Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μουσείο Ακρόπολης


evaki

Recommended Posts

[/size]Θα μου πεις άλλη γενιά. Μπορεί βέβαια αυτό να είναι το πρόβλημα άλλη γενιά, άλλη εποχή, άλλες αξίες.

 

τεραστιο θεμα αυτο που θιγεις εδω, για μενα.

 

εχει διαβασει κανεις το Honeywood File, ενα σατιρικο μυθιστορημα που αποτελειται εξ ολοκληρου απο επιστολες μεταξυ ενος αρχιτεκτονα και του πελάτη του, το 1923?

 

θα επρεπε να ειναι υποχρεωτικο αναγνωσμα στα ελληνικα πανεπιστημια (στα αγγλικα σχεδον ειναι, ειδικα στα πρωτα ετη) αφου ακριβως περιγραφει πώς συμπεριφερονταν οι αρχιτεκτονες εκεινη την εποχη - το βιβλιο γραφτηκε το 36.

 

κατα τα αλλα συμφωνω 1000% με οσα εγραψες myri.

 

οσο για τις πλατειες, κρινομαστε θεωρω ολοι εκ του αποτελεσματος, οχι εκ των προθεσεων μας. οταν ενα επιτυχημενο και αναγνωρισμενο γραφειο οπως των Αντωνακακηδων τα κανει μανταρα σε ενα θεμα τοσο συμμαζεμενο οπως η πλατεια κολωνακιου (σιγα το project απο αποψη μεγεθους, budget και προγραμματος) τι να λεμε τωρα για ελληνες αρχιτεκτονες. εγω καθε μερα ντρεπομαι οταν περπαταω στην αθηνα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

σχετικά με τις πλατείες

προσωπικά την πλατεία Ομονοίας τη συμπαθώ

αν και θυμάμαι αμυδρά τις συμμετοχές μου μένει μια θετικη εντύπωση έναντι των υπολοίπων

 

οι κατηγορίες που δέχτηκε ήταν εκτός τόπου και χρόνου και από τα ΜΜΕ και από τους πολίτες αλλά και από τους ειδικούς

 

η κύρια κατηγορία ήταν το πράσινο,

βρε παιδιά αφού στα -3,00 μαζί με τις πλάκες έιναι το metro που στο καλό θα φύτευαν οι άνθρωποι;;;;;;;;;;;;;;;

η δευτερη κατηγορία αφορούσε τις κυκλοφορικές ρυθμίσεις

μα η κυκλοφοριακή ρύθμιση ήταν δεδομένο, δεν τη σκέφτηκαν οι αρχιτέκτονες

 

η πολιτεία όμως κλπ τα παραπανω δεδομένα τα έκαναν γαργάρα και τα φόρτωσαν στους μελετητές

 

λοιπόν εγώ την ιδέα του αμφιθεάτρου που ο δημότης, ο τουρίστας, ο περαστικός, ο μετανάστης, ο άστεγος μπορεί να καθίσει για λίγο και να χαζέψει την Ακρόπολη τη βρίσκω επιτυχημένη και πολύ δημοκρατική

πλατεια Ομονοιας > ομόνοια

μιλάμε για μια μητροπολιτική πλατεία δε μιλάμε για την πλατεία κανενός χωριού

 

αλλά βέβαια στην Ελλάδα εχουμε μάθει οι υπάιθριοι χώροι να είναι χώροι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καφενείων και εστιατορίων

και αν μπει και κανένα δέντρο είναι για τη σκιά των πελατών

και συνήθως το αποφεύγουμε γιατί θέλει σκούπισμα καθημερινά

Link to comment
Share on other sites

Εχοντας δει τη χτεσινη παρουσιαση,προσωπικα το μουσειο ανεβηκε στην εκτιμηση μου!Μαρεσε καλυτερα και εδεσε τελικα ωραια με τα αγαλματα κτλ.Νομιζω εξυπηρετει πολυ καλα το σκοπο για τον οποιο φτιαχτηκe.Ενταξει μην ξαναπω για το μπετο κτλ, ταχουμε πει. Χτες μετα τα τζαμια, τα φωτα, τα αγαλματα του κτλ μου αρεσε.Ετσι απλα, χωρις να σκεφτω ουτε για μπετο, ουτε για αρχιτεκτονες κτλ.Νομιζω πως η πρωτη εντυπωση σε ενα απλο ανθρωπο, ειναι θετικη.Και οι κριτικες για το κτηριο -ακομα και στο BBC- ηταν παρα πολυ καλες.

