Jump to content

lamlos

Members
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Ουδέτερη

About lamlos

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. οκ γίωργο (απαντάω γιατί σε εκτιμώ και εκτιμώ την δουλειά που κάνεις στο φορουμ αλλά και το πόσο ενημερωμένος είσαι). Από τα μέχρι σήμερα γραφόμενά σου έχω καταλάβει (μπορεί από δικό μου λάθος) ότι στο παραπάνω παράδειγμα το ποσό θα έμενε κάβα. Δεν συνεχίζω την κουβέντα, ήδη έχεις αναλύσει αρκετά και σε ευχαριστώ (-ούμαι για να τα λέμε όλα).
 2. ως προς τα αναδρομικά η 30/4/2019 για την επόμενη οφειλή αναφέρεται ως εμπρόθεσμο χρονικά όριο εξόφλησης. Είναι ξεκάθαρο σε σένα ότι αυτές οι οφειλές δεν είναι ήδη απαιτητές ώστε να μην μένει κάβα ποσό και να εξοφλούνται εμπρόθεσμα και μέσα στο έτος που θέλει ο καθένας??(ας είναι σχετικά βιαστικό). Κι ένα παράδειγμα - ερώτημα Αν κατέθετα το ποσό του ειδοποιητηρίου για τον 2/19 (μαζί με τα αναδρομικά) και όλο το υπόλοιπο ποσό για τα αναδρομικά 2017, 2018, θα εξοφλούσα έως σήμερα τις συνολικές οφειλές μου ή θα έμενε πιστωτικό ποσό??
 3. καλημέρα και από μένα Να ρωτήσω κι εγώ για το παραπάνω παράδειγμα του Γιώργου, γιατί το ποσό που περισσεύει να μείνει πιστωτικό και να μην εξοφλήσει την αμέσως επομένη υποχρεώση. Ρωτάω σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εξοφλήσει τις οφειλές του σε συγκεκριμένη ημερομήνια (και να φαίνονται εξοφλημένες).
 4. νομίζω όπως τα λες + προσαύξηση ροπών - τεμνουσών λόγω αδρανειακών δυνάμεων (συντηρητική θεώρηση συγκεντρωμένης μάζας για τον υπολογισμό). Έτσι θα διαστασιολογηθεί κατάλληλα και το κάτω πέλμα του προβόλου, από τα διαγράμματα εντατικών μεγεθών που θα υπολογίσεις.
 5. προσωπική μου άποψη είναι 1 δικαίωμα 62,5% πλήρη κυριότητα, με 2 τίτλους
 6. όπως κατάλαβες το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή έκανες προσπάθεια ''ερήμην'' (να τον θυμάσαι τον ορισμό αυτό) διαστασιολόγησης δομικών στοιχείων και εν προκειμένω αναφέρομαι στον οπλισμό που χρησιμοποίησες. Από διατομές δοκών - υποστυλωμάτων σκέφτεσαι σωστά για αρχή αλλά προς το παρόν προτείνω περισσότερη υποχωρητικότητα και πιο μετριοπαθής επιλογές. Η ασφαλής απόσταση μεταξύ υποστυλωμάτων ως ''ρετσέτα'', θα σε ενδιαφέρει όσο αντιμετωπίζεις τον σχεδιασμό με ένστικο. Χτίσ'το κι αυτό, όπως ήδη κάνεις αλλά σε λίγο καιρό δεν θα σε ενδιαφέρουν ''ρετσέτες'' γιατί θα μελετάς και θα σχεδιάζεις.
 7. ενδεχομένως να μην είχες πρόβλημα, αν ο σχεδιασμός ήταν προιόν μελέτης. Για αρχή και σύμφωνα με τον τροπό που προσεγγίζεις το πρόβλημα της σχολής σου, καλό είναι να προβείς σε μια πιο ασφαλή επιλογή.
