Μετάβαση στο περιεχόμενο

8anos79

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

259 profile views
  1. Γεια σας! Έχουμε ενα ακίνητο με τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες (ολες του ιδίου ιδιοκτητη) . Τα δυο διαμερίσματα ηλεκτροδοτούνται απο την ιδια παροχή. Το ενα απο αυτα αλλαζει ιδιοκτήτη αλλα η παροχή παραμένει στο ονομα του παλαιου ιδιοκτήτη και τωρα προκύπτει το ερωτημα πως ξεμπερδεύεται ολο αυτο το κουβαρι; Καταρχήν τι ειδους επαγγελματία/ες πρέπει να συμβουλευτεί ο νεος ιδιοκτητης που θελει ολα να γινουν τυπικά; Δεύτερον μπορουν και αν ναι πως και τα δυο διαμερίσματα να εχουν ρευμα νομιμα και τυπικα μεχρι να τακτοποιηθούν ολα και ενα απο τα δυο αποκτησει νεα παροχη; Απο που μπορουμε να δουμε σε ποιο διαμερισμα ανήκει η κοινη παροχή, μπορει να το ελεγξει με καποιο τρόπο ο νεος ιδιοκτήτης παρα το γεγονος οτι η υπάρχουσα παροχή ειναι στο ονομα του παλιού; Ευχαριστώ για τις όποιες συμβουλές!
  2. Να πω καταρχήν ευχαριστώ σε όσους συνεισφέρουν στη συζήτηση. Καταλαβαίνω τους φίλους που λένε χρησιμοποιώντας μόνο αυτού τους είδους της μεθόδους μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος κλπ κλπ. Αλλά δεν συμφωνώ ότι είναι η πιο κατάλληλη προσέγγιση και τι εννοώ. Θα δώσω ένα παράδειγμα από ένα άλλο επιστημονικό πεδίο. Το gold standard για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη είναι η βιοψία και η παθολογοανατομική εξέταση του βιοπτικου υλικού, η βιοψία είναι μια επεμβατική μέθοδος και όχι ευχάριστη και κοστίζει ακριβά. Αν ένας 20 χρόνος άντρας πάει στο γιατρό του και του πει ότι ανησυχεί μήπως έχει καρκίνο του προστάτη και ότι θα ήθελε να το αποκλείσει, ο γιατρός του δεν θα τον στείλει να κάνει βιοψία αλλά θα τον στείλει σπίτι του με την σύσταση να πάει να πιεί ένα ποτάκι με την παρέα του το βράδυ. Εάν εμφανιστεί ένας 50χρονος, ο γιατρός του θα παραγγείλει μια σειρά από εξετάσεις όπως για παράδειγμα το γνωστό psa. Θα του κάνει και μια ψηλάφηση με δακτυλική εξέταση. Εάν το psa βγει ανεβασμένο για την ηλικία του, μπορεί να του δώσει μια αντιβίωση για να δει μήπως έχει μια φλεγμονή και θα του πει να επιστρέψει σε δύο μήνες με νέα μέτρηση. Εάν ο αντρας στο οικογενειακό ιστορικό έχει συγγενείς με καρκίνο του προστάτη μπορεί να του παραγγείλει και μια μαγνητική. Αφού γίνουν όλα τα βήματα και τα στοιχεία δείχνουν ότι φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα που πιθανόν είναι κακοήθεια θα κάνει την βιοψία για να πάρει την ιστολογική διάγνωση από τον παθολογοανατόμο που θα επιβεβαιώνει ή διαψεύδει. Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του δικού σας επιστημονικού πεδίου και μου κάνει εντύπωση που σε μια σεισμογενή χώρα όπως η δική μας δεν υπάρχει προτυποποίηση της διαδικασίας προσεισμικού ελέγχου που μπορεί να υλοποιηθεί μαζικά εκεί που χρειάζεται.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ! Για να προλάβω πιθανόν παρεξηγήσεις δεν ζήτησα προσφορά ούτε το μήνυμα του φίλου ήταν κάτι τέτοιο και ούτε μπορούσε να είναι γιατί δεν γνωρίζει το ακίνητο. Απλώς η αναφορά της τάξης μεγέθους βοηθά εμένα για να δω πως πρέπει να κινηθώ. Για παραδειγμα τώρα ξέρω ότι πρέπει να συνενοηθω και με τους άλλους ιδιοκτήτες για να καλυφθεί τέτοιας τάξης κόστος.