται στο μηχανικό της αρεσκείας του και ολοκληρώνει την διαδικασία. Εκτός αν θέλουν να κυνηγάμε τους νέους ιδιοκτήτες για .... ξέρεις εγώ είμαι του παλιού και πρέπει να, εφόσον εσύ... και άλλα ωραία (τους έχω ικανούς, γι' αυτό το βάζω μέσα στα πιθανά σενάρια).
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.