 8. με συγχωρείς πάλι, αλλά αναφέρεται με ποια αιτιολογία και πως τεκμηριώνεται. Θέλω να πω ότι ο έχων το επαγγελματικό δικαίωμα μπορεί τεκμηριώνει το αποτέλεσμα και χωρίς μελέτη??Το ίδιο και για τα στατικά - στατική επάρκεια?? Μήπως δεν το γλιτώνει το τοπογραφικό ή μπορεί να βασιτεί στο παλιό?? (αν και φαίνονται κάπως ειρωνικά τα σχόλια σε περίπτωση που όντως δεν αξίζει να το συνεχίσουμε σαν κουβέντα, επιμένω γιατί είμαι λίγο μουδιασμένος από τα αυθαίρετα και ίσως να μου διαφεύγουν βασικές γνώσεις περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας)
 9. Δεν ξέρω γιατί το ρωτάς αλλά δεν αρκεί να βεβαιώσει απλά ότι είναι αδόμητο??(ότι δηλ. δεν έχει ανεγερθεί και δεν υφίσταται αυθαίρετη κατασκευή)
 10. Άντε να πω κι εγώ αν και ότι και να κάνεις σωστός και επιστημονικά ορθός θα είσαι. Ως προς το νομικό, Πατάρι εξαίρεση ως κατηγορία 1 και παράθυρο εξαιρείται γιατί δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων. Αν το άνοιγμα μαζί με τον τοίχο πλήρωσης έγινε στο σύννομο πατάρι, μπορείς να ενισχύσεις λίγο τα επιχειρήματά σου αλλά έως εκεί..Νομίζω είσαι εντάξει.
 11. Απ' ότι διαβάζω πρέπει να κάνεις δυο πράγματα 1) εύρεση ολικής μάζας κατασκευής πριν και μετά τις αυθαιρεσίες, εύρεση θεμελιώδους ιδιοπεριόδου πριν και μετά ή χρησιμοποιείς τη μέγιστη φασματική επιτάχυνση και στις δυο περιπτώσεις (βέβαια υπάρχει και η σπάνια περίπτωση στο κτίριο μετά τις αυθαιρεσίες να αναλογεί μεγαλύτερη φασματική επιτάχυνση) και σύγκριση με το συντελεστή 1,20 2) έλεγχος των φερόντων στοιχείων (σε κάμψη, διάτμηση κλπ, φαντάζομαι σε αφορούν και εκτός επιπέδου αστοχίες) αλλά και της σύνδεσης τους με το φέροντα οργανισμό (ή έλεγχο ολίσθησης αν φαντάζομαι επίσης σωστά) Μπορεί να μην είμαι πολύ αναλυτικός αλλά ίσως και να βοήθησα! (δεν πρόσθεσα κάτι παραπάνω βέβαια από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο που παρέθεσες)
 12. Υπάρχει ο σχετικός πίνακας Π4.1 (παράρτημα 4.1 κεφαλαίου 4) στον ΚΑΝ.ΕΠΕ.
 13. Έχω την εντύπωση ότι σε μπερδεύει η καταπόνηση της εν λόγω σύνδεσης (αυτή που έχεις στο μυαλό σου και δεν την έχουμε συμφωνήσει) ή καλύτερα ότι το άφησαν πάνω σου να υποθέσεις τι ελέγχους πρέπει να κάνεις (ώστε να δούν και πως σκέφτεσαι ότι καταπονείται αυτή η σύνδεση). Αφου λοιπόν δεν έχουμε κοινή αντίληψη της φόρτισης προσπάθησε να φανταστείς (ή είναι δεδομένο) ότι καταπονείται και στην οριζόντια διεύθυνση στο χαρτί και τότε μπορεί να καταλήξεις ότι απαιτούνται οι εν λόγω έλεγχοι. Δεν ξέρω αν σε βοήθησα, προσπάθησα κυρίως να καταλάβω πως σκέφτεσαι...αν συνεχίζεις να προβληματίζεσαι συνεχίζουμε την κουβέντα. καλημέρα!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.