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ. Χρήσιμη πληροφορία και κατατοπιστική για το τι να ψάξω. Με μια γρήγορη ματιά είδα ότι συνιστάται ο έλεγχος να γίνει σε στάδια, ξεκινώντας από την διαδικασία του ταχέως οπτικού ελέγχου από μηχανικούς. Στην περίπτωση που προκύψει ανεπαρκής σεισμική ικανότητα του κτιρίου από τον πρώτο έλεγχο να γίνει πιο εκτενής έλεγχος. Θα διαβάσω τα υλικά πιο προσεκτικά και θα ενημερώσω το νήμα. Η σελίδα του οασπ είναι αυτή https://www.oasp.gr/node/74
  5. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για τον αλγόριθμο ρώτησα οχι για να τον εφαρμόσω εγω βέβαια, αλλά για να έχω μια εικόνα τι μπορώ να περιμένω. Είναι απόλυτα αντιληπτό οτι όπως εσείς δεν μπορείτε να κάνετε την δουλειά μου ετσι και εγω δεν μπορώ να κανω την δική σας. Αντίστοιχα για το το κόστος,μια εικόνα της τάξης μεγέθους ήθελα, αλλα σεβαστό το οτι δεν δίνονται τέτοιες πληροφορίες στο δημόσιο φόρουμ. 'Όπως και να εχει σας ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο σας.
  6. Γεια σας, Με αφορμή την ασύλληπτη τραγωδία με τον σεισμό στην γειτονική Τουρκία θα ήθελα να ρωτήσω εαν έχει νόημα ως ιδιώτης να κινήσει κάποιος την διαδικασία ελέγχου ενος κτιρίου στο οποίο κατοικεί ή εργάζεται αυτός και η οικογένεια του, απευθυνόμενος σε ενα μηχανικό; Φαντάζομαι πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους αλγόριθμος που μπορεί να δώσει μια πρώτη εικόνα εαν εχει νόημα ή οχι, πχ άδεια και θεμελίωση οικοδομής ταδε ημερομηνία, επιπλέον παρεμβάσεις κοκ ή εχει νόημα ετσι και αλλιώς να παραγγείλει κάποιος εκτενή μελέτη; Τι κόστος έχει μια τέτοιου είδους μελέτη; Σας ευχαριστώ.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας, τον κόπο και τον χρόνο σας! Δυστυχώς αυτές είναι αμαρτίες γονιών που παιδεύουν τα παιδιά τους. 🤐
  8. Γεια σας! Σε μονοκατοικία με άδεια οικοδομής και πολύ υπόλοιπο δόμησης έγιναν αυθαίρετες προσθήκες με τις οποίες πήγανε και κολλήσανε στο διπλανό οικόπεδο. Έγινε τακτοποίηση σύμφωνα με τα ισχύοντα πριν χρόνια και έχει πληρωθεί. Όλα αυτά από τα πεθερικά μου. Τώρα σκέφτομαι να γκρεμίσουμε τις αυθαιρεσίες και να χτιστεί κανονικά για να ικανοποιηθούν νέες ανάγκες στέγασης και όχι να γίνει ανακαίνιση των τακτοποιημένων αυθαιρεσιών, άλλα υπάρχει γκρίνια για τα χρήματα που έχουν δοθεί. Η ερώτηση μου είναι εάν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε πίσω τα χρήματα της τακτοποίησης, εάν γκρεμίσουμε εθελοντικά τις αυθαιρεσίες, περισσότερο για να μειώσω την γκρίνια και την άρνηση; Ρωτώντας γνωστό μας μηχανικό μου είπε μάλλον έως σχεδόν απίθανο. Κάποια άλλη γνώμη ή εμπειρία; Σας ευχαριστώ πολύ!
  9. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τον κόπο σας να απαντησετε! @Didonis ειμαι ιδιώτης και οχι μηχανικός 😀
  10. Γεια σας! Τελικά ποια λύση προκρίθηκε; Σας ευχαριστω. Αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Didonis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.