Jump to content

lamlos

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About lamlos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. μπορείς να μας πεις πόσο πάχος έχει περίπου η πλάκα του μπαλκονιού στην στήριξη (ακριβώς μετά την μπαλκονόπορτα όπως βγαίνεις) και πόσο στην άκρη ??
 2. Αν έχεις στήσει το φορέα (που τον έχεις στήσεις δηλ.) δεν σε συμφέρει να ψάξεις για κάτι άλλο χωρίς να δεις πρώτα τουλάχιστον την μαντεψιά!! Παρόλα αυτά αν έχεις το σύνολο των αποτελεσμάτων μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το excel.
 3. Κοίταξε προσεκτικά τις παραμέτρους του load case της μη γραμμικής στατικής ανάλυσης. (κάνω και μια μαντεψιά, στην επιλογή Results Saved πρέπει να επιλεγεί το Multiple States)
 4. συνάδελφε δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή σε όλα αυτά που ρωτάς. Πέραν των μηχανημάτων (αυτά μάλλον θα έπρεπε να τα ξέρεις ασχέτως της μικρής εμπειρίας) και του προγράμματος (δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο εμπόδιο) που θα χρειαστείς (πρέπει να συνεκτιμήσεις και το κόστος αγοράς), η πολεοδομική νομοθεσία (γενικώς) είναι δαιδαλώδης και θα εμβαθύνης συνεχώς σε όλη την σταδιοδρομία σου. Αρχικά σου προτείνω να ακολουθήσεις το προφανές και έχεις να μάθεις πολλά ακόμα. Συμβουλή - Μικρά βήματα στην αρχή σε κάθε περίπτωση
 5. με συγχωρείς αλλά μου φαίνεται ότι κουράστηκες πριν καν ξεκινήσεις. Γενικά για αρχή προτείνω ''μέσα σε όλα''!
 6. Καλή Ανάσταση σε όλους..με υγεία!!!
 7. μπορεί να είναι η έκπτωση (προσωρινή!!) για νέους επιστήμονες. Εντός 5ετίας αν θυμάμαι καλά..
 8. οκ γίωργο (απαντάω γιατί σε εκτιμώ και εκτιμώ την δουλειά που κάνεις στο φορουμ αλλά και το πόσο ενημερωμένος είσαι). Από τα μέχρι σήμερα γραφόμενά σου έχω καταλάβει (μπορεί από δικό μου λάθος) ότι στο παραπάνω παράδειγμα το ποσό θα έμενε κάβα. Δεν συνεχίζω την κουβέντα, ήδη έχεις αναλύσει αρκετά και σε ευχαριστώ (-ούμαι για να τα λέμε όλα).
 9. ως προς τα αναδρομικά η 30/4/2019 για την επόμενη οφειλή αναφέρεται ως εμπρόθεσμο χρονικά όριο εξόφλησης. Είναι ξεκάθαρο σε σένα ότι αυτές οι οφειλές δεν είναι ήδη απαιτητές ώστε να μην μένει κάβα ποσό και να εξοφλούνται εμπρόθεσμα και μέσα στο έτος που θέλει ο καθένας??(ας είναι σχετικά βιαστικό). Κι ένα παράδειγμα - ερώτημα Αν κατέθετα το ποσό του ειδοποιητηρίου για τον 2/19 (μαζί με τα αναδρομικά) και όλο το υπόλοιπο ποσό για τα αναδρομικά 2017, 2018, θα εξοφλούσα έως σήμερα τις συνολικές οφειλές μου ή θα έμενε πιστωτικό ποσό??
 10. καλημέρα και από μένα Να ρωτήσω κι εγώ για το παραπάνω παράδειγμα του Γιώργου, γιατί το ποσό που περισσεύει να μείνει πιστωτικό και να μην εξοφλήσει την αμέσως επομένη υποχρεώση. Ρωτάω σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξοφλήσει τις οφειλές του σε συγκεκριμένη ημερομήνια (και να φαίνονται εξοφλημένες).
 11. νομίζω όπως τα λες + προσαύξηση ροπών - τεμνουσών λόγω αδρανειακών δυνάμεων (συντηρητική θεώρηση συγκεντρωμένης μάζας για τον υπολογισμό). Έτσι θα διαστασιολογηθεί κατάλληλα και το κάτω πέλμα του προβόλου, από τα διαγράμματα εντατικών μεγεθών που θα υπολογίσεις.
 12. προσωπική μου άποψη είναι 1 δικαίωμα 62,5% πλήρη κυριότητα, με 2 τίτλους
 13. όπως κατάλαβες το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή έκανες προσπάθεια ''ερήμην'' (να τον θυμάσαι τον ορισμό αυτό) διαστασιολόγησης δομικών στοιχείων και εν προκειμένω αναφέρομαι στον οπλισμό που χρησιμοποίησες. Από διατομές δοκών - υποστυλωμάτων σκέφτεσαι σωστά για αρχή αλλά προς το παρόν προτείνω περισσότερη υποχωρητικότητα και πιο μετριοπαθής επιλογές. Η ασφαλής απόσταση μεταξύ υποστυλωμάτων ως ''ρετσέτα'', θα σε ενδιαφέρει όσο αντιμετωπίζεις τον σχεδιασμό με ένστικο. Χτίσ'το κι αυτό, όπως ήδη κάνεις αλλά σε λίγο καιρό δεν θα σε ενδιαφέρουν ''ρετσέτες'' γιατί θα μελετάς και θα σχεδιάζεις.
 14. ενδεχομένως να μην είχες πρόβλημα, αν ο σχεδιασμός ήταν προιόν μελέτης. Για αρχή και σύμφωνα με τον τροπό που προσεγγίζεις το πρόβλημα της σχολής σου, καλό είναι να προβείς σε μια πιο ασφαλή επιλογή.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.