Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ 4495/17 ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011


Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας σε ένα θέμα που έχει προκύψει.
Σε οικόπεδο εντός σχ. πόλεως έχει κατασκευαστεί διώροφη οικοδομή με οικοδομική άδεια του 1995
Το 2016 έβγαλε νέα οικοδομική άδεια για προσθήκη στέγης στην πλάκα του 'Α ορόφου και το 2018 έβγαλε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για επισκευή όψεων και διάνοιξη νέων ανοιγμάτων
Σήμερα μου ανατέθηκε να ελέγξω την οικοδομή για να δώσω βεβαίωση νομιμότητας και να εκδώσω ταυτότητα κτιρίου και
διαπίστωσα ότι εντός προκηπίου είχε κατασκευαστεί ισόγειος βοηθητικός χώρος λεβητοστασίου.
και στον περιβάλλοντα χώρο όπου σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια έδειχνε ισόγεια αποθήκη 40 τ.μ. κατασκευάστηκε μικρότερη αποθήκη 20 τ.μ. και στα άλλα 20 τ.μ. κατασκευάστηκε υπόστεγος χώρος κατ' επέκταση της ισόγειας αποθήκης.
Από τον τρόπο κατασκευής συμπέρανα ότι ο χώρος λεβητοστασίου έχει κατασκευαστεί κατά την ανέγερση της διώροφης οικοδομής (το έτος 1995) αλλά προφανώς επειδή ήταν εντός της πρασιάς δεν το δείξανε σε καμία οικοδομική άδεια ούτε και στις άδειες που εκδόθηκαν μετά το 2011.
Θα ήθελα την άποψη σας, αν σε αυθαίρετο κτίριο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί (είτε από αεροφωτογραφία είτε από άλλο δημόσιο έγγραφο) ότι είναι κατασκευασμένο πριν το έτος 2011 αλλά έχουν εκδοθεί μεταγενέστερα διοικητικές πράξεις μετά το 2011 το οποίο το απέκρυψαν μπορούμε να το εντάξουμε στις διατάξεις του Ν. 4495/17 η θα πρέπει να κατεδαφιστεί?
Τέλος σημειώνεται ότι το ακίνητο είναι σε περιοχή κηρυγμένη εκτάκτου ανάγκης και μπορεί να γίνει τακτοποίηση κατηγορίας 5
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σε τέτοιες περιπτώσεις απόκρυψης κτισμάτων κατά την έκδοση της άδειας συνήθως  υπάρχουν  2 δρόμοι

1.  Η μεταγενέστερη του κτίσματος άδεια να θεωρηθεί άκυρη άρα αυθαίρετη όποια κατασκευή έγινε βάσει αυτής ( που δεν το θέλει κανείς )
2. Το κτίσμα που δεν δείχτηκε στην άδεια να θεωρηθεί αυθαίρετο με έτος κατασκευής αυτό της άδειας , ασχέτως του πότε πραγματικά κατασκευάστηκε

Το πρόβλημα σου δεν είναι η Κ5 αλλά το έτος κατασκευής πριν η μετά το 2011 που με το σκεπτικό του  (2) είναι μετά το 2011 οπότε δεν γίνεται.

Υποθέτω ότι ο όγκος του αυθαιρέτου λεβητοστασίου δεν πρέπει να οδηγεί σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου όγκου του οικοπέδου , της στέγης συμπεριλαμβανομένης.

Το σενάριο δήλωσης με 4495 ως προ του 2011 και αναθεώρησης της άδειας προσθήκης στέγης ώστε να εμφανιστεί το λεβητοστάσιο στο  δ/μα δόμησης και στις όψεις το  βλέπουμε ως δυνατότητα ?

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας συνάδελφε!

Να σημειώσω ότι ο όγκος του λεβητοστασίου δεν οδηγεί σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου όγκου συμπεριλαμβανομένης και της στέγης. 

Θα ήθελα να ρωτήσω, μπορεί να γίνει αναθεώρηση της άδειας προσθήκης στέγης μετά την τακτοποίηση του λεβητοστασίου με τον Ν. 4495, ή θα την θεωρήσει η Υδομ άκυρη λόγω απόκρυψης του λεβητοστασίου (ακόμα και αν δεν έχει ανακληθεί) και θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια νομιμοποίησης της στέγης?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το ξέρω , ούτε το έχω κάνει .
Ηταν μια ιδέα που μου ήρθε την ώρα που διάβαζα το πρόβλημα σου.

Θα πρέπει να συνεννοηθείς με την ΥΔΟΜ αν γίνεται.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Όντως θα πρέπει να συνεννοηθώ με ΥΔΟΜ  για να πάρω μια τελική απάντηση!! 

Σε ευχαριστώ πολύ!!

Edited by salryfs
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.