Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρυμοτομικό Σχέδιο Ερμούπολης Σύρου (1928) & διαφωνία για το αν είναι σε ισχύ


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι.

Πρόσφατα, έκανα κάποιες αποτυπώσεις στον οικισμό της Ερμούπολης Σύρου και βρίσκομαι στο στάδιο σύνταξης των αντίστοιχων διαγραμμάτων. Δεν είμαι από την περιοχή και τώρα μελετώ πρώτη φορά το καθεστώς της.

Η ΥΔΟΜ Σύρου μετά από ερώτημα μου απάντησε γραπτώς για τους όρους δόμησης και μου ανέφερε ρυμοτομικό σχέδιο του έτους 1928. Εφαρμόζοντάς το, η ιδιοκτησία που μελετώ ρυμοτομείται σημαντικά. Όμως, υπάρχει πρόσφατο τοπογραφικό διάγραμμα συναδέλφου που δεν δείχνει την ρυμοτομία αυτή. Και με το τοπογραφικό εκείνο έγιναν τακτοποιήσεις, συμβόλαια κλπ.

Πριν επικοινωνήσω με το συνάδελφο, και επειδή είδα μία "χαλαρότητα" στην εφαρμογή ρυμοτομίας και σε άλλο τοπογραφικό άλλου συναδέλφου στη Σύρο (σαν να αγνοούν τη ρυμοτομία), είπα να ψάξω λίγο το θέμα μήπως παίζει κάτι άλλο, και έπεσα πάνω σε αρθρογραφία που περιγράφει διαμάχη μεταξύ πολιτών και κεντρικής διοίκησης. Κάποιοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι το ρυμοτομικό σχέδιο Σύρου ουσιαστικά δεν έχει εγκριθεί ποτέ και δεν είναι σε ισχύ. Δείτε το παρακάτω λινκ.

https://sites.google.com/site/dkermoupoli/poledodomiko?fbclid=IwAR1J4HM_PtBhevS97gU60Xm9urmnZNfaKaZrul5m71oI_VI0hrEocLOaIHI

Επίσης, βρήκα μία τεχνική έκθεση για το θέμα, του 2017, προς το ΚΕΣΥΠΟΘΑ. Την επισυνάπτω και αυτή.

Μπορεί κάποιος αν ξέρει να μου πει περιληπτικά τι γίνεται? θα κάνω την έρευνά μου ξανά στην ΥΔΟΜ, θέλω να μιλήσω και με τον προηγούμενο συνάδελφο αλλά η φάση θέλει διδακτορικό από ότι φαίνεται και πρέπει να προσέξω να μη την πατήσω διότι πρόκειται να εκδοθούν άδειες δόμησης στα οικόπεδα που εξετάζω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει και μπει στη διαδικασία να απαντήσει.

Τεχνική έκθεση για Ε.Ρ.Σ. Ερμούπολης Σύρου.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.