 

Υ.Γ Τωρα για τις πλατειες ειμαστε εντελως off tοpic αλλα εγω πιστευω οτι μπορουσαν καλυτερα.Και στο Αιγαλεω αν θυμαμαι καλα,στην πλατεια πανω απο το μετρο εχει κατι μεγαλους φοινικες.Επισης στη Νεα Σμυρνη στο νεο παρκιν του δημου, εγινε ειδικη μελετη για να μπορει να αντεξει απο πανω δεντρα και οχι μονο θαμνους.Στο σταθμο του Φιξ στην πλατεια απο πανω εκαναν μια χαρα διακοσμηση με ωραιο πρασινο.ΚΑι δεν εχω παει και σ εολους τους σταθμους..οτι μουρχεται προχειρα λεω..Τεσπα δεν ξερω αν οι εγκαταστασεις του μετρο στο -3 αντεχουν δεντρα απο πανω, αν ηταν μελετημενο ετσι, νομιζω οτι θαπρεπε να ειναι παντως(αν δεν ειναι). Εμενα η πλατεια ,σαν απλος ανθρωπος που περναω, μου δημιουργει μελαγχολια.Ενα γκρι πραγμα χωρις ιχνος φαντασιας.Ενα παιδι θα το σχεδιαζε νομιζω καλυτερα.Τουλαχιστον θαδινε πιο πολυ χρωμα απο αυτο το καταθλιπτικο γκρι.Ακομα και δεντρα να μην μπορουν να βαλουν, ας εκαναν παιχνιδι με υλικα, με ευφανταστες καλλιτεχνικες δημιουργιες που να κανει ενα τουριστα να θελει να βγαλει μια φωτογραφια βρε παιδι μου!Ας εβαζαν τον δρομεα πουναι στο χιλτον μπροστα!!λολ!Θαδινε ενα στυλ!:P Ετσι πως ειναι,νομιζω ειναι η χειροτερη μητροπολιτικη πλατεια της Ευρωπης. Ψαχνω να σκεφτω καποια χειροτερη σε αλλη πρωτευουσα και δεν μουρχεται κατι!!!θα το κοιταξω στο google!!xexe

Link to comment
Share on other sites

βρε geokon το μετρό της Ομόνοιας έγινε τον προηγούμενο αιώνα

στο -3 περπατουν οι άνθρωποι το ταβάνι είναι στο -0,40

που να φυτέψουμε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο ειπα..Οτι επρεπε ναχει γινει μια μελετη -ειδικα οταν ειχε κλεισει ο σταθμος για τα εργα του μετρο αυτον τον αιωνα!..Αλλα ακομα και ετσι,θα μπορουσε ναχει πολυ καλυτερη διακοσμηση και ας μην κολλαμε στα δεντρα!Μα ειναι ειναι επιτυχημενη διακοσμηση αυτη?Ειναι σαν να ειπαν<<υποβαθμισμενη περιοχη ειναι, υποβαθμισμενη πλατεια θα κανουμε>>.Συνεχιζουμε παντως πολυ off topic και ισως ενοχλει, γιαυτο αν ειναι να λεμε για την πλατεια να ανοιξουμε ενα θεμα και να αφησουμε στην ησυχια του το μουσειο!lol ..

 

Υ.Γ : Κοιταχτε στην 2η παραγραφο του λινκ που δινω,ποιοι ηταν κριτικη επιτροπη για το μουσειο..Γενικα ειναι μια πολυ ενδιαφερων ιστορια του λινκ

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=113,dt=13.03.2004

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτο ειπα..Οτι επρεπε ναχει γινει μια μελετη -ειδικα οταν ειχε κλεισει ο σταθμος για τα εργα του μετρο αυτον τον αιωνα!.

ορθό αλλά όπως καταλαβαίνουμε δε θα είχε πραγματοποιηθεί πριν το 2004 :)

Link to comment
Share on other sites

Απλά ενημερώνω ότι σήμερα το απόγευμα τελειώσαν τα εισητήρια στο μουσείο της ακρόπολης. Ναι καλά καταλάβατε τελειώσαν τα χαρτακια! Από Τετάρτη ξανά μου είπαν οι φύλακες στην είσοδο.

Link to comment
Share on other sites

Πηγες εκει να βρεις εισητηριο?ΓΙατι ετσι και αλλιως μεχρι την Τεταρτη δεν πουλανε απο κει,ακομα και αν δεν ειχε κανεναν.Μεσω ιντερνετ τα εδωσαν μεχρι την τεταρτη αποκλειστικα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.