Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακαίνιση πέτρινης κατοικίας


le gout

Recommended Posts

Καλημέρα

υπάρχει μια πέτρινη κατοικία ημιερειπωμένη σε παραδοσιακό χωριό της Θεσσαλίας. Το ισογειο, με μεγάλο ύψος, πάνω από 3,20μ , δεν χρησιμοποιήθηκε ποτε σαν κατοικία, ο δε όροφος, που έχει και θέα, ηταν η κυρίως κατοικία, με ένα χώρο σαλονιού/τραπεζαρίας, δύο υπνοδωμάτια, ένα βοηθητικό και κουζίνα. Υπάρχει μαρμάρινη σκάλα, αξιόλογη αρχιτεκτονικα η οπόια οδηγεί κατευθείαν στον όροφο, όπου ήταν και η κύρια είσοδος του σπιτιού. Το ισόγειο έχει δύο πόρτες μεγάλες που ανοίγουν κατευθείαν στο δρόμο και μια μικρή προς την αυλή. Τώρα που πρόκειται να ανακαινιστεί, γνωρίζω πως είθισται να γίνεται το σαλονι/κουζίνα στο ισόγειο και τα υπνοδωμάτια πάνω. Ομως στο υπνοδωμάτιο κοιμάσαι, στο σαλόνι ζεις. Και το πάνω μέρος είναι μάλλον καλύτερο για να ζεις. Ομως δεν ξέρω αν υπάρχει αυτό, αν έχει νόημα να ειναι τα υπνοδωμάτια στο ισόγειο, βλέπω στο ίντερνετ παραδοσιακά σπίτια και πάντα βλέπω το αντίστροφο. Ευχαριστώ για τις γνώμες σας.

Link to comment
Share on other sites

@le gout,

Το σαλόνι με την κουζίνα τοποθετούνται στο ισόγειο και τα υπνοδωμάτια στον όροφο για λόγους λειτουργικότητας.
Εάν εσύ κρίνεις ότι η καθημερινότητα της οικογένειάς σου εξυπηρετείται από την αντίστροφη διάταξη, τίποτα δεν σε εμποδίζει από την πραγματοποίηση της σκέψης σου.
Η γνώμη μου είναι ότι τα υπνοδωμάτια είναι καλύτερα να γίνουν στο επάνω πάτωμα και το σαλόνι με την κουζίνα κάτω.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Βασική αρχή σε οικίες είναι να έχουμε ζώνη μέρας (Σαλόνια, καθιστικό, Κουζίνα, Τραπεζαρία κλπ.) και ζώνη νύχτας (υπνοδωμάτια, τουαλέτες κλπ.)

Εφόσον λοιπόν τον μεγαλύτερο χρόνο που ζεις και παρατηρείς το περιβάλλον σου είναι η ζώνη μέρας επιλέγεις την θέα ή ότι αλλα καλά έχει.

Στη ζώνη νύχτας ακόμα και αρκετές ώρες όταν είσαι κοιμάσαι. Σ αυτό βάζουμε μια ειδική κατηγορία τα παιδιά που συχνά πυκνά το υπνοδωμάτιο τους είναι όλος ο ατομικός τους χώρος από μερικές ηλικίες και μετά διαμένουν τον περισσότερο χρόνο εκεί.

Επικουρικά έχοντας ήδη και μια σκάλα με ιδιαίτερη θετική μορφολογία μη διστάσεις να βάλεις πάνω την ζώνη ημέρας σου…

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.