Jump to content

lamlos

Members
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

941 profile views

lamlos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done

Recent Badges

39

Reputation

 1. 500€/μ3 παίρνω σε φίλους, είδες πως σε προσέχω;; 😁😁😁 Αφού κάνετε ικεσίες και σταυροκοπήματα όλα καλά θα πάνε (ήθελα να στο προτείνω αλλά φοβήθηκα μήπως φανώ ειρωνικός☺️😊). Τέλος τα αστεία από εμένα, σε αφήνω να μπεις σε παρακλητικό mood...καλή συνέχεια!
 2. Άρα συζήτησες μόνο με τον εργολάβο (?). Είναι ρίσκο και αν και πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις (και ιδανικές συνθήκες σπάνια υπάρχουν), την Δευτέρα φοβάμαι ότι η θερμοκρασία θα είναι μεγαλύτερη απ' ότι περιμένεις (κατά μ.ο. σε όλη την επικράτεια αναμένονται υψηλότερες τιμές). Συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.. ελπίζω όλα να πάνε καλά!
 3. Ε, να τις έχετε στον ίσκιο 🙂🙂. Εξαιτίας αυτού λοιπόν, τελικά δεν ευοδώθηκε😉😉. Και εγώ απ' ότι κατάλαβα δεν θα πάρω ούτε φράγκο (από τα 10.000€ - πέρα από την πλάκα, θα έχετε πρόβλημα, μάλλον).
 4. Σκυροδέτηση το απόγευμα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, είναι μια λύση (βέβαια η οργάνωση εργολάβου, εργατών, εργοστασίου σκυροδέματος .. ίσως δεν ευοδωθούν.. μπορείς να κάνεις την πρόταση..(?) )).
 5. Οκ, δίκο σας θέμα είναι ούτως ή άλλως. Καλή συνέχεια και πιστεύω θα βρείτε αυτό που ψάχνετε (όχι απαραίτητα στο φόρουμ αλλά δεν είναι κάτι που δεν ξανάγινε ποτέ).
 6. Και προτιμάτε να πληρώσετε για να μην μάθετε το sap2000, παρά να κρατήσετε και τα χρήματά σας και να αποκτήσετε μια παραπάνω δεξιότητα;; Ευκαιρία είναι τώρα που είστε φοιτήτρια να ασχοληθείτε με όλο το φάσμα του αντικειμένου που σπουδάζετε. Φαντάζομαι κάποια εξήγηση θα υπάρχει, απλά μου έκανε εντύπωση η προσέγγισή σας.
 7. Δεν μου ακούγεται σαν τρόπος σκέψης ενός ιδρύματος όπως το ΕΜΠ ή αν αυτό ίσχυε, θα ήταν ακόμα πιο απογοητευτικά τα πράγματα. Προσωπικά το βλέπω σαν στρατηγική διάχυσης του σήματος στην καθημερινότητα φοιτητών και αποφοίτων κ.α. ή/και ίσως μια λογική ''οπαδοποίησης'' των ομάδων αυτών στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης (αναφέρομαι κυρίως στα κολέγια και την θελκτική προβολή τους). Σημειωτέον ότι δεν θεωρώ ότι η προβολή των κολεγίων μπορεί να βλάψει - τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα - την ζήτηση π.χ. του ΕΜΠ αλλά μια παρόμοια κίνηση και από άλλα ανώτατα δημόσια ιδρύματα της χώρας, σίγουρα θα θωράκιζε καλύτερα το μέλλον των δημόσιων Πανεπιστημίων (εάν χρειαστεί... φαντάζομαι θα ασχοληθούν με το θέμα οι κατά ίδρυμα ιθύνοντες... ίσως είναι το πρώτο βήμα ενός γενικότερου σχεδιασμού - οκ υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν -...)
 8. Τώρα γίνεσαι ίδιος (και χειρότερος) με αυτούς που στηλιτεύεις. Καλό το χαστουκί περί πρωινάδικων κλπ (για να συνερχόμαστε - συντάσσομαι με τους ελαφρούς) αλλά μην την πάτε παρακάτω την συζήτηση. @georgegaleos Εσύ ανήκεις στο λαό πια. Και να θες να φύγεις δεν σ' αφήνουμε.
 9. Καλά έκανες. Τι σκέφτεσαι να ξεκινήσεις δηλαδή χωρίς τον μηχανικό της δήλωσης ή νέο μηχανικό ;; Προσπαθώ να σου πω ότι πρέπει να ξεκινήσεις από τώρα να λύσεις τα όποια ζητήματα της δήλωσής σου - ποτέ δεν είναι νωρίς !!
 10. Όλα εύλογα τα ερωτήματα αλλά από την στιγμή που θα απαιτήθει, όπως όλα δείχνουν, η μελέτη στατικής επάρκειας, γιατί δεν απευθύνεστε στον μηχανικό σας;; Να έχετε και κάτι να πείτε δηλαδή, γιατί μετά ξεκινάνε τα δύσκολα!
 11. Για 110τ.μ. κατοικία εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη και με έτος κατασκευής μετά το 2000, απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας. Οπότε η απάντηση είναι θετική. Απευθυνθείτε στο μηχανικό της δήλωσή σας, ο οποίος θα σας ενημερώσει αναλυτικότερα και πληρέστερα σχετικά με το ακίνητό σας.
 12. Ναι συνάδελφε, ως προς το γενικό πνεύμα συμφωνώ. Νομίζω απαντήθηκε το ερώτημά σου αλλά επειδή δεν αντιμετωπίσθηκε το ζήτημα ''γέμισμα δαπέδων'' συνολικά, εσύ ξέρεις αν καλύφθηκες. Καλή συνέχεια!!
 13. Είναι αυτονόητο συνάδελφε ότι θα μειωθεί το βάρος. Για το αν είναι κατάλληλα είναι άλλο ζήτημα και η δική μου απάντηση σε αυτό είναι άλλοι επιλέγουν ''εναλλακτικά'' γεμίσματα δαπέδων - κυρίως περλομπετόν - άλλοι όχι. Οι πιο παλιοί αν δεν υπάρχει λόγος, δεν χρησιμοποιούν ''εναλλακτικούς'' τρόπους αλλά κι αυτό πάλι είναι προσωπική άποψη (από δική μου εμπειρία). Τέλος, κάποιοι - οι ''καλοί'' - χρησιμοποιούν από μπάζα της οικοδομής έως και ....ντρέπομαι να κατανομάσω τα υλικά γεμίσματος.
 14. Το ειδικό βάρος του υλικού γεμίσματος λογικά θα έπρεπε - χοντρικά - να πλησιάζει το ειδικό βάρος του τσιμέντου. α) Από ΚΑΝΑ με πλακάκια - 150kg / 0.05m = 3000 kg/m3 (λογικό) β) Από ΚΑΝΑ χωρίς πλακάκια (υποθέτω) - 2.1 - 2.2 t/κ.μ. (κάπως λίγο φαίνεται) Αν το ψάξεις κι άλλο, θα πετύχεις και μεγαλύτερη ακρίβεια υπολογισμών